TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerGuide til Siem Reap i Kambodsja

Guide til Siem Reap i Kambodsja

26.03.2023
Vis alle innlegg

Statue ved den sørlige inngangen til Angkor Thom i Kambodsja

I det nordlige Kambodsja ligger Siem Reap, en fantastisk by full av uforglemmelige opplevelser, malerisk natur, vennlige mennesker og massevis av aktiviteter.

Ofte forbindes Siem Reap med det storslåtte tempelanlegget, Angkor Wat. Og selv om det gyldne underverket er et must-see når du besøker Siem Reap, har byen og området mye mer å by på.

Vi har samlet 8 minneverdige, morsomme og spennende severdigheter du kan oppleve på din reise til Siem Reap.

Avkjøl deg i fossen ved Phnom Kulen-fjellet

Foss ved Phnom Kulen-fjellet

Phnom Kulen-fjellet ligger i Kulen nasjonalpark rundt 2 timers kjøring fra Siem Reap. Nasjonalparken er full av enestående naturopplevelser du sent vil glemme.

Fjellet anses som det helligste fjellet i Kambodsja, og i helgene strømmer lokale til området for å be, gå tur i jungelen eller ha en piknik.

Nasjonalparkens viktigste attraksjon er den imponerende, brusende fossen på toppen av Kulen-fjellet. Her kan du bade eller slappe av i en av hengekøyene i skyggen, mens du lesker deg med drikkevarer som selges i små boder rundt fossen.

Når du er i nasjonalparken, må du ikke gå glipp av en tur til den utrolige Preah Ang Thom-pagoden, der du kan beundre en stor og gylden liggende Buddha.

Besøk Siem Reaps mange markeder

Marked i Siem Reap, Kambodsja

I Siem Reap finner du mange autentiske markeder, der du kan bli kjent med lokale matvarer, kambodsjansk mote, finne den perfekte suveniren eller få et første inntrykk av lokalbefolkningens hverdag.

Noen av de mest karakteristiske og besøkte markedene er Angkors kveldsmarked, The old market (Phsar Chas) og The upper market (Phsar Leu).

  • Angkors kveldsmarked består av massevis av bambusboder, og på markedet er det en hyggelig stemning. I bodene kan du se alt mulig, blant annet mange flotte lokalt produserte håndverksprodukter.
  • The old market ligger i hjertet av Siem Reap. Her kan du boltre deg i friske frukter og grønnsaker, fargerike lakkskåler, duftende krydder, silkestoffer eller produkter laget av kokosnøtter. Lokalbefolkningen handler også på dette markedet, og det er ikke uvanlig at kokkene på byens beste restauranter kjøper ingrediensene på Det gamle markedet.
  • Siem Reaps største og kanskje mest autentiske marked er The upper market. Her henger det ferskt kjøtt fra takene og nyfanget fisk ligger på is. Lokalbefolkningen prøver å få de beste prisene på råvarene. På dette markedet finner du også elektroniske produkter, frisører, suvenirer og interiørprodukter. Prisene er lavere på dette markedet, men det er ikke så mange som snakker engelsk her.

Opplev Siem Reaps landsbyliv

Flytende landsby, Tonle Sap

Et landsbybesøk er en helt unik måte å få innblikk i lokalbefolkningens liv på.

Du kan oppleve den autentiske stemningen og de vennlige landsbyboerne både til lands og til vanns. Besøk for eksempel en khmer-landsby litt utenfor Siem Reap, eller opplev alt på vannet, i en flytende landsby på Tonle Sap-sjøen.

Begge landsbybesøkene gir deg interessant informasjon om dagliglivet i Kambodsja.

Med et landsbybesøk deltar du i familiers dagligliv – kanskje hjelper du familien med daglige gjøremål, som å høste avlinger. Eller kanskje du hjelper dem med å lage de håndverksproduktene de lever av å produsere og selge.

Velger du å oppleve en flytende landsby, vil du bli møtt av alt fra flytende, fargerike og rustikke hus, landsbyboere som seiler rundt til hverandre og restauranter på vannet til flytende skoler, der de lokale barna tilbringer mye av dagen.

Lær å lage keramikkv

Keramikk

En gang var en av de vanligste kunstformene i Kambodsja å uttrykke seg gjennom porselen og keramikk.

I dag finnes det flere steder i og rundt Siem Reap der du kan bli med på keramikkurs og bruke dine kreative evner mens du lærer nye teknikker og metoder.

Den lokale læreren viser deg hvordan du dreier den våte leiren på en dreieskive og forvandler den til flotte kreasjoner. Ofte blir du vist hvordan du kan skjære ut mønstre i keramikken, slik at den blir helt unik.

Kunstverket ditt blir brent, slik at du får med deg et evig minne om en lærerik og autentisk opplevelse.

Få en smakfull dag på et kambodsjansk kjøkken

Mat i Kambodsja

Finnes det en bedre måte å bli kjent med et land på enn gjennom magen?

I og rundt Siem Reap er det massevis av kokkeskoler og matlagingskurs å velge mellom.

Velg for eksempel en halvdagstur til en kokkeskole på en økologisk gård.

Her får du mulighet til å se at råvarene kjøpes, samtidig som du selv høster noen av de friske, velsmakende grønnsakene du senere skal bruke til dagens velsmakende retter.

I tillegg viser en flink kokk deg hvordan rettene tilberedes og forteller om tradisjonell, kambodsjansk matkultur. Avslutningsvis spiser du den gode maten du selv har tilberedt, og dette blir flotte minner å ta med hjem.

Få sterke inntrykk på Kambodsjas landminemuseum

Landminemuseum

Rundt 28 kilometer utenfor Siem Reaps sentrum ligger et av Kambodsjas mest inntrykkssterke museer.

Selv om det er flere tiår siden Vietnam-krigen og Khmer Rouges harde regime, er Kambodsja, og spesielt Kambodsjas landskaper, fremdeles merket av den dramatiske fortiden.  I Kambodsjas vakre natur skjuler det seg fremdeles flere millioner landminer, og de utgjør en stor fare for kambodsjanerne.

Fordyp deg i historiene på Kambodsjas landminemuseum og få vite mye interessant om landminene, hvor de kom fra, hvordan de fungerer og deres tilstedeværelse og betydning i Kambodsja i dag.

I tillegg til å få vite mye interessant om landets historie har du også mulighet til å se detonerte landminer. Opplevelsene på museet vil gi deg en enorm respekt og forståelse for lokalbefolkningen og et innblikk i hvordan restene fra krigene påvirker kambodsjanernes hverdag.

Slå deg løs i Pub Street

Utsikt til Pub Street i Kambodsja

Blinkende neonlys, ivrige matselgere, drinker i bøtter og spann og mye musikk er bare noe av det som kjennetegner fargerike Pub Street.

Etter en opplevelsesrik dag med inntrykk fra Siem Reaps utrolige historie og fantastiske kultur, kan det være fint å slappe helt av for å bearbeide de mange inntrykkene. Det kan du gjøre på Pub Street, en stor kontrast til noen av Siem Reaps andre aktiviteter.

I denne smale, livlige gaten finner du billig øl og diverse matboder. Du er nesten garantert en morsom opplevelse og god underholdning når du slapper av med en drink på en av de mange utendørs barene mens du ser nattelivet utfolde seg.

Kombiner besøket i Pub Street med en kulinarisk opplevelse på kambodsjanske gatekjøkkener.

Nyt solnedgangen på en gondoltur

Gondoltur på elv i Siem Reap

Der finnes ikke noe mer avslappende enn å beundre en solnedgangen med en forfriskning i hånden når du har utforsket Siem Reap hele dagen.

Med en gondoltur rundt i den brede vollgraven som omgir Angkor Thom avslutter du dagen på en vakker, stemningsfull og romantisk måte, mens du beundrer den frodige og grønne vegetasjonen som pryder begge sider av elven.

Gondolene du flyter ombord i er unike og tradisjonelle khmer-båter som gir deg en autentisk, historisk og minneverdig opplevelse mens du slapper av og nyter den vakre naturen rundt det flotte tempelet.

Vær oppmerksom på at vi generelt anbefaler at du informerer deg om og bestiller utflukter hjemmefra. Slik kan du unngå at de aktivitetene du velger blir utsolgt.

Se våre reiser til Kambodsja nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende