TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Kambodsjas høydepunkter

Opplev verdensklasseattraksjonen Angkor Wat, det frodige landskapet langs Mekongfloden, de sjeldne Mekongdelfinene i Kratie og den livlige hovedstaden Phnom Penh. Forleng reisen med badeferie.

Kambodsjas høydepunkter
Kambodsjas høydepunkter
12 dager
ForsideAsiaKambodsjaKambodsjas høydepunkter

Kambodsjas høydepunkter

Opplev verdensklasseattraksjonen Angkor Wat, det frodige landskapet langs Mekongfloden, de sjeldne Mekongdelfinene i Kratie og den livlige hovedstaden Phnom Penh. Forleng reisen med badeferie.

ForsideAsiaKambodsjaKambodsjas høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Siem Reap og retur fra Phnom Penh
 • Transfer fra og til flyplassene
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • 9 netter på 3- og 4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • 3 x lunsj (dag 4, 7 og 8)
 • 1 x middag (dag 2)
 • Kjøring i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet til å forlenge turen med badeferie i Kep eller på øya Koh Rong

Omfattende utfluktspakke:

 • Besøk på lokalt kveldsmarked og middag på populær khmer-restaurant i Siem Reap
 • Ruinbyen Angkor Thom med templene Bayon, Ta Prohm og Phimeanakas samt Elefantterrassen og Angkor Wat med solnedgang over Angkor
 • Tonle Sap-sjøen og den flytende landsbyen Kompong Phluk, båttur i mangrover og landsbyen
  Chansar
 • Fjellet Phnom Sambok og 100-søylerspagoden i Sambor ved Kratie
 • Delfinsafari der du får se de sjeldne og truede Irrawaddy-delfinene, også kalt Mekongdelfiner ved Kratie
 • Sykkeltur gjennom rismarker og frodig landskap på øya Koh Trong ved Kratie
 • Kongepalasset med sølvpagoden, Wat Phnom, Tuol Sleng Genocide Museum S-21 og Dødsmarkene i Phnom Penh
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

På denne reisen kommer du til å oppleve kontrastene mellom by og land, i tillegg til den sjarmerende blandingen av fransk kolonitid med vakre herskapshus, skyggefulle alléer og en svært rik buddhistisk fortid med templer, pagoder og tradisjonelle hus. Det hele knyttes sammen av en praktfull og frodig natur, og ikke minst av det svært gjestfrie og stolte kambodsjanske folket, der de fleste er khmerer.

I Siem Reap venter et av turens absolutte høydepunkter med en av verdens største severdigheter: den storslåtte ruinbyen og tempelkomplekset Angkor med bl.a. Angkor Wat, som står på UNESCOs verdensarvliste.

På vei til Kratie kan du nyte det vakre, frodige landskapet med marker og plantasjer som ligger side om side, med bl.a. papaya, chili, auberginer og tobakk. I Kratie ved Mekongflodens bredde, og på den bilfrie, vakre og grønne øya Koh Trong leves livet på landet fremdeles med oksekjerrer og håndplantede rismarker. Det er som å reise 50 år tilbake i tiden. Det venter også en delfinsafari på Mekongfloden, hvor du kan se de sjeldne Mekongdelfinene.

Turen avsluttes i Kambodsjas livlige hovedstad Phnom Penh, hvor fransk kolonistil flankeres av pagoder, skyskrapere og det vakre kongepalasset. Det er her du ser de tydeligste sporene etter Røde Khmers «kulturrevolusjon» med Tuol Sleng S-21-museet for folkemordet og Killing Fields. Her er det masse liv med små, trivelige gater og butikker, store markeder og en hyggelig promenade langs Tonle Sap-floden med massevis av restauranter og kaféer.

Forleng reisen med en herlig badeferie på paradisøya Koh Rong eller ved stranden i Kep.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til en av verdens største severdigheter, Angkor Wat ,og den imponerende ruinbyen Angkor Thom og opplev kontrasten til den livlige hovedstaden Phnom Penh
 • Opplev de flytende landsbyene med hus på lange pæler ved Tonle Sap-sjøen, og sjarmerende Siem Reap med sine skyggefulle alléer langs elven, massevis av gode restauranter, kaféer og natteliv.
 • Beundre det vakre og frodige landskapet langs Mekongfloden der du ser jorder og plantasjer med bananer, chili, papaya, auberginer og tobakk. Se de sjeldne Mekongdelfinene ved Kratie.
 • Det er mulig å forlenge reisen med badeferie i Kep eller på paradisøya Koh Rong

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra valgt flyplass

Du flyr fra valgt flyplass til Siem Reap med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Siem Reap

Ved ankomst i Siem Reap går du gjennom passkontrollen. Deretter henter du bagasjen din og går ut i ankomsthallen, der det venter en guide med et TourCompass-skilt. Guiden vil kjøre deg til hotellet ditt. Etter innsjekking på hotellet er det tid til å slappe av etter flyreisen.

Om kvelden skal du ut på et gastronomisk eventyr. Guiden din henter deg på hotellet, og du skal besøke et populært, lokalt kveldsmarked. Hit kommer lokalbefolkningen for å kjøpe kjøtt, frisk frukt og grønnsaker til middagen. Andre blir på markedet og spiser på de små plasttaburettene.

Gå gjennom kveldsmarkedet og sug til deg atmosfæren. Duften fra de khmer-lekkerbiskenene vil nok kanskje gi deg vann i munnen. Finn deg en saftig bit grillet kjøtt eller en pastarett og slå deg ned på en av de mange taburettene ved siden av lokale innbyggere som sitter og koser seg med en smårett. Hvis du tør, kan du også prøve grillede gresshopper på spyd. Maten kan du skylle ned med en kald, lokal øl, og det er flere typer å velge mellom.

Kvelden avrundes med en velsmakende middag og et glass risvin på en av Siem Reaps populære khmer-restauranter. Eieren er en kokk som på en innovativ måte fremmer mangfoldet i det kambodsjanske kjøkkenet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Siem Reap med sightseeing ved Angkor Wat og Angkor Thom

Som et av turens absolutte høydepunkter skal du i dag oppleve en av verdens største severdigheter: de storslåtte tempelkompleksene og ruinbyen Angkor, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Angkor var opprinnelig khmer-rikets hovedstad, og tempelkomplekset ligger bare 5 km nord for Siem Reap. Du blir kjørt dit i bil sammen med guiden.

Siden tempelområdet er temmelig stort, brukes bilen hele dagen. Du blir kjørt fra sted til sted på de lengste strekningene, men blir satt av sammen med guiden slik at du kan oppleve alle severdighetene til fots.

Du starter ved Angkor Thoms vakre sørport og vollgrav, der det alltid er grønt og fint – selv i tørkeperioden. Herfra fortsetter du til et av hovedtemplene, Bayon, hvor det venter deg et imponerende syn med et utall smilende Buddha-ansikter. Du opplever også den 350 m lange Elefantterrassen, der kongen kunne stå og se ut over troppene sine og nyte ulike seremonier og forestillinger. Navnet henviser til de mange utskjæringene av elefanter i sandstein. Deretter venter kongepalasset Phimeanakas. Endelig kan du nyte det berømte Ta Prohm-tempelet, som er helt spesielt fordi store, vakre trær har slått rot i tempelbygningene og ser ut som de har gått i ett med tempelet.

Etter en lunsjpause er det på tide å utforske det best bevarte og mest berømte tempelet i Kambodsja – nemlig Angkor Wat, som er verdens største religiøse monument. Det spektakulære tempelet reiser seg over tre nivåer og krones av de fem tårnene, som er formet som knoppene på lotusblomsten. De indre gårdsrommene og buede gangene med endeløse friser og fantastiske utskjæringer er noe som kan ta pusten fra de fleste. Dagen avsluttes med solnedgang over jungelen fra Bakheng Hill-tempelet.

Dag 4: Tonle Sap-sjøen

I dag kan du glede deg til en halvdagstur til Tonle Sap-sjøen, som ligger 15 km sør for Siem Reap og er Sørøst-Asias største ferskvannssjø. Sjøens størrelse varierer sterkt, fra 3 000 km2 i den tørre perioden til 10 000 km2 i regntiden. Sjøen er en viktig del av Kambodsjas økonomi og spisskammer med et rikt dyreliv og over 300 fiskearter og 100 fuglearter.

Du kommer til bredden av Tonle Sap-sjøen og går ombord i en båt som tar deg med til den flytende landsbyen Kompong Phluk. Her kan du se hvordan hverdagen er for de mange familiene her, som primært lever av fiske. Familiene bor langs sjøens bredd i fargerike hus som står på lange stolper langs sjøkanten, slik at de takler den høye vannstanden i regntiden, når landsbyens små gater forvandles til små kanaler. I den tørre perioden, når vannstanden er lav, kan du se de høye stolpene.

Du seiler videre gjennom en mangroveskog som er hjemstedet til mange dyr, bl.a. forskellige fuglearter og de krabbespisende makakakene.

Tilbake på land kjører du til den lille landsbyen Chansar. Her besøker du en lokal familie som har spesialisert seg på å lage koster av naturlige materialer. Hvis du har lyst, kan du gjerne hjelpe dem litt. Deretter blir det en tur til fots rundt i landsbyen, der du har mulighet til å delta i aktiviteter som fiske og såing/høsting av avlinger, avhengig av årstiden. Så serveres det er tradisjonell lunsj. Etter lunsj kan du delta i flere aktiviteter eller kanskje ta en liten prat med lokalbefolkningen.

Chansar er en del av vår samarbeidspartners landsbyprosjekter i Kambodsja. Ditt besøk i landsbyen bidrar til å gi landsbyens innbyggere inntekter og bedre levevilkår.

Deretter går turen tilbake til hotellet ditt, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5: Siem Reap på egen hånd

Dagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av, gå på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller bli med på en av ekstrautfluktene våre.

Siem Reap er en hyggelig by, og her er det mye å foreta seg. Du kan rusle en tur i byens franske område og ned langs elven. Du kan slå deg ned på en av de mange hyggelige kafeene og restaurantene og betrakte livet i byen. En tur innom Royal Gardens, en vakker liten park rett overfor den kongelige residensen i byen, kan også anbefales. Om kvelden er det naturlige samlingspunktet Pub Street, med massevis av kafeer, restauranter og barer.

Dag 6: Siem Reap – Kratie

På morgenen går turen videre til Kratie i det frodige, østlige Kambodsja, der livet leves langs Mekongfloden. Kratie er spesielt kjent for de sjeldne og truede Irrawaddy-delfinene, også kalt Mekongdelfiner, som lever her i Mekongfloden. På den 6–7 timers kjøreturen fra Siem Reap til Kratie får du et godt inntrykk av både større byer og mindre landsbyer i nærheten av og langs Mekongfloden. Len deg tilbake og nyt det vakre landskapet, særlig på den siste delen av ruten, der jorder og plantasjer med bl.a. papaya, chili, auberginer og tobakk ligger side om side. Det gjøres et lunsjstopp enten underveis eller ved ankomst til Kratie.

I Kratie skal du bo på den vesle, vakre og grønne øya Koh Trong, som er seks kilometer lang og ligger i Mekongfloden bare ti minutters båttur fra Kratie. På Koh Trong hersker freden og roen. Øya er bilfri, så all transport foregår på sykkel, motorsykkel, i tuk-tuk eller med oksekjerre.

I tørketiden, når vannstanden i floden er lavere, går du ved ankomst til Koh Trong ca. 900 meter over den brede stranden opp til sykkelstien, hvor det står en tuk-tuk og venter på å kjøre deg de siste tre kilometerne til hotellet. Bagasjen din blir fraktet fra båten og frem til hotellet. I regntiden, når vannstanden er høyere, kan båten legge til helt oppe ved sykkelstien, og du slipper gåturen over stranden.

Etter ankomst har du resten av ettermiddagen til fri disposisjon, og du kan slappe av ved bassenget på hotellet eller gå på oppdagelsesferd på øya.

Overnatting:
Dag 7: Kratie med delfiner i Mekongfloden og sykkeltur på øya Koh Trong

Etter frokost går turen til Kratie. Her besøker du først det lokale markedet og deretter fjellet Phnom Sambok. For å komme helt opp til toppen må du gå opp 300 trappetrinn, men det er absolutt verdt strevet. Trappen er prydet med små buddhastatuer, og øverst oppe ligger det en liten pagode og et kloster der det bor rundt 10 munker som har en fantastisk utsikt over området og Mekong-elven. Det er en helt spesiell, fredelig stemning her.

Du fortsetter til landsbyen Sambor, 35 km nord for Kratie. Her ligger 100-søylerspagoden Wat Sorsor Moi Roi, Kambodsjas største pagode.

Deretter venter en båttur på Mekongelven, på utkikk etter de sjeldne Mekong-delfinene. De kjennetegnes av den mørkegrå og mørkeblå fargen, den store pannen med avrundet hode og brede luffer. Den nåværende bestanden av Mekong-delfiner er på rundt 70 stk. i området ved Kratie. Du har en spennende opplevelse i vente når båten vugger rolig i vannet og du hører de første lydene fra delfinene og kikker rundt deg for å få øye på dem. Etter ca. en time på vannet skal du tilbake til Koh Trong, der en stille og rolig sykkeltur rundt på den sjarmerende, vakre lille øya venter.

Alt er stille og rolig rundt deg, og du kan nyte det grønne landskapet, de eksotiske frukttrærne og palmer med mango, jackfrukt og bananer. Du kommer forbi jorder og enger med beitende okser. Du sykler langs den helt flate og ni kilometer lange sykkelstien rundt øya. På turen passerer du en liten pagode, og i trærne rundt kan du være heldig å se store flokker av flaggermus henge fra grenene. Du stopper underveis etter ønske og behov, og det er lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen, som er svært imøtekommende med smil og vink når du sykler forbi. Hvis du er heldig blir du kanskje bedt på en kopp te eller kaffe hos en av de lokale familiene. Du sykler til den nordlige delen av øya, og her besøker du et lite lokalsamfunn. Her får du et godt innblikk i hvordan livet er her på Koh Trong, og du blir invitert på frisk frukt. Heretter skal du delta i et treplantingsprosjekt som både gavner klimaet, det biologiske mangfoldet og lokalsamfunnet. Til slutt kan du nyte den siste ettermiddagssolen over Mekong-elven.

Dagen har vært full av mange spennende opplevelser og inntrykk, og nå går turen tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 8: Kratie – Phnom Penh

Det er tid for å sette kursen mot Kambodsjas livlige hovedstad Phnom Penh. I løpet av den cirka syv timer lange kjøreturen stoppes det i byen Skuon ved det berømte markedet for kambodsjanske delikatesser, som blant annet byr på frityrstekte edderkopper. Kambodsjanerne reiser langveis fra til dette markedet for å nyte sine favoritter. De har tradisjon for å spise nesten alt, og her får du muligheten til å nyte synet av det hele eller kjøpe deg en smaksprøve.

Phnom Penh ligger i krysset mellom de tre elvene Mekong, Bassac og Tonle Sap. Elvene er viktige ressurser for byen og er med på å gjøre den attraktiv. Her er det masse liv med bugnende markeder, travle boulevarder, hyggelige, små gater med butikker og et vell av kaféer og restauranter. Hotellet ditt ligger sentralt plassert i byen.

Du bør ikke gå glipp av utsikten fra toppen av en skyskraper, hvor du kan nyte det mektige synet av de tre elvene som flyter sammen, den vakre blandingen av fransk kolonistil, moderne skyskrapere, pagoder og det vakre kongepalasset.

Ved ankomst til Phnom Penh er resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 9: Sightseeing i Phnom Penh med kongepalasset, S-21 og Killing Fields

I dag kommer du et spadestikk dypere i forståelsen av den kambodsjanske kulturen og historien. Den heldags sightseeingturen i Phnom Penh starter fra morgenen av med besøk på det vakre kongepalasset og parken der regenten bor. Turen omfatter et besøk i kroningssalen og sølvpagoden.

Du fortsetter til Wat Phnom-pagoden, som ligger på en liten trekledt bakketopp. Det er byens hovedtempel, og du finner alltid en skare av troende der. Ikke noe besøk i Phnom Penh er komplett uten et besøk på Tuol Sleng Genocide Museum S-21, som er museet for folkemordet under Røde Khmer. S-21 står for Security Prison 21, som er fengselet som ble opprettet av Pol Pot i 1975 i bygningene som tidligere huset et gymnas.

Cirka 15 km utenfor Phnom Penh kan du forvente deg en sterk og rørende avslutning på dagen ved Choeung Ek, også kalt «Killing Fields». Det bakkete terrenget ved Choeung Ek vitner om massegravene for de over 17 000 menneskene som ble myrdet av Røde Khmer.  Etter besøket går turen tilbake til hotellet.

Dag 10: Phnom Penh

Dagen er til fri disposisjon for å slappe av eller gå på oppdagelsesferd på egen hånd i Phnom Penh. Du kan f.eks. gå en tur på promenaden langs Mekongfloden, handle i de trivelige gatene med små butikker, besøke nasjonalmuseet, det store innendørsmarkedet Phsar Thmey “New Market” eller bare ta inn stemningen på en av de mange kaféene og restaurantene.

Du kan også velge å kjøpe en av våre ekstra turer.

Dag 11: Hjemreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Herfra går turen hjemover med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en begivenhetsrik og deilig ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Kep
3 netter

I det sørvestlige Kambodsja, nær grensen til Vietnam, ligger kystbyen Kep. Byen er en innbydende versjon av fransk Indokina, asiatisk og fransk mat og en tropisk, fredelig badeby med en nydelig kilometerlang sandstrand ut mot Thailandbukta. Keps storhetstid startet under den franske koloniperioden i 1930-årene og varte frem til Røde Khmer overtok styret i 1970-årene. Etterpå ble byen glemt. I dag er mange av de gamle franske villaene forfalne, men forteller likevel en historie. Noen er imidlertid fint restaurert og omdannet til hoteller som tilbyr fransk eleganse og kambodsjansk gjestfrihet. I den langstrakte byen, som egentlig ikke har noe sentrum, finner du et godt utvalg av restauranter og kaféer som tilbyr fantastisk mat og drikke.

Kep er dessuten kjent for sitt gode utvalg av fisk og skalldyr, og særlig de lekre krabbene, som du blant annet finner på fiske- og krabbemarkedene. I det grønne og frodige innlandet med eksotiske fjell og jungel, kan du ta turer inn i Kep nasjonalpark, som har et rikt dyre- og planteliv. Du kan følge ruter av forskjellig lengde langs små stier og nyte den vakre floraen, et vidunderlig fugleliv, lekende aper og noen fantastiske utkikkspunkter underveis.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort med frokost samt transfer mellom Phnom Penh og resorten i Kep.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse på øya Koh Rong
4 netter

Rund av ferien med en badeferie på den vakre kambodsjanske øya Koh Rong (78 km²), som ligger bare 40–60 minutters båttur unna Sihanoukville i Thailandbukta utenfor sørvestkysten av Kambodsja.

Når du går i land på Koh Rong blir du møtt av kritthvite sandstrender, turkisblått hav og svaiende palmer med jungelen som bakteppe. Her er det bare nydelig – et ekte lite paradis langt unna turistgatene.

Vi holder til på den rolige sørvestsiden av øya ved Long Beach, også kalt Sok San Beach, som har en av øyas fineste sandstrender. Her bor du på et resort helt nede ved stranden, og fra strandkanten kan du nyte solnedgangen. Dagene kan tilbringes med avslapping, bading og sand mellom tærne, eller du kan benytte de mange mulighetene til aktiviteter som snorkling, dykking, sykling, sportsfiske, vandreturer i jungelen, kajakk eller en dagsutflukt med øyhopping til naboøya Koh Rong Sanloem.

Mesteparten av øya er dekket av jungel, og man ferdes for det meste til fots, på motorsykkel eller til sjøs. Her finnes det mange forskjellige eksotiske tresorter, som teak og fiken, samt et rikt dyre- og fugleliv med blant annet aper og bøfler. I havet finnes det tropiske fisker og koraller, og det tropiske klimaet gir deg gjennomsnittlige temperaturer på 27–30 grader året rundt. Den beste tiden å besøke Koh Rong er fra november til april, siden regntiden varer fra mai til oktober.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på øya Koh Rong, 1 natt i Pnom Penh og Sihanoukville samt speedbåt mellom Sihanoukville og resorten på Koh Rong.

Du kan forlenge badeferien med flere netter akkurat som du ønsker.

Transfertiden mellom Phnom Penh og Koh Rong er cirka seks timer inkl. båtturen.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål