TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Cuba

Reis til Cuba og opplev et land med en fantastisk historie, fengslende kultur og flotte naturopplevelser.

Øystaten som er hjemstedet til salsaen, cubanske sigarer og utrolig vakre karibiske strender er et interessant reisemål. Denne relativt lille øya har mange store opplevelser.

Se alle våre reiser til Cuba nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Cuba
Cuba

Reiser til Cuba

Reis til Cuba og opplev et land med en fantastisk historie, fengslende kultur og flotte naturopplevelser.

Øystaten som er hjemstedet til salsaen, cubanske sigarer og utrolig vakre karibiske strender er et interessant reisemål. Denne relativt lille øya har mange store opplevelser.

Se alle våre reiser til Cuba nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Hvorfor skal du reise til Cuba?

Der finnes ikke andre land som Cuba noen steder i verden. Denne øystaten – den største øya i Det karibiske hav – er et flott reiseland med en unik politisk historie du vil få se sporene av med egne øyne når du reiser rundt i dette interessante landet.

Unik historie – unikt reiseland

Likevel, etter kanskje derfor, er Cuba et fantastisk reisemål.

Arven etter den spanske kolonitiden, revolusjon og et kommunistisk styre har satt sine spor på landet. Helt konkret hevdes det ofte at Cuba er «frosset fast i tiden», for det er relativt lite som har endret seg siden slutten på 1950-tallet, da Fidel Castro kom til makten.

I dag står Cuba overfor store forandringer, så det er ikke usannsynlig at Cuba om få år vil være et helt annet land enn det man kan oppleve når man reiser rundt på øya i dag: pulserende salsarytmer, gamle amerikanerbiler, kolonitidsbygninger, vakker natur og karibiske strender i skjønn forening.

Velg en pakkereise til Cuba og opplev øyas og lokalbefolkningens utrolige varme og gjestfrihet.

Hva kan du se og oppleve på Cuba?

På rundreisene våre får du oppleve en spennende blanding av gamle kolonitidsbyer, enestående natur og deilige strender på badeferie i Det karibiske hav.

Cuba har noe for alle. Nedenfor kan du lese om noen av de høydepunktene du kan oppleve på reisene våre.

Høydepunkter på Cuba

Uansett hvilken av våre reiser du velger, er du garantert å få opplevelser for livet.

Pulserende byliv og gammel arkitektur i Havanna

Cuba er berømt for gamle amerikanerbiler (også kjent som dollarglis), salsa og kolonitidsbygninger. I Havanna ser du alle tre.

Havanna (eller ”La Habana” på spansk) er Cubas hovedstad, og en sjarmerende by du naturligvis skal innom på reisen din. Byen er alt det har sett på bilder derfra, og mye mer.

Her kan du bl.a.:

  • Oppleve den historiske bydelen, oppført på UNESCO’s liste over bevaringsverdige steder.
    Bydelen er preget av landets spanske kulturarv og arkitektur fra kolonitiden.
  • Gå i Hemingways fotspor på en av våre ekstrautflukter.
    Hemingway bodde i Havanna store deler av livet og skrev noen av sine største verker her.
  • Begi deg ut i nattelivet, der du kan danse salsa og høre jazz og blues på en av Havannas mange barer. Det er også i Havanna du kan oppleve det verdenskjente Tropicana Caberet Show

Alle våre reiser inkluderer et besøk i Havanna.

Viñales-dalen

I Viñales-dalen får du fantastiske naturopplevelser. Landskapet domineres av fruktbare daler med mangotrær, bananpalmer og fjell i kalkstein (Mogotoes).

Området er også kjent for sine tobakksplanter, som er blant verdens beste. Du skal besøke en sigarfabrikk der du kan se hvordan sigarene produseres.

I Viñales har du på flere av våre reiser en dag til fri disposisjon. Du kan oppleve det vakre området på egenhånd eller bli med på en av våre tilleggsutflukter, f.eks. en 3 timers vandretur i området.

Cienfuegos

Cienfuegos er en sjarmerende by, også kjent som ”Sydens perle”.

Byen ble grunnlagt i 1819 av franske innvandrere fra USA. I dag er den oppført på UNESCOs verdensarvliste for sine godt bevarte bygninger. På byens sentrale plass, Parque Martí, kan du for eksempel beundre det flotte, gamle teateret ”Tomas Terry”.

Byen er kanskje mest kjent som stedet der en gruppe ungdommer i 1957, sammen med Fidel Castros gerilja, overtok militærbasen. Dette opprøret ble imidlertid raskt nedkjempet av Batista.

Santa Clara

I Santa Clara får du virkelig vite mye interessant om den cubanske revolusjonen.

Overalt hvor du går i byen blir du minnet om revolusjonen. Her ser du store skilt med slagord og bilder av Fidel Castro og Che Guevara. På revolusjonsplassen kan du se den store bronsestatuen av Che Guevara, med den berømte teksten ”Hasta la victoria siempre”.

Lær mer om revolusjonen i parken ” Leoncio Vidal Park” og på togmuseet. Her kan du høre historien om Che og hans menn, som klarte å avspore et tog fylt med ammunisjon i 1958 – en viktig seier i kampen for å innta byen.

Trinidad

Byen Trinidad ble grunnlagt av spanierne i 1514 og har siden 1988 vært på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Her kan du oppleve en av de best bevarte og kanskje vakreste kolonitidsbyene på øya. Besøk den maleriske plassen Plaza Mayor, et av de mange museene eller gå rundt i byen og kikk på den vakre, pastellfargede arkitekturen.

Fra Trinidad er det cirka 10 km til Playa Ancón, der det er færre besøkende enn på andre cubanske strender, f.eks. Varadero. Ta en tur på stranden mens du er i Trinidad.

Badeferie på Cuba

Utvalgte reiser til Cuba kan avsluttes eller kombineres med badeferie på et av Cubas fantastiske strandområder: Varadero, Jibacoa, øya Cayo Santa Maria eller Guardalavaca, som alle ligger på eller utenfor Cubas nordlige kyst.

Varadero – Karibias største ferieby
Ca. 2 timer øst for Havanna ligger Varadero, en av de største feriestedene i Karibia. Her finner du en mer enn 20 km lang deilig, hvit sandstrand og utallige aktivitetsmuligheter, både i og utenfor havet.

Ryktene sier også at det var i Varadero Al Capone hadde sitt sommerhus. I dag er huset en restaurant, men om ryktene er sanne har vi ikke klart å finne ut.

Jibacoa – sandstrender og rolige omgivelser
Jibacoa ligger på kyststrekningen mellom Havanna og Varadero.

Den vakre sandstranden i Jibacoa, Arroyo Bermejo, er omgitt av krystallklart vann og flott natur. Her kan du bade, snorkle, spille tennis, gå på små turer i det hyggelige området omkring hotellet eller bare nyte livet på stranden.

Cayo Santa Maria – en nyoppdaget perle
Øen Cayo Santa Maria ligger utenfor Cubas nordlige kyst. Det første hotellet åpnet i 2001, så dette stedet er en av Cubas nyoppdagede perler.

Her kan du slappe av ved fantastisk vakre strender som er omgitt av asurblått hav og vill natur. Hvis du har lyst til å være aktiv, tilbyr hotellet et stort utvalg av aktiviteter for både barn og voksne.

Vil du få vite mer om våre rundreiser til Cuba?

Vi har samlet all praktisk informasjon om reiser til Cuba på vår side ”Praktisk informasjon om Cuba”.

Reisekonsulentene våre besvarer også gjerne alle dine spørsmål om Cuba, bestilling av reiser eller om våre andre reiser til Latin-Amerika.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.