TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerVictoria Falls – et afrikansk underverk

Victoria Falls – et afrikansk underverk

08.05.2019
Vis alle innlegg

På grensen mellom Zimbabwe og Zambia ligger et av Afrikas mest spektakulære syn: Victoria Falls.

Victoria Falls er et av verdens største vannfall, og det er en fantastisk opplevelse å stå og skue ut over vannmassene som velter ut over kanten og ned i den dype Batoka-kløften.

Én ting er sikker: et besøk ved Victoria Falls er noe du aldri glemmer!

Mosi-oa-Tunya

I det Herrens år 1855 var den skotske misjonæren og oppdagelsesreisende David Livingstone på ekspedisjon i Afrika for å utforske den store Zambezi-elven. Av stammer i området hørte han om Mosi-oa-Tunya – røyken som tordner.

Med hjelp av lokale stammefolk tok Livingstone båt opp Zambezi-elven, helt til han i det fjerne kunne se imponerende skyer av vannrøyk. Vannrøyken lignet skyer som steg opp fra jorden, og selv på lang avstand hørtes det faktisk ut som torden.

Da Livingstone endelig kom frem, ble han overveldet ved synet av det flotte vannfallet. Han ga det navnet Victoria Falls etter Storbritannias daværende dronning, Victoria, og skrev historie som den første europeeren som ble vitne til dette naturens underverk.

Enorme vannmasser

Victoria Falls er verken verdens høyeste eller verdens bredeste vannfall. Men vannfallets høyde på ca. 108 meter og ca. 1.700 meters bredde skaper verdens største fallende ”gardin” av vann.

Hvert sekund velter det mer enn 1 million liter vann ut over klippekanten og lander ca. 108 meter lengre ned, i kløften Batoka Gorge, der elven renner videre i et helt spesielt sikksakkmønster.

Grensen mellom Zimbabwe og Zambia går omtrent midt i vannfallet, så den vestlige delen ligger i Zimbabwe, mens den østlige ligger i Zambia.

I dag er Victoria Falls en av Afrikas de mest besøkte severdigheter, og det skjønner man godt!

Et av verdens 7 naturens underverker

Kombinasjonen av lyden, synet, varmen og fuktigheten gjør Victoria Falls til en overveldende opplevelse.

Det enorme vannfallet ble i 2008 utnevnt til et av verdens 7 naturens underverk, sammen med Grand Canyon i USA og Mount Everest i Nepal.

De store vannmassene som konstant faller nedover klippene lager mange skyer av vannrøyk som henger i luften. I tillegg til å utgjøre et uavbrutt regnskyll over den omliggende regnskogen lager de også fantastiske regnbuer. Så lenge det er sol på himmelen, er du nesten garantert å oppleve de vakre, fargerike regnbuene.

På kvelder med fullmåne kan du være så heldig å se et helt spesielt fenomen: moonbow, der solens stråler reflekteres av månen og lager regnbuer i mørket.

Opplev Victoria Falls på:

Det er vanskelig å beskrive den fantastiske følelsen et spektakulært naturfenomen som Victoria Falls gir deg. Vannfallets imponerende størrelse og kraft setter virkelig din egen størrelse og naturens krefter i perspektiv.

Victoria Falls blir en opplevelse for livet!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende