TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Opplev Costa Ricas imponerende natur og fascinerende dyreliv med et besøk til Tortuguero nasjonalpark, Arenal-vulkanen og tåkeregnskogen Monteverde, og avslutt ved Manuel Antonios vakre strender.

Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio
Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio
14 dager
ForsideLatin-AmerikaCosta RicaCosta Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Opplev Costa Ricas imponerende natur og fascinerende dyreliv med et besøk til Tortuguero nasjonalpark, Arenal-vulkanen og tåkeregnskogen Monteverde, og avslutt ved Manuel Antonios vakre strender.

ForsideLatin-AmerikaCosta RicaCosta Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Privat transfer fra San José
 • Buss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • Minibuss: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio
 • 10 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 2 overnattinger på lodge i Tortuguero inkl. helpensjon
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Utflukter i Tortuguero nasjonalpark
 • Besøk ved Arenal-vulkanen
 • Gåtur blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Bli med på en spennende rundreise i Costa Rica, der du får oppleve landets imponerende dyreliv og fantastiske natur med frodig jungel, majestetiske vulkaner, naturlige varme kilder, mystisk tåkeregnskog og strender i verdensklasse.

Reisen starter i Costa Ricas hovedstad San José og går videre til den frodige jungelen i Tortuguero nasjonalpark. Her er du omgitt av vakker natur og et spennende dyreliv, og transporten skjer i båt langs Tortugueros mange kanaler.

Herfra går turen til den ikoniske Arenal-vulkanen ved byen La Fortuna, der du bl.a. kan vandre i Arenal Volcano nasjonalpark, besøke termalbadene, dra på mountain bike-tur ved Arenal-sjøen eller oppleve Costa Ricas nattaktive dyr på en kveldssafari.

I Monteverde føler du mystikken på en guidet vandretur over hengebroer i tåkeregnskogens tretopper.

Etter en spennende rundreise avsluttes turen i Manuel Antonio, der du kan kombinere en avslappende badeferie med et besøk til Costa Ricas mest berømte nasjonalpark med samme navn.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Costa Ricas fantastiske nasjonalparker kombinert med avslappende badeferie
 • Få nærkontakt med Tortuguero nasjonalparks spennende dyreliv med f.eks. aper, kaimaner, dovendyr og skilpadder
 • Bli med på vandring ved den flotte, kjegleformede Arenal-vulkanen og få høre om områdets dramatiske historie
 • Avslutt med badeferie ved Manuel Antonios fantastiske strender, og besøk den populære nasjonalparken med samme navn

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Du ankommer hovedstaden San José, hvor du blir hentet av en sjåfør på flyplassen og kjørt til hotellet – en kjøretur på ca. 45 min.

San José ligger 1172 meter over havet i den sentrale delen av landet, med et behagelig vårlignende klima året rundt. Byen ble etablert i begynnelsen av det 18. århundre, og ca. 50 år senere grunnla man en tobakksfabrikk og forbedret vanntilgangen, noe som fikk byens befolkning og økonomi til å vokse. I begynnelsen av det 19. århundre ble San José utpekt til hovedstad i Costa Rica, og er i dag en moderne by med et aktivt handelsliv og sterke kunsteriske og arkitektoniske uttrykk.

Dag 2: Velkomstmøte i San José

Denne morgenen blir du hentet på hotellet og kjørt til vår samarbeidspartners kontor, hvor dere sammen vil gjennomgå reisens program og andre praktiske spørsmål.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du har mulighet til å utforske hovedstaden på egen hånd eller kjøpe ekstra utflukter.

Du kan bl.a. utforske San Josés historiske kvarter Barrio Amón, hvor koloniale herskapshus er blitt omskapt til gallerier for moderne kunst, og byens gastronomiske sentrum Barrio Escalante. Du kan også nyte naturen i Parque Metropolitano La Sabana, som er Costa Ricas største bypark, eller du kan besøke markedet Mercado Central og handle suvenirer eller prøve nasjonalretten «casado», som hovedsakelig består av ris, bønner og kjøtt.

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Tidlig denne morgenen går turen mot Tortuguero nasjonalpark på den karibiske kysten. På veien kjører du forbi en masse bananplantasjer, som har stor betydning for Costa Ricas økonomi, siden landet er en av verdens største eksportører av bananer.

Det er ikke mulig å kjøre hele veien til lodgen, så når veien slutter, blir bussen erstattet av båt. Du fortsetter gjennom de små kanalene til lodgen, som ligger midt i Tortugueros frodige våtområde.

Etter ankomst og innsjekk venter en deilig lunsj i lodgens restaurant. Om ettermiddagen besøker du den vesle landsbyen Tortuguero sammen med en lokal guide. Han viser deg rundt i landsbyen og forteller om hvordan det er å leve på et så avsidesliggende sted, som kun kan nås med båt eller fly.

Etter middagen, når mørket faller på, våkner mange av nasjonalparkens dyr og insekter. Det er en magisk opplevelse å sitte å lytte til naturens lyder fra den lille verandaen din.

Overnatting:
Dag 4: Opplevelser i Tortuguero nasjonalpark

Under oppholdet i Tortuguero blir du med på en spennende båttur i nasjonalparkens kanaler. En dyktig guide hjelper deg med å få øye på parkens beboere, f.eks. dovendyr, tapirer, kaimaner, iguaner, araer, tukaner og de tre fascinerende apeartene: edderkoppaper, brølaper og kapusineraper. Du får også et innblikk i parkens eksotiske planteliv.

Om ettermiddagen har du tid på egen hånd som kan brukes til vandreturer langs de små stiene i parken, avslapping ved lodgens basseng eller en gåtur langs stranden. Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter på lodgen.

Nasjonalparkens navn kommer av det spanske ordet «tortuga», som betyr «skilpadde» på norsk, og som navnet antyder er parken kjent for sine mange skilpadder. Avhengig av hvor heldig du er og når du besøker parken, kan du oppleve skilpaddene som går i land på stranden for å legge egg i sanden. I perioden februar–juli er sjansen størst for å se lærskilpadden, karettskilpadden (både «hawksbill» og «loggerhead») og den grønne havskilpadden.
Skilpaddene legger oftest eggene sine når solen har gått ned, og etter kl. 18.00 kan du kun ferdes på stranden med en guide. Det er nemlig viktig at du ikke forstyrrer eller skremmer havskilpaddene når de kommer opp på land for å legge egg. Sørg for at du ikke lager støy, og bruk hverken lommelykt eller kamera med blits.

Overnatting:
Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – La Fortuna

Tiden har kommet for å forlate Tortuguero nasjonalpark. Med båt og deretter buss går turen vestover til den lille byen La Fortuna. På veien stanser du ved en restaurant, hvor den inkluderte lunsjen serveres.

La Fortuna ligger ved foten av Costa Ricas mest kjente vulkan, Arenal, som ligger 1670 meter over havet. Arenal-vulkanen var inaktiv i over 400 år frem til et voldsomt utbrudd i 1968, som forårsaket store ødeleggelser og begravde flere små landsbyer. Den betegnes som en av Costa Ricas mest aktive vulkaner, men den har slumret siden 2010.

Du ankommer La Fortuna om ettermiddagen og har resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 6: På oppdagelsesferd ved Arenal-vulkanen

Formiddagen er til fri disposisjon. Her kan du slappe av på hotellet eller utforske området på egen hånd, før du senere på dagen drar på utflukt.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet og kjørt til et privat reservat i nærheten av Arenal-vulkanen. En liten sti på ca. en kilometer tar deg opp til et utsiktspunkt hvor du har en fantastisk utsikt til vulkanen, Laguna Verde og Arenal-sjøen. Guiden gir deg spennende informasjon om vulkanens historie.

Etterpå går du en tur i skogområdet ved foten av vulkanen. Guiden forteller om floraen og faunaen, og du kan være heldig å få se dyr som f.eks. tukaner, påfugler, slanger og aper på den lille vandreturen.

Om ettermiddagen blir du kjørt tilbake til hotellet ditt etter en spennende og opplevelsesrik dag. Du har også mulighet til å forlenge turen med en deilig wellness-opplevelse i de varme kildene La Fortuna er berømt for. Se mer nedenfor.

Merk: Minimumsalderen for å delta på vandringen på Arenal-vulkanen er 8 år. Hvis dere reiser med barn under 8 år, vil dere i stedet for vandringen bli med på en båttur på Arenal-sjøen, der en guide forteller alt om vulkanens historie. Det er et lite tillegg for denne turen.

Dag 7: La Fortuna på egen hånd

Dagen i dag er til fri disposisjon.

Området rundt Arenal er populært for ridning, rafting, ziplining, ATV-turer, mountainbiking, kajakkpadling og mange andre aktiviteter.

I nærheten av Arenal ligger det kjente fossefallet La Fortuna ved foten av vulkanen Chato. Fossefallet har sitt utspring fra Tenorio-elven, som renner gjennom Arenal-fjellkjeden og regnskogen inntil den faller 70 meter ned i en lagune.

Du kan selv ta en taxi til det høye fossefallet og bade i lagunen under fossen. Taxien setter deg av på parkeringsplassen, og derfra tar gåturen ned til fossefallet ca. 20 minutter via en bro og trapper gjennom den frodige regnskogen. På veien har du gode sjanser til å se tukaner, aper og andre tropiske dyr. Du kan også besøke noen av de varme kildene i området som du ikke prøvde i går, eller du kan kjøpe en ekstra utflukt.

Dag 8: La Fortuna – tåkeregnskogen Monteverde

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Arenal-sjøen. Ved ankomst venter en båt som skal seile deg og din bagasje over til den andre siden av sjøen. Der blir du hentet og kjørt sørover til byen Monteverde – en tur på ca. fire timer. Monteverde er best kjent for sin magiske tåkeregnskog med samme navn, som du kan glede deg til å besøke i morgen.

Dag 9: Gåtur blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

I dag går turen til tåkeregnskogen Monteverde, et enestående naturområde som ligger 1440 meter over havet. Regnskogen er også kjent som «skogen i skyene» på grunn av sin beliggenhet og den høye luftfuktigheten, som «fanger» fuktigheten i området og gir regnskogen sin karakteristiske tåke.

Her venter det deg en spennende vandretur på ca. 2,5 kilometer i tretoppene! Mens du går på hengebroer mellom trærne vil du kunne føle den helt spesielle og mystiske stemningen som tåkedannelsen gir dette fortryllende landskapet. Du er omgitt av orkidéer, bregner, mose, enorme trær og utallige plantearter som vokser på trestammene. Fra den magiske skogens tretopper kvitrer fargerike fugler, blant annet gulbrynklorofonia, kobberkronekolibri, praktketsal og over 400 andre fuglearter, som gjør skogen til et sant paradis for fugleinteresserte.

Etter et par timer blir du kjørt tilbake til lodgen, og resten av dagen er til fri disposisjon. Her kan du slappe av på lodgen, utforske området på egen hånd eller kjøpe en ekstra utflukt.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

Du blir hentet på lodgen, og turen går til Manuel Antonio, der du har tre overnattinger. Turen til Manuel Antonio tar ca. fem timer.

Manuel Antonio ligger i det vestlige Costa Rica ved Stillehavet, og er spesielt kjent for sin nasjonalpark med samme navn. Nasjonalparken er en av Costa Ricas minste, men den mest kjente og populære av landets 27 nasjonalparker. Parken er utropt til å være blant de vakreste nasjonalparker i verden, og består av en frodig, grønn regnskog som strekker seg helt ut til de nydelige, hvite sandstrendene og det turkise havet, noe som gjør det til en billedskjønn park. Manuel Antonio nasjonalpark er dessuten hjemsted for et utall forskjellige dyrearter, og er en av de mest artsrike nasjonalparker i verden. Her kan du bl.a. være heldig å se dødningehodeape, hvithodet kapusinerape, kappebrølape, edderkoppape, dovendyr, hvitneset nesebjørn, iguaner, rødøyet løvfrosk, tukaner, kolibrier og fargerike sommerfugler.

Etter ankomst til hotellet har du resten av dagen på egen hånd.

Dag 11-12: Manuel Antonio på egen hånd

De neste dagene er til fri disposisjon.

Vi anbefaler selvfølgelig at du én av dagene drar inn i nasjonalparken og opplever parkens imponerende flora og fauna. Start gjerne tidlig om morgenen, da det er færrest besøkende og størst sjanse for å oppleve dyrelivet. Parken har oppmerkede stier, og det er lett å finne veien der inne. Du kan også velge å kjøpe en tur med guide, hvis du gjerne vil ha mer kunnskap om naturen du opplever.
Husk å ta med badetøy, da strendene inne i parken er fantastiske. Stranden Playa Manuel Antonio er kåret til en av de beste i verden.
Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt én dag i uken, som regel mandag eller tirsdag.

Utenfor nasjonalparken ligger enda en vakker strand, Playa Espadilla. Der kan du sole deg i skyggen av frodige trær og nyte utsikten over Stillehavet, eller svømme og snorkle i vannet og utforske livet under havets overflate. Du kan også kjøpe en ekstra utflukt.

Byen Manuel Antonio er veldig liten, men har likevel flere butikker og hyggelige restauranter der du finner både gourmetmat og lokale costaricanske retter i alle prisklasser.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter

Det er tid for å si farvel til Costa Rica. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i San José, og reiser mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Corcovado nasjonalpark
4 netter

Drømmer du om å oppleve Costa Ricas største og mest biologisk varierte nasjonalpark med en enestående natur og et fantastisk rikt dyreliv? Da skal du forlenge reisen din med denne turen til kronjuvelen blant landets nasjonalparker; Corcovado.

Denne fantastiske nasjonalparken ligger i den sørvestlige delen av Costa Rica, på Osa-halvøya. Dette området regnes for å være et av områdene i verden med størst biologisk mangfold. Her finnes det et unikt økosystem og et variert dyreliv – både over og under havets overflate i nasjonalparken og ved øya Caño. Parken har en av verdens største populasjoner av rosa ara, og i tillegg kan du oppleve aper, tapirer, dovendyr og maurslukere. Hvis du er ekstra heldig, treffer du også noen av Costa Ricas sjeldne kattedyr, som jaguaren og pumaen.

Under ditt opphold i Corcovado nasjonalpark overnatter du i Drake Bay, på den nordlige delen av Osa-halvøya. Drake Bay er det perfekte utgangspunktet for mange spennende utflukter i området, for denne avsidesliggende byen med bare noen få hoteller og lodger ligger rett ved både nasjonalparken og havet. Her kan du virkelig nyte lyden av bølgenes brus og fuglekvitter.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål