TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe 10 vakreste stedene i Latin-Amerika

De 10 vakreste stedene i Latin-Amerika

28.08.2019  |  oppdatert: 06.06.2023
Vis alle innlegg

Galapagos

Latin-Amerika bugner av vakre steder du kan utforske på reisen.

Her kan du oppleve storslåtte fossefall, hyggelige kolonitidsbyer, dramatiske fortidsbyer og alt imellom.

Her kan du lese om tilbudene våre for de 10 vakreste stedene å oppleve i Latin-Amerika.

Torres del Paine nasjonalpark i Chile

Torres del Paine

I Torres del Paine opplever du et utrolig landskap med uberørt natur med enorme fjellkjeder, klare fjorder, vakre isbreer og skoger. Hvis du går langs en av parkens mange vandreruter, opplever du nasjonalparkens vakre og uberørte natur.

Tre ruvende fjelltopper dominerer landskapet i nasjonalparken. Den høyeste fjelltoppen i Torres del Paine er Paine Grande, som ligger 2884 m.o.h.

Torres del Paine er også hjemsted for flere ulike dyrearter. Blant annet lamadyret guanako og pumaer, som du imidlertid må være svært heldig for å få se.

I tillegg kan du oppleve kondorer med et vingespenn på opptil 3,2 meter som svever langs klippene i parken. I de blå lagunene kan du også være heldig å få se flokker av lyserøde flamingoer.

Kolonitidsbyen Cartagena i Colombia

Cartagena

Ved den karibiske kysten i Colombia ligger den historiske byen Cartagena. I Cartagena finner du både vakre, historiske bydeler med kolonitidsarkitektur og mer moderne områder.

Den historiske delen av byen er omkranset av en bymur, som tidligere har beskyttet byen mot pirater. Faktisk var Colombia blant de første stedene spanjolene koloniserte i Sør-Amerika på 1500-tallet på sin leting etter El Dorado, og Cartagena fikk navnet sitt av spanske kolonister som kom fra den spanske byen Cartagena.

I Cartagenas historiske sentrum kan du gå på oppdagelsesferd i hyggelige gater preget av vakre, fargerike kolonitidsbygninger og balkonger pyntet med blomster.

Du kan også gå en tur i bydelen Getsemani, der du kan oppleve områdets imponerende grafittimalerier, som bydelen er kjent for.

Du må også unne deg et besøk i Cartagena-katedralen, som er et av byens berømte ikoner. Den gule katedralen ble bygget i 1877 og er utrolig godt bevart. I dag er katedralen en av Cartagenas mest populære attraksjoner.

Machu Picchu i Peru

Machu Picchu

Ved Andesfjellene i Peru, omgitt av tåkeregnskog, ligger et av verdens syv nye underverker – den forlatte inkabyen Machu Picchu.

Den gamle inkabyen er et helt unikt eksempel på inkaenes evne til å konstruere byer som er vakkert integrert i naturen rundt.

Machu Picchu ble bygget på midten av 1400-tallet, og ble forlatt igjen allerede på 1500-tallet. Noen mener at byen ble bygget for at kongefamilien og andre adelige kunne bo der. Inkabyen lå forlatt og glemt frem til 1911, da Hiram Bingham, en amerikansk arkeolog og oppdagelsesreisende, med hjelp fra en lokal peruviansk bonde som fortalte ham om ruinene, bidro til å gjøre Machu Picchu kjent for resten av verden.

I ruinbyen finner du fantastiske urbane strukturer som er bygget på flere nivåer. Noe som er unikt ved Machu Picchu er at det ikke er brukt mørtel til konstruksjonene. Inkaene hugget steinene så nøyaktig at de kunne plasseres rett oppå og ved siden av hverandre.

Under den spanske erobringen ble dessverre mange av inkabyene ødelagt, men fordi Machu Picchu lå skjult, ble den ikke ødelagt. En av de best bevarte inkabyene i dag.

Tikal nasjonalpark i Guatemala

Tikal

I Tikal nasjonalpark i den nordlige delen av Guatemala kan du oppleve arkitektur fra mayasivilisasjonen.

Her ligger et eldgammelt kompleks som består av imponerende templer, palasser, terrasser, veier og sportsanlegg som ble bygget av mayasivilisasjonen mellom år 600 f.Kr. til cirka år 900 e.Kr.

I Tikal nasjonalpark ligger det over 3000 ruiner fra byen Yax Mutal, som var den viktigste byen i mayaenes imperium fra år 200 til år 900.

Blant annet er det imponerende tempelet Tikal tempel 1, eller Den store jaguarens tempel, et av områdets fineste monumenter. Tempelet er 47 meter høyt og består av ni nivåer av stein som er lagt oppå hverandre.

Mens du utforsker mayaruinene, er du omgitt av vakker grønn og frodig regnskog. Hvis du er heldig kan du få oppleve aper, rever og agoutier, som er en type gnagere.

Salinas Grandes, Argentina

Du kjenner kanskje til Salar de Uyuni i Bolivia, men har du også hørt om dens mindre kjente argentinske lillebror – den imponerende Salinas Grandes?

Salinas Grandes er av Argentinas mange imponerende naturopplevelser. Saltsletten er resultatet av en inntørket sjø. Med sine 525 km2 er Salinas Grandes den største saltsletten i Argentina og den tredje største i verden.

Det er en enestående opplevelse å se den hvite, krakelerte overflaten i kontrast til den blå himmelen, eller se skyene speile seg i vannoverflaten når den hvite ørkenen er dekket av vann.

Amazonas-regnskogen

Amazonas

I Sør-Amerika kan du utforske den ville og vakre naturen i den frodige, grønne Amazonas-regnskogen.

Den 55 millioner år gamle regnskogen er verdens største regnskog. Den strekker seg over ni forskjellige land og dekker cirka tre prosent av jordens overflate.

I Amazonas-regnskogen finner du et helt utrolig liv. Her finnes det f.eks. over 40 000 forskjellige plantearter, 3000 forskjellige fiskearter, nesten 400 reptilarter, over 400 pattedyr og 1300 forskjellige fuglearter. Og i tillegg kommer alle de dyre- og planteartene som vi ennå ikke har oppdaget.

Gjennom den frodige, tette jungelen strømmer den enorme Amazonaselven, som er hele 6400 kilometer lang. Amazonaselven er verdens nest lengste elv – kun overgått av Nilen.

Amazonas snor seg gjennom den tette jungelen, og et nettverk av hundrevis av mindre elver renner ut i den.

Amazonaselven er også hjemsted for et fantastisk dyreliv. I elven finnes det f.eks. svart kaiman, som kan bli opptil fem meter lang. I tillegg finnes det elektriske åler, anakondaslanger, elvedelfiner og brasiliansk kjempeoter, som kan bli opptil 1,7 meter lang.

Iguazúfallene i Brasil og Argentina

Iguazu

På grensen mellom Brasil og Argentina ligger de fantastiske Iguazúfallene. Fossefallene strekker seg tre kilometer og faller fra en høyde på 85 meter.

I virkeligheten er fossefallene skapt av 275 forskjellige fosser, som til sammen danner et av de vakreste fossefallene i verden.

Hvert sekund strømmer det 1500 kubikkmeter vann ned, noe som gjør Iguazú til et av de største fossefallene i verden.

Rundt fossefallene vokser det grønn og frodig vegetasjon. Til sammen er det over 2000 forskjellige plantearter i Iguazú nasjonalpark, og parken er også hjemsted for hele 80 forskjellige pattedyr og 400 forskjellige fuglearter.

Rio de Janeiro i Brasil

Rio

Rio de Janeiro har en av verdens vakreste beliggenheter. Hvis du ikke reiser hit pga. byens fantastiske atmosfære, lekre caipirinhas eller samba, kan du helt sikkert reise hit pga. byens fantastiske beliggenhet og omgivelser.

I Rio finner du nemlig naturområder, parker og fantastiske fjell som omkranser byen. F.eks har Rio, til tross for statusen som storby, en vakker urban regnskog – den flotte Tijuca nasjonalpark, som kan gi deg en smaksprøve på litt av Brasils fantastiske natur.

I nasjonalparken ligger det fantastiske fjellet Corcovado med Kristusstatuen på toppen, og her får du en av de beste utsiktene over Rio de Janeiro.

Hvis du drar opp hit like før solen går ned, kan du oppleve den vakre solnedgangen som bader Rio de Janeiro i et gyldent skjær.

Galapagosøyene i Ecuador

Galapagos

1000 km utenfor kysten av Ecuador ligger de magiske Galapagosøyene.

Galapagosøyene består av 19 større øyer og 127 mindre øyer, holmer og klipper. Isabela og Santa Cruz er de to største øyene. Galapagos er et fantastisk reisemål siden det er så mye forskjellig og variert landskap på mange av øyene.

Galapagosøyene er spesielt kjent for sitt unike dyreliv.

Du kan blant annet oppleve øyenes kjempeskilpadder – galapagosskilpadden, blåfotsuler og sjøløvekolonier som slapper av på strendene langs kysten.

I havet rundt øyene finnes det et fantastisk marint liv med alt fra haier til pingviner, delfiner, havskilpadder og hvaler. Det sies at Galapagos er et av de mest fantastiske dykkerstedene i verden.

Perito Moreno-isbreen i Argentina

Perito Moreno

I Los Glaciares nasjonalpark ligger den imponerende isbreen Perito Moreno, som tårner opp av det lyseblå vannet.

Isbreen er 30 km lang og hele 7,3 km høy, og den springer ut fra den patagoniske innlandsisen, som til sammen har skapt 47 isbreer.

Når du besøker Perito Moreno kan du komme relativt nær den enorme isbreen, som stiger opp fra Lake Argentino. Ved isbreen går det ruter som tar deg til forskjellige utsiktspunkter der du kan oppleve den fantastiske breen.

Det er en vill opplevelse å se enorme isflak løsne fra breen og falle ned i vannet med et kjempebrak. Men selv om det faller is fra breen, er Perito Moreno en av de få isbreene i verden som faktisk blir større. Grunnen til at isbreen blir større, er ukjent, men noen eksperter mener at Perito Moreno vokser pga. den bratte vinkelen, som gjør den mer robust.

I Latin-Amerika finner du vakre og enestående steder nesten uansett hvor du begir deg.

Hvert land har noe unikt å by på, og du får helt sikkert en opplevelse for livet.

Hvis du har spørsmål om våre reiser til Latin-Amerika, kan du kontakte våre reisekonsulenter, som kan hjelpe deg med å finne din drømmereise til Latin-Amerika.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende