TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å besøke Iguazú-vannfallene

Når er det best å besøke Iguazú-vannfallene

07.04.2024
Vis alle innlegg

Kvinne som ser på solnedgangen ved Iguazúfallene på brasiliansk side

Iguazú-vannfallene, som ligger på grensen mellom Argentina og Brasil, er et storslått syn som tiltrekker reisende fra hele verden.

Hver årstid har ulike opplevelser, så når du velger å reise hit vil påvirke hva du får se og minnene du tar med deg hjem.

Så når skal du besøke Iguazú-vannfallene? Vi hjelper deg å velge.

Klimaet ved Iguazú

Iguazú-vannfallene ligger på den sørlige halvkulen, og årstidene er derfor omvendt i forhold til årstidene i Europa. Det betyr at når det er sommer her (juni til august), er det vinter ved Iguazú-vannfallene.

Men “vinter” er kanskje ikke det riktige ordet.

Klimaet ved Iguazú-vannfallene er nemlig subtropisk, og det betyr at det generelt er varmt og fuktig og regner året rundt. Regnmengden varierer likevel i løpet av året og påvirker vannfallenes størrelse og kraft.

Høst (mars til mai) og vår (september til november)

Folk på gangveien ved Iguazúfallene i høstmånedene

Høst og vår ved Iguazú-vannfallene kjennetegnes av mildere vær og færre besøkende, og dette gjør disse månedene ideelle for deg som har lyst på et litt roligere besøk. For mange er sen vår (april til mai) og tidlig høst (september til oktober) blant de beste tidene for reiser til Iguazú.

Fordeler ved å reise i høst- og vårmånedene:

 • Ideelt vær: Mildere temperaturer og lavere luftfuktighet, noe som gjør dette til behagelige måneder å utforske området.
 • Færre besøkende: Siden det er færre besøkende (unntatt i påskedagene) er det også roligere ved vannfallene, spesielt hvis du drar dit på hverdager.

Ulemper ved å reise i høst- og vårmånedene:

 • Vannmengde: Vannfallene er fremdeles imponerende og utsiktene fantastiske, men de inneholder likevel mindre vann enn i sommermånedene.
 • Regn: Det er mulighet for regn i hele perioden.

Sommer (desember til februar)

Panoramautsikt over Iguazúfallene i februar

I sommermånedene er Iguazú-vannfallene på sitt kraftigste, og naturen rundt er frodig og full av liv.

Fordeler ved å reise i sommermånedene:

 • Vannmengde: Du opplever vannfallene på sitt aller mest imponerende, med mye vann og stor kraft som skaper et virkelig storslått syn.
 • Mangfoldig dyreliv: Jungelen rundt yrer av liv og gir deg muligheten til å se ulike dyr.

Ulemper ved å reise i sommermånedene:

 • Mange mennesker: Der er mer trengsel rundt vannfallene, for dette er en populær ferietid i Argentina og Brasil (vanligvis i januar og februar).
 • Vær: Høye temperaturer og høy luftfuktighet kan gjøre besøket mindre behagelig for noen.
 • Regn: Generelt sett regner det mest i sommermånedene.

Vinter (juni til august)

Tar bilder av Iguazúfallene i vintermånedene

Om vinteren kan du få et kjøligere og roligere besøk, men det er mindre vann i vannfallene enn i andre årstider.

Fordeler ved å reise i vintermånedene:

 • Færre besøkende (unntatt slutten av juli): Du kan nyte vannfallene uten de store menneskemengdene og få en mer privat opplevelse.
 • Lavere temperaturer: Det litt kjøligere været gjør det mer behagelig å utforske den store parken.
 • Regn: Mindre sannsynlighet for regn i denne perioden.

Ulemper ved å reise i vintermånedene:

 • Vannmengde: Selv om vannføringen fremdeles er imponerende, er ikke vannfallene riktig så dramatiske som i sommermånedene.

Så når er det best å besøke Iguazú-vannfallene?

I en båt ved Iguazú-fossene

Du kan besøke Iguazú-vannfallene året rundt. Hva som er den beste tiden avhenger av dine personlige preferanser når det gjelder vær, menneskemengder og vannmengde.

Vi anbefaler at du får med deg både den argentinske og den brasilianske siden av vannfallene, slik at du virkelig får oppleve Iguazú-vannfallenes storhet. Begge sider har unike utsikter og opplevelser. I Argentina har du mulighet til å komme tett innpå vannfallene, til fots og på båttur. I Brasil kan du glede deg til panoramautsikter som virkelig viser vannfallenes enorme størrelse.

Uansett når du velger å dra til Iguazú-vannfallene: vi kan love deg at du får en uforglemmelig opplevelse. Planlegg besøket ditt så det faller i den årstiden som passer best til det vil gjøre på reisen din og det du vil oppleve ved et av verdens mest imponerende naturunderverker.

Hvis du er i tvil om når du skal reise, er vi klare til å hjelpe deg. Du må gjerne ringe oss, så hjelper vi deg med å finne den reisetiden som passer perfekt til deg.

Se våre reiser med besøk til Iguazú nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende