TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Lost City i Colombia

09.01.2020
Vis alle innlegg

Lost City

Dypt inne i jungelen ved Sierra Nevada de Santa-Marta-fjellene i Colombia ligger Ciudad Perdida – den gamle ruinbyen som er bedre kjent som Lost City.

Vil du få vite mer om denne fascinerende ruinbyen?

Les om Lost City nedenfor.

Hva er Lost City?

Ruinby

Lost City, eller Ciudad Perdida som er det lokale navnet, er en precolombiansk ruinby som ligger dypt inne i den colombianske jungelen.

Lost City er Colombias svar pà Machu Picchu. Men mens Machu Picchu ble bygget av inkaene, ble Lost City grunnlagt av Tayrona-folket ca. 600 år tidligere, rundt år 800 e.Kr.

Da Lost City ble forlatt og gjenoppdaget

Udsigt fra turen

Arkitekturen i Lost City er helt spesiell, bl.a. fordi den utnytter den omliggende naturen. Tayrona-folket bygde de flere hundre terrassene, plassene og veiene som utgjorde Lost City rett inn i fjellsidene på Sierra Nevada-fjellene. Man tror det bodde opptil 2-3 000 mennesker her i byens storhetstid.

Tayrona-folket levde i området til de på 1500-tallet ble tvunget til at flykte da spanjolene etablerte sine første kolonier i Sør-Amerika. Lost City ble forlatt og glemt, og med tiden forsvant byen i jungelen.

I begynnelsen av 1970-tallet ble byen gjenoppdaget da en gruppe gravrøvere oppdaget byen under de mange røttene – og alle dens glemte skatter. Nyheten om den gjenoppdagede byen spredte seg raskt, og flere gravrøvere kom til den forlatte ruinbyen i håp om å få del i de glemte skattene. Det var først noen år senere at arkeologer kom til stedet og begynte arbeidet med å rekonstruere byen.

I 1981 ble området første gang åpnet for offentligheten. Byen er vanskelig tilgjengelig, så det krever en viss innsats hvis du vil besøke den glemte byen.

Vil du oppleve Lost City?

Jungle

Det er kun én vei inn til Lost City.

Lost City ligger dypt inne i jungelen, og den eneste måten du kan komme til byen på er ved å ta bena fatt. Hit kan du ikke komme med andre transportmidler.

Lost City-vandringen er en krevende tur på grunn av den høye luftfuktigheten og de høye temperaturene i Colombias jungel. På den vakre, ca. 50 km lange turen vandrer du gjennom frodig natur og krysser brusende elver. Turen tar 4 dager, og nettene tilbringes i primitive jungelleirer, så her får du virkelig nærkontakt med den colombianske naturen.

Selv om turen kan føles lang og hard, blir du belønnet for anstrengelsene når du kommer frem til målet.

Hva ser man i Lost City?

Trapper

Ved ankomsten til Lost City, etter den lange og harde vandringen OG etter å ha klatret opp de mer enn 1 200 trappetrinnene, blir du møtt av et imponerende syn. Her har du nemlig utsikt ut over hele området, og det består av et innviklet system av stier og trapper som er forbundet med hverandre.

Området dekker 35 hektar, og du vil se den gamle ruinbyen bevege seg oppover og nedover fjellsidene, omgitt av jungelen.

Guiden din vil fortelle deg historier om ruinbyen, og du har også mulighet til å gå rundt i området. Synet av Lost City, og ikke minst turen dit, vil bli en opplevelse du sent vil glemme.

Opplev Lost City på denne reisen:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende