TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSri Lankas deilige strender

Sri Lankas deilige strender

12.03.2020  |  oppdatert: 10.07.2024
Vis alle innlegg

Kvinne går tur på stranden i Sri Lanka

Med en kystlinje på hele 1 340 km har Sri Lanka massevis av deilige strender.

Vaiende palmer, behagelige hengekøyer, flotte bølger og vakre omgivelser venter deg på strendene på Sri Lanka.

Foretrekker du ro og avslapning? Adrenalinkick og utfordringer? På Sri Lankas strender finner du alt.

Her kan du lese om de strendene vi reiser til på Sri Lanka.

Negombo

Fiskerbåd på stranden i Negombo i Sri Lanka

Negombo Beach er en fem kilometer lang sandstrand på Sri Lankas vestkyst. Negombo er en deilig strand- og badeby med lange, brede og gylne sandstrender.

På stranden finner du mange morsomme aktiviteter, som kitesurfing og windsurfing. Negombo Beach har kjempegode vindforhold, spesielt i månedene fra januar til mars, da vinden gir deg den kraften du trenger for å suse over havet. Vindens styrke påvirker også havet, og du kan forvente mange og store bølger.

Hvis du heller vil ha en rolig dag ved havet, kan du nyte det avslappende livet under palmene. Hvis du trenger litt avveksling, kan du gå en fin, lang tur mens du beundrer de vakre omgivelsene. Negombo er en gammel fiskerby, så her vil du også se de lokale fiskerbåtene på turen din.

Avslutt dagen med føttene i den myke sanden mens du nyter den flotte solnedgangen. Etterpå kan du rusle frem og tilbake ved stranden, der du finner et stort utvalg spennende restauranter og stemningsfulle barer.

Reis til den lange stranden i Negombo i månedene fra desember til april, hvis du ønsker deg mange soltimer, høye temperaturer og et minimum av nedbør. I denne perioden er det nemlig tørt vær på Sri Lankas vestkyst.

Hikkaduwa

Stranden i Hikkaduwa i Sri Lanka

Badebyen Hikkaduwa ligger i den sørvestlige delen av Sri Lanka. Her er strendene kjent for sin hvite strand, og ikke minst for det flotte og spennende korallrevet med store havskilpadder.

Hikkaduwa er perfekt for alle som gjerne utforsker livet under havets overflate. Utenfor Hikkaduwa ligger det nemlig et stort korallrev der det yrer av liv. Her kan du få flotte snorkle- eller dykkeropplevelser blant fargestrålende fisk og søte havskilpadder. Hvis du dykker, kan du også svømme ned til de forskjellige skipsvrakene som ligger på havbunnen utenfor Hikkaduwa.

I tillegg til det fantastiske korallrevet er Hikkaduwa også kjent som et ekte surferparadis, og havet og bølgene gjør stranden til en av Sri Lankas beste surf spots. De jevnt store bølgene gjør forholdene perfekte både for deg som er viderekommen surfer og for alle som skal ha sin første leksjon på bølgene. De aller beste surfebølgene opplever du i perioden fra mai til september.

Hvis du har lyst til å nyte livet uten altfor mange aktiviteter, frister denne idylliske stranden også til det. Du har gode muligheter til å finne deg et rolig sted der du kan nyte de fantastiske omgivelsene med en god bok i hånden.

Den beste tiden på året å dra på badeferie i Hikkaduwa på er perioden fra desember til april, da det er tørt vær. Dette gir deg de beste forutsetningene for varme og solrike dager på stranden.

Mirissa

Strand i Mirissa i Sri Lanka

Mirissa ligger i den sørligste delen av Sri Lanka. Her finner du en halvmåneformet, avgrenset virkelig perle av en sandstrand. Mange anser den for å være den aller beste stranden sør på Sri Lanka.

Som ved mange av Sri Lankas strender er det ofte bølger på havet utenfor Mirissa. Stranden er derfor perfekt til alle som har lyst til å vil surfe eller drive med andre aktiviteter på havet, som bodyboards. Du kan leie forskjellig utstyr på stranden og få noen underholdende timer på havet.

Mirissa er blant de beste stedene på Sri Lanka å dra på hval- og delfinsafari, og hovedsesongen er fra november til april. Da kan du for eksempel komme nær innpå verdens største hval: blåhvalen. La deg begeistre av de enorme hvalene når de slår med halen og de lekne delfinene som hopper opp av havet.

Etter at du har tilbrakt dagen med å snorkle i det krystallklare havet, slappet av i en hyggelig hengekøye eller kanskje noe helt annet, kan du avslutte dagen med en vakker solnedgang. Mirissa kan nemlig skryte av å ha noen av Sri Lankas mest fantastiske solnedganger og soloppganger.

Reis til den deilige stranden i Mirissa i månedene fra desember til april, som er den beste tiden å oppleve badeferiereisemålene sør på Sri Lanka.

Trincomalee

Båd på strand i Trincomalee i Sri Lanka

I den nordlige delen av Sri Lankas østkyst ligger havnebyen Trincomalee. Ved Trincomalee er der flere fine, hvite sandstrender, blant annet Nilaveli og Uppuveli.

I Trincomalee har du mulighet til å få en opplevelse helt utenom det vanlige på en spenningsfylt hval- og delfinsafari. Det er best å oppleve de fascinerende hvalene mellom mars og april. Hvis du har lyst å se delfiner, er den beste perioden mellom mars og september.

Trincomalee er en fisker- og havneby, så her er det mye interessant å oppleve på de flotte strendene. Du kan blant annet se tradisjonelt garnfiske når de lokale srilankerne skal fange fersk fisk.

Med sitt krystallklare vann er havet utenfor strendene perfekt til snorkling og dykking. Spesielt er nasjonalparken Pigeon Island, som ligger utenfor Nilaveli Beach, et fantastisk dykkerområde. Nasjonalparken har et av de beste korallrevene på Sri Lanka, og her venter en imponerende undersjøisk verden.

Sri Lankas nordøstlige kystområder får relativt lite regn, sammenlignet med resten av øya. Vi anbefaler likevel spesielt å dra på badeferie til Trincomalee i perioden fra mars til august, da været er på sitt tørreste. Så Trincomalee er et perfekt reisemål i sommerferien din.

Se våre reiser til Sri Lanka nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende