TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Opplev Costa Ricas unike natur og dyreliv på nærmeste hold i Tortuguero nasjonalpark, ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes mystiske tåkeregnskog, og avslutt reisen ved Playa Sámaras vakre strand.

Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
14 dager
ForsideLatin-AmerikaCosta RicaCosta Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Costa Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara

Opplev Costa Ricas unike natur og dyreliv på nærmeste hold i Tortuguero nasjonalpark, ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes mystiske tåkeregnskog, og avslutt reisen ved Playa Sámaras vakre strand.

ForsideLatin-AmerikaCosta RicaCosta Ricas høydepunkter med badeferie ved Playa Sámara
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Privat transfer fra San José
 • Buss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • Minibuss: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger på lodge i Tortuguero, inkl. helpensjon
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Utflukter i Tortuguero nasjonalpark
 • Besøk ved Arenal-vulkanen
 • Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Gled deg til en reise til vakre Costa Rica der du blir kjent med de livsglade ”ticos”, som costaricanerne kalles, og deres unike livsfilosofi ”Pura Vida”, som oversatt til norsk betyr det rene eller enkle liv. Det handler ganske enkelt om å være glad og fokusere på de positive tingene i livet.

Fra Costa Ricas hovedstad San José går turen til frodig jungel i Tortuguero nasjonalpark. Her kan du få møte skilpadder, kaimaner, aper, dovendyr, leguaner og massevis av fascinerende fugler, som f.eks. den flotte tukanen med sitt fargerike nebb.

Fra regnskogen går turen mot Costa Ricas mest berømte vulkan, Arenal, som rager høyt bak byen La Fortuna.

Den mystiske tåkeregnskogen i Monteverde har en helt unik flora, og den opplever du aller best  på en flott vandring på hengebroer i tretoppene.

Reisen avsluttes i idylliske omgivelser ved Playa Sámaras vakre sandstrand med myk sand og vaiende palmer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få den perfekte kombinasjon av Costa Ricas fantastiske natur og dyreliv med avslappende badeferie
 • Opplev den ikoniske Arenal-vulkanen og den vakre naturen rundt
 • Bli med på en magekilende tur på hengebroer i tretoppene i Monteverdes tåkeregnskog
 • Avslutt på Stillehavskysten ved Sámaras vakre, badevennlige palmestrand

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Ved ankomst i hovedstaden San José blir du hentet av en sjåfør som kjører deg til  hotellet ditt. Turen fra flyplassen tar ca. 45 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

San José har et behagelig, vårlignende klima året rundt. Byen ligger 1 172 meter over havet, i den sentrale delen av landet. San José ble grunnlagt i begynnelsen av det 18. århundret og i begynnelsen av det 19. århundret ble byen utnevnt til Costa Ricas hovedstad.

Dag 2: Velkomstmøte i San José

For at du skal få den best mulige starten på reisen din, blir du hentet etter frokost og kjørt til kontoret til samarbeidspartneren vår, der du blir ønsket hjertelig velkommen. Sammen gjennomgår dere programmet for reisen, og du kan stille alle de spørsmålene du måtte ha. Etter møtet har du resten av dagen til fri disposisjon, til å vandre rundt på egenhånd i San José eller kjøpe en ekstrautflukt.

Byen har mange spennende museer, og der kan du få vite mer om costaricansk historie, se moderne kunst fra Costa Rica og lære mer om kultur og kunst fra den precolombianske tiden.

Du kan også gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana, San Josés største bypark. Den er så stor at den har plass til både landets nasjonale stadion, en stor sjø og flere sportsbaner. Her liker de lokale costaricanerne, som også kalles ”ticos”, å trimme eller møte venner og familie og gå på skogstur.

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Tidlig neste morgen er tiden kommet til å si farvel til San José, og turen går mot Tortuguero nasjonalpark på den karibiske kysten. Du kjører forbi store bananplantasjer, en viktig inntektskilde for Costa Rica.
Det er ikke mulig å kjøre hele veien til lodgen, så når veien slutter, skiftes bussen ut med båt. Du fortsetter gjennom de små kanalene til lodgen, som ligger midt i Tortugueros frodige våtmarker.

En god lunsj venter deg på lodgens restaurant, før du om eftermiddagen skal besøke den lille landsbyen Tortuguero. Din lokale guide viser deg rundt i den lille hyggelige landsbyen og forteller hvordan det er å leve i en så avsidesliggende region som Tortuguero. Landsbyen kan kun nås med båt eller fly.

Når mørket faller på, våkner mange av nasjonalparkens dyr og insekter, og på verandaen din kan du sitte og lytte til alle jungelens lyder mens solen går ned.

Overnatting:
Dag 4: Opplevelser i Tortuguero nasjonalpark

Tortuguero nasjonalpark er kjent for sin vakre natur og fascinerende dyreliv, og i dag skal du på båttur på kanalene og lete etter parkens eksotiske beboere, som f.eks. kaimaner, skilpadder, dovendyr, elveotere, tapirer og tre fascinerende apearter: edderkoppaper, brøleaper og kapusineraper. Du får også se parkens eksotiske planteliv.

Resten av din tid på lodgen kan du tilbringe med avslapning ved svømmebassenget, fotturer på de små stiene i regnskogen eller med å ligge på stranden. Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter på lodgen.

Nasjonalparkens navn, Tortuguero, kommer av det spanske ordet «tortuga», som betyr «skilpadde», og som navnet antyder er parken kjent for sine  skilpadder. I perioden februar – juli kommer både grønne havskilpadder, havlærskilpadder og de to karettskilpaddeartene (”hawksbill” og ”loggerhead”) for å legge egg ved den karibiske kysten, bl.a. utenfor Tortuguero nasjonalpark. Skilpaddene legger som regel eggene sine når solen har gått ned, så om kvelden og natten kan du kun ferdes på stranden sammen med en erfaren guide. Det er meget viktig at man ikke skremmer skilpaddene når de går i land. Derfor må man være musestille og verken bruke lommelykt eller kamera med blits. Som med alle ville dyr, er det ingen garanti for å se skilpaddene.

Overnatting:
Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – La Fortuna

Etter frokost er tiden kommet til å si farvel til Tortuguero, og turen går samme vei tilbake gjennom kanalene med båt og deretter buss til byen Guápiles, der det serveres lunsj (inkludert). Etter lunsj fortsetter du til den lille byen La Fortuna. Selve byen er nok ikke så kjent, men det er absolutt de vakre omgivelsene. La Fortuna ligger nemlig ved foten av Costa Ricas mest aktive og ikoniske vulkan, Arenal. Vulkanen var passiv i mer enn 400 år, men så våknet den plutselig til liv igjen med et voldsomt utbrudd i 1968, da den begravde 3 landsbyer med lava. Siden 2010 har vulkanen imidlertid holdt seg i ro. Det er en såkalt slumrende vulkan du trygt kan besøke.

Du ankommer La Fortuna om ettermiddagen og har resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 6: På oppdagelsesferd ved Arenal-vulkanen

I dag skal du ikke ut på utflukt før om ettermiddagen, så du har en rolig formiddag du f.eks. kan tilbringe ved hotellets svømmebasseng.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet og kjørt til et privat reservat i nærheten av Arenal-vulkanen. Her tar guiden deg med på en liten vandring til et utsiktspunkt der du har fantastisk utsikt til både vulkanen, Laguna Verde og Arenal-sjøen. Deretter går du en tur i skogområdet ved foten av vulkanen, der du lærer mye mer om områdets spesielle flora og fauna. Du kan være så heldig å få se både aper, dovendyr og eksotiske fugler som tukaner og påfugler.

Etter en spennende og opplevelsesrik dag blir du kjørt tilbake til hotellet ditt. Du har også mulighet til å forlenge turen med en deilig wellness-opplevelse i de varme kildene La Fortuna er berømt for. Se mer nedenfor.

Merk: Minimumsalderen for å delta på vandringen på Arenal-vulkanen er 8 år. Hvis dere reiser med barn under 8 år, vil dere i stedet for vandringen bli med på en båttur på Arenal-sjøen, der en guide forteller alt om vulkanens historie. Det er et lite tillegg for denne turen.

Dag 7: La Fortuna på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon. La Fortuna er omgitt av vakker natur og byr på massevis av spennende aktiviteter, som f.eks. sykkelturer, kajakkpadling, ridning og ziplining. Du kan kjøpe utflukter hjemmefra eller oppdage området på egenhånd.

Vi kan anbefale en tur til det berømte vannfallet La Fortuna, som ligger ved foten av den sovende vulkanen Chato. Vannfallets kilde er Tenorio-elven, og det fossen faller 70 meter ned i en lagune, der du kan ta en forfriskende svømmetur. Fra La Fortuna kan du ta en taxi til parkeringsplassen, og derfra er det en fottur på ca. 20 minutter til vannfallet. Turen går gjennom frodig regnskog.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde

Etter 3 dager i La Fortuna går turen videre til enda et fantastisk naturparadis; nemlig Monteverde, som ligger i ca. 1400 meters høyde, i Cordillera de Tilarán-fjellkjeden. Monteverde er bedre kjent som ”skogen i skyene” på grunn av de lave skyene og den tykke tåken som omhyller skogen.

Turen fra La Fortuna foregår først med buss til Arenal-sjøen, der du tar båt over til den andre siden. Her blir du hentet igjen, og turen fortsetter til Monteverde på svingete fjellveier. Turen tar cirka 4-5 timer.

Dag 9: Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

I dag skal du oppleve Monteverdes enestående tåkeregnskog på en spennende og til tider magekilende vandring på hengebroer i tretoppene! Turen er ca. 2,5 kilometer lang, og her oppe kan du på nærmeste hold studere skogens enorme trær, orkideer, bregner, mose og de utallige planteartene som vokser på trestammene. Du har med deg en guide som forteller om områdets utrolig mange plante-, dyre- og insektarter.

For fugleelskere er området et ekte mekka, med mer enn 400 forskjellige arter. Her kan du bl.a. møte gulbrynklorofoniaen, quetzal-fuglen og den lille kvikke kolibrien med det flotte navnet kobberkronekolibri.

Etter et par timer blir du kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan utforske området på egenhånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

Dag 10: Monteverde – Playa Sámara

Etter noen opplevelsesrike dage i Costa Rica går turen til Stillehavet, der en avslappende badeferie og dovne dager på stranden venter deg på et av våre favorittreisemål på Nicoya-halvøya, Playa Sámara.

Playa Sámara er en hyggelig liten ferieby som er omgitt av frodig natur. Her foregår alt i et langsomt tempo, og du kan virkelig føle costaricanernes berømte livsfilosofi ”Pura Vida”. Byen har bare små hoteller og har klart å beholde sin sjarm, til tross for den store etterspørselen etter rom her.

Byens største trekkplaster er den idylliske stranden som ligger omkranset av palmer og som både frister til avslapning og vannsportsaktiviteter. Stranden er relativt langgrunn, vannet er rolig og stedet er derfor meget barnevennlig.

Det er også mulig å avslutte reisen på andre av Nicoya-halvøyas flotte strandreisemål. Les mer om dem under vårt utvalg av oppgraderingshoteller.

Turen til Sámara tar ca. 4 timer.

Dag 11-12: Playa Sámara på egen hånd

Dagene i Playa Sámara er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved hotellets svømmebasseng eller ligge på den brede sandstranden, der vaiende palmer fungerer som naturlige parasoller.

Det er mange aktiviteter i området, og du kan bl.a. kjøpe en kajakktur til den lille øya Chora. Her skjuler deg seg et spennende liv under havoverflaten. Du kan også dra på båttur og oppleve lekne delfiner i sitt naturlige element.

Gå også en tur nedover byens støvete hovedgate og opplev stedets bohemaktige atmosfære. Her ligger det små butikker som selger smykker og badetøy side om side med lokale barer og restauranter.

På stranden er det flere hyggelige spisesteder der du kan ta en “happy hour”- drink mens du ser solen gå ned i horisonten. Gå ikke glipp av en middag med alt godt fra havet som du spiser under stjernehimmelen, med tærne i sanden mens du lytter til bølgenes beroligende skvulp i bakgrunnen.

Når klokken nærmer seg 22.00, går den lille byen til ro, så det er ikke hit du bør reise hvis du helst vil feste hele natten.

Dag 13: Playa Sámara – San José – hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Playa Sámara og Costa Rica. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i San José, der du reiser til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer tilbake til Norge etter en uforglemmelig reise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål