TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerVandreturer i Sør-Amerika

Vandreturer i Sør-Amerika

01.10.2018
Vis alle innlegg

Hvis turen går til Sør-Amerika, er det én ting du ikke bør gå glipp av: Fotturer.

I Sør-Amerika finner du nemlig noen av verdens mest berømte vandreruter.

Praktfull fjellutsikt, soloppgang over høydedragene og fascinerende kulturopplevelser er bare noe av det som venter deg i Latin-Amerikas åser og fjell.

Nedenfor kan du lese om tre fantastiske fotturer du kan delta på som del av noen av våre reiser til Peru og Colombia.

Lost City-vandring i Colombia

Lost City-ruten er for de eventyrlystne, reisende i god form som ikke redde for utfordringer. Helt fra start merker du hvor krevende denne vandringen er, for her skal Sierra Nevada-fjellenes jungel forseres i løpet av de neste fire dagene. Du vandrer mot Tayrona-folkets ”glemte by”, Ciudad Perdida, bedre kjent under navnet Lost City.

Høy luftfuktighet, høye temperaturer, brusende elver og primitive overnattingsmuligheter er bare noen av de tingene som venter alle som begir seg ut på denne fenomenale vandringen i Colombia.

Underveis opplever du mye vakker natur i den frodige jungelen, lokale stammefolk og landsbyer. Du vandrer helt fra start gjennom jungelen, og her står naturopplevelsene i kø. Vandringens andre dag er den hardeste, bl.a. fordi Buritaca-elven krysses hele 9 ganger.

På den tredje dagen kommer du til turens høydepunkt: ruinanlegget Ciudad Perdida, som Tayrona-folket oppførte omkring 800 e.Kr. Anlegget, som er bedre kjent under navnet Lost City, er storslått, men ikke helt enkelt å komme frem til. Du må nemlig klatre oppover 1.200 bratte trinn før du endelig kan nyte det spektakulære synet som ligger på et 35 hektar stort område. Guiden forteller deg om Lost Citys spennende historie mens du går på oppdagelsesferd på de mange stiene og terrassene.

Når du kan løsrive deg fra den fascinerende historien, kan du nyte den flotte naturen som omgir de pittoreske ruinene.

Etter den hemmelighetsfulle byen skal du ned samme vei, for dette er den eneste veien til og fra Lost City. Etter en god natts søvn i leiren og en behagelig strekning nedover er eventyret slutt, og du blir kjørt til hotellet ditt i Santa Marta, der du får en passende avslutning på de siste dages begivenheter med et varmt bad, en myk seng og kanskje en aldri så liten seiersøl.

Fem fakta om Lost City-vandringen:

Lengde: 4 dager/3 netter, i alt ca. 50 km.

Vanskelighetsgrad: Moderat til høy

Høyeste punkt: Lost City-ruinene, som ligger i 1.200 meters høyde.

Overnatting: Tre netter i jungelleir.

Hvorfor denne vandringen?: Vandringen er for deg som elsker eventyr og utfordringer. Lost City kan kun nås til fots og er derfor ikke for alle. Ruten er ca. 45 km lang. Det høyeste punktet ligger på 1.200 meter over havet, så derfor er det ikke risiko for høydesyke på selve vandringen.

Inka-vandringen i Peru

Inka-vandringen til ruinbyen Machu Picchu i Peru er nok en av verdens mest berømte vandreruter. Inkaruinene ble oppført som en av severdighetene på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1983 og er også kåret til et av verdens sju nye underverker.

På denne turen får du se alt: høye, snødekkede fjelltopper, daler, åpne landskaper, tåkeskog, elver og lokale landsbyer. Rent terrengmessig er det både harde og bratte strekninger, men også flatere deler der du virkelig kan nyte turen.

Den første del av ruten er flat, og det er godt for humøret. Her kan du beundre det vakre landskapet med utsikt til turens høyeste fjell, Veronica, som er hele 5.750 m. høyt. Dag to er vandringens hardeste, for da kommer du bl.a. opp i 4.200 meters høyde ved Warmi Wañusqa-passet – også kjent som ”Den døde kvinnens pass”. Høydesyke kan forekomme, så husk å følge guidens råd. Samme dag går det heldigvis nedover igjen, for så å stige senere. Heldigvis ligger det flotte ruiner på veien, og de kan avlede oppmerksomheten litt på krevende strekninger.

Tredje dag står igjen i ruinenes tegn, når du ser det vakre inka-steinhuggerarbeidet ved det tredje passet, før det enda en gang går nedover – denne gangen på den lange nedstigningen til Wiñay Wayna. Dette er et sted av stor historisk betydning, og jo nærmere du kommer Machu Picchu, jo sterkere føler du inkaenes tilstedeværelse.

Den fjerde dagen kommer endelig det du er kommet for å oppleve: turens høydepunkt, Machu Picchu. Når du ser inkabyen fra Solens port, badet i dagens første lys, er det som om tiden står stille. Med ett glemmer du de siste dagenes strabaser. Jo nærmere ruinene du kommer, jo mer imponerende fremstår de. Nyt det vakre synet og ta et mentalt bilde som vil bli et minne for livet.

Machu Picchus skjønnhet er noe du sent vil glemme.

Fem fakta om Inka-vandringen:

Lengde: 4 dager/3 netter, i alt ca. 45 km.

Vanskelighetsgrad: Moderat til høy

Høyeste punkt: Warmi Wañusqa-passet i 4.200 meters høyde.

Overnatting: Tre netter i teltleir.

Hvorfor denne vandringen? Inka-vandringen er for deg som har lyst til å følge den klassiske og verdensberømte ruten til Machu Picchu. Vandringen er blant verdens vakreste, og hvis du ikke har noe imot å dele turen med mange andre vandreglade, blir det en opplevelse for livet. Vær oppmerksom på at du også kan oppleve inkastien på en kort 2-dagers vandring på inkastien.

Salkantay-vandringen i Peru

Salkantay-vandringen er ikke på langt nær så kjent som Inka-vandringen, men begge ruter fører til det enestående Machu Picchu. Salkantay-vandringen er minst like vakker som Inka-vandringen, men det er langt færre som går via denne ruten, og derfor får du gå mer i fred her.

Naturopplevelsene er spektakulære og inkluderer fantastiske utsikter over landskaper, fjell, laguner, skoger, landsbyer, blomster, planter og mye mer.

Vandringen starter i byen Marcoccasa, og allerede den første dagen er det store opplevelser i vente, bl.a. Humantay-sjøen i 4.220 meters høyde. Naturen varierer også mye i dag – fra tett vegetasjon og tåkeregnskog til Soraypampa-dalen. På dag to venter turens hardeste vandring, da du skal overvinne Salkantay-passet, der utsikten heldigvis matcher de kreftene du bruker på veien opp. Passet ligger i 4.600 meteres høyde, og er vandringens høyeste punkt. Men heretter går det (heldigvis) nedover, med landskap og vegetasjon som endrer seg fra goldt og bart til grønn og frodig regnskog. Gruppen står leir i 3.300 meters høyde. De to første nettene på vandringen overnatter du i teltleir.

På den tredje dagen vandrer du på de gamle inkastiene, og turen går blant annet forbi flere kaffe- og fruktplantasjer. Etter lunsj går turen med tog til byen Aguas Calientes, som ligger ved foten av Machu Picchu. Her overnatter du på hotell, og det er en god idé å gå tidlig til sengs, slik at du er sprek og uthvilt til morgendagens store opplevelser.

På fjerde og siste dag er ventetiden overstått. Tidlig om morgenen får du endelig se Machu Picchu. De flotte ruinene er stemningsfullt omgitt av tåke, og i bakgrunnen troner dramatiske fjelltinder. Du kommer helt nær de imponerende byggverkene inka-folket reiste for mer enn 550 år siden. Etter en interessant omvisning har du tid til å utforske de mange ruinene på egenhånd og nyte den vakre naturen.

Salkantay-vandringen har ført deg til målet, og Machu Picchus storslagenhet vil du huske for alltid.

Fem fakta om Salkantay-vandringen:

Lengde: 4 dager/3 netter, i alt ca. 52 km.

Vanskelighetsgrad: Moderat til høy

Høyeste punkt: Salkantay-passet i 4.600 meters høyde

Overnatting: To netter i teltleir på vandringen og én natt på Hotel i Aguas Calientes.

Hvorfor denne vandringen?: Hvis du har lyst til å oppleve Machu Picchu, men gjerne vil vandre på en mindre beferdet rute, er det Salkantay-vandringen du bør velge.

Vil du også ha med deg vandreopplevelser i bagasjen hjem?

Vandringer er en flott og spennende måte å oppleve et lands natur og kultur på.

Er du klar til å finne frem vandrestøvlene og få ditt livs opplevelse?

Hvis du har spørsmål, skal du ikke nøle med å kontakte reisekonsulentene våre, for de hjelper deg gjerne med å finne den perfekte opplevelsesreisen.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende