TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Tanzania

En reise til Tanzania gir alle besøkende enestående opplevelser.

Vil du ha mulighet til å dra på spektakulær safari, bestige Afrikas høyeste fjell og slappe av på Zanzibars kritthvite sandstrender? Eller en kombinasjon av alle tre?

Se våre reiser til Tanzania nedenfor.

Hvis du har spørsmål om Tanzania, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24

Tanzania
Tanzania

Reiser til Tanzania

En reise til Tanzania gir alle besøkende enestående opplevelser.

Vil du ha mulighet til å dra på spektakulær safari, bestige Afrikas høyeste fjell og slappe av på Zanzibars kritthvite sandstrender? Eller en kombinasjon av alle tre?

Se våre reiser til Tanzania nedenfor.

Hvis du har spørsmål om Tanzania, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24

Hvorfor skal du reise til Tanzania?

Tanzania er ikke bare et reisemål; det er et land som vil gi deg minner for livet.

Med sin uberørte natur, rike dyreliv og fascinerende kultur gir Tanzania deg unike muligheter til å få nærkontakt med naturen. Fra de vidstrakte savannene, der du kan oppleve The Great Migration, til de enestående utsiktene fra toppen av Afrika etter en vel overstått bestigning av Kilimanjaro. Og på Zanzibar kan du få den perfekte avslutningen på reisen din med en idyllisk badeferie ved det krystallklare indiske havet.

Tanzania er det ultimate reisemålet for naturelskere og eventyrreisende.

Våre rundreiser i Tanzania

Vi tilbyr tre typer rundreiser i Tanzania: safari, bestigning av Kilimanjaro og badeferie på Zanzibar – eller en kombinasjon av disse.

Nedenfor får du vite mer om noen av de mange høydepunktene som venter deg i dette øst-afrikanske landet. Du kan sjekke ut alle opplevelsene på de enkelte rundreisene.

Safari i Tanzania

Tanzania er synonymt med safari.

Landet har noen av verdens mest berømte nasjonalparker og reservater, så Tanzanias dyreliv skuffer ikke. Gled deg til The Big Five, sjiraffer, sebraer, gaseller, flodhester, interessante fugler og mange, mange flere.

Våre rundreiser med safari er sammensatt for å gi deg de beste dyreopplevelsene. Flinke guider bidrar til en uforglemmelig reise.

Se våre safarireiser til Tanzania.

Bestigning av Kilimanjaro

Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, gir deg en utfordrende vandreopplevelse, men belønningen er fantastisk.

Vil du også kunne si “det er den beste opplevelsen jeg noensinne har hatt”, som en av reisespesialistene våre skrev hjem da hun nettopp var kommet ned fra toppen?

Vi tilbyr bestigning av Kilimanjaro via fem forskjellige ruter:

 • Machame
 • Marangu
 • Rongai
 • Shira
 • Lemosho

Hver rute har sine unike opplevelser og utfordringer. Velg den ruten som passer best til din erfaring og eventyrlyst. Vi hjelper deg å velge!

Se reiser med bestigning av Kilimanjaro.

Badeferie på Zanzibar

Etter eventyret på fastlandet kan du slappe av på de eksotiske strendene på Zanzibar.

Øya er berømt for sine kritthvite strender, turkisblå vann og den historiske byen Stone Town.

Zanzibar er det perfekte stedet å slappe av, uansett om du starter eller avslutter reisen din her. Og hvis du ikke vil ligge ved bassenget eller på stranden dagen lang, er det massevis å foreta seg. Du kan f.eks. besøke Jozani Forest, der du kan være så heldig å møte Zanzibars røde kolubusape, dra på kryddertur og smake deg gjennom øyas smakssterke krydder eller utforske sjarmerende Stone Town, Zanzibars gamle bydel, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Se rundreiser som inkluderer en reise til Zanzibar.

Kombiner rundreisen din i Tanzania med…

Rundreisen din i Tanzania kan være akkurat så variert som du ønsker.

Vi tilbyr flere forskjellige kombinasjonsmuligheter.

Kombiner f.eks. safari med bestigning av Kilimanjaro og avslutt med en avslappende badeferie på Zanzibar. For de eventyrlystne tilbyr vi også en kombinasjon med gorilla-tracking i Uganda som en ekstra opplevelse. Disse kombinasjonsreisene gir deg det beste av Øst-Afrika.

Pakkereiser til Tanzania, inkl. fly

Alle våre reiser til Tanzania er pakkereiser.

Det vil si at prisen inkluderer fly (til Tanzania og hjem til Norge samt innenriksfly), transferer på reisemålet, overnattingssteder og safari, utflukter eller bestigning av Kilimanjaro som er inkludert i programmet.

I våre praktiske info om Tanzania kan du lese mer om hva du selv skal betale for (det kan være ting som visum, vaksiner o.l.)

Ofte stilte spørsmål om Tanzania

Det kan dukke opp mange spørsmål når du skal til Tanzania for første gang. Derfor har vi prøvd å besvare noen av de spørsmålene du kanskje har.

Hvor ligger Tanzania?

Tanzania ligger i Øst-Afrika med Det indiske hav som nabo. Landet grenser til Kenya og Uganda i nord, Rwanda, Burundi, og Den demokratiske republikken Kongo i vest og Zambia, Malawi og Moçambique i sør.

Kilimanjaro ligger nær grensen til Kenya, i den nordlige delen av Tanzania. Du kan for eksempel se fjellet fra Amboseli nasjonalpark i Kenya.

Øygruppen Zanzibar ligger ca. 35 km øst for Tanzanias kyst, i Det indiske hav.

Hva koster en rundreise i Tanzania?

Prisen for en reise til Tanzania varierer med reisens lengde, programmets innhold og ikke minst avreisedatoen.

Reisene våre er pakkereiser som inkluderer fly, transferer, safari eller bestigning av Kilimanjaro, nasjonalparkavgifter osv. Du kan se fra-prisene på de enkelte reisene. Det er dyrere å reise i høysesongen, f.eks. i sommerferien og over jul og nyttår, og billigere utenfor høysesongen. Du finner vanligvis de rimeligste reisene til Tanzania i april og mai.

Vi anbefaler at du innhenter et tilbud for å få den endelige prisen basert på din avreisedato, flyplass og eventuelle spesielle ønsker/oppgraderinger.

Hvordan er været i Tanzania?

Tanzania ligger rett sør for ekvator på Afrikas østkyst, så derfor er klimaet hovedsaklig tropisk med regionale forskjeller, alt etter hvor høyde over havet – for eksempel er ikke klimaet tropisk på toppen av Kilimanjaro.

Landet har klart definerte regnfulle og tørre perioder.

I hovedsak har Tanzania to regnfulle perioder:

 • Den lange regnfulle perioden: mars til mai
 • Den korte regnfulle perioden: november til desember

I de regnfulle periodene regner det mer, luftfuktigheten er høyere og været er kjøligere. De tørre periodene (januar–februar og juni–oktober) kjennetegnes av tørt, varmt vær og lavere luftfuktighet.

Når er det best å reise til Tanzania?

Tanzania er et helårsreisemål som gir det flotte opplevelser året rundt.

Mange av gjestene våre foretrekker å reise i de tørre periodene (januar–februar og juni–oktober), da været er varmere og tørrere.

På safari betyr det at det kan være enklere å få øye på dyrene fordi de samler seg rundt vannhullene – spesielt i slutten av de tørre periodene. På Kilimanjaro er det bedre sikt når det regner mindre. En tørr periode betyr likevel ikke nødvendigvis at det ikke regner. Og du kan også reise i den regnfulle perioden uten å oppleve regn.

Uansett når du velger å reise til Tanzania vil du komme hjem med fantastiske opplevelser i bagasjen.

Hvor mange dager varer en rundreise?

Våre korteste rundreise i Tanzania er 7 dager, og den inkluderer safari i Serengeti og Ngorongoro.

Lengden avhenger av hva du ønsker å oppleve, og vi tilbyr forskjellige pakkereiser som passer til forskjellige behov og interesser.

Er det trygt å reise til Tanzania?

Ja. Det er trygt å reise til Tanzania. Det vet vi fordi vi jevnlig reiser til Tanzania. Vi vil aldri sende gjester til reisemål som ikke anses som trygge.

Som med alle reisemål anbefaler vi at du utviser vanlig forsiktighet og følger lokale råd og veiledninger.

Trenger man visum for å reise til Tanzania?

Ja, de fleste trenger visum for å reise til Tanzania.

Du finner detaljert informasjon om krav til pass og visum på vår praktisk info-side, der vi har samlet all relevant informasjon om å reise til Tanzania.

Trenger jeg vaksiner før reisen til Tanzania?

Du trenger sannsynligvis å vaksinere deg før du reiser til Tanzania.

Vi vet veldig mye om reiser, men vi er ikke leger, og derfor kan vi bare gi generell informasjon om hvilke vaksiner som vanligvis blir anbefalt for reisende til Tanzania – og noen av dem har du kanskje allerede fått i forbindelse med tidligere reiser. Derfor anbefaler vi at du kontakter en spesialist, fastlegen din eller en autorisert vaksinasjonsklinikk for å forhøre deg om hvilke vaksiner du trenger (og hvilke du kanskje allerede har).

Vi vil likevel gjøre oppmerksom på bestemmelsene om gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et land der det finnes gul feber. Noen land har nemlig krav om bevis på vaksine mot gul feber ved innreise.

TIPS: Med TourCompass kan du få 10 % i rabatt på vaksiner på utvalgte klinikker. Du finner mer informasjon på vår praktisk info-side.

Hva gir man i drikkepenger i Tanzania?

Drikkepenger er en viktig del av kulturen i Tanzania, og selv om det kan virke litt uvanlig, er det helt normalt å gi drikkepenger i mange land. I Tanzania er det vanlig å gi drikkepenger til bl.a. guider, kelnere og annet servicepersonell.

Det er opp til deg hvor mye du vil gi i drikkepenger, men vi har laget følgende retningslinjer som du kan bruke som referanse.

På safari og badeferie:

 • 10–15 USD pr. person pr. dag til guiden
 • 2 USD for bagasje som portøren bærer for deg
 • 10 % på barer og restauranter
 • 2 USD om dagen til stuepiken

På Kilimanjaro har vi en avtale om at gjestene våre betaler et fast beløp pr. person i drikkepenger. Beløpet avhenger av hvor mange dager du er på fjellet.

 • 6 dager: 250 USD pr. person
 • 7 dager: 275 USD pr. person
 • 8 dager: 300 USD pr. person

Disse pengene fordeles mellom guider og bærere etter bestigningen. Dette faste beløpet er avtalt for å sikre en rettferdig fordeling av drikkepengene.

Har du spørsmål?

Det kan virke overveldende å skulle reise til Tanzania for første gang – vi har også stilt mange av de spørsmålene du kanskje har akkurat nå.

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt?

Vi sitter klare til å hjelpe deg med alle dine spørsmål, både store og små – både før, under og etter reisen.

Vi ser frem til å sende deg ut på ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Telefon
85 29 54 24
Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
Få gratis tilbud

Personlig og pålitelig service fra engasjerte reisespesialister.

Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latin-Amerika og Oseania.

Telefon
85 29 54 24
Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
Få gratis tilbud

Personlig og pålitelig service fra engasjerte reisespesialister.

Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latin-Amerika og Oseania.

HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.