TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Opplev friheten med egen bil på denne kjør-selv-reisen til Costa Ricas høydepunkter; Tortuguero nasjonalpark, Arenal-vulkanen, tåkeregnskogen i Monteverde og Manuel Antonios fantastiske strender.

Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio
Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio
14 dager
ForsideLatin-AmerikaCosta RicaKjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Kjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Opplev friheten med egen bil på denne kjør-selv-reisen til Costa Ricas høydepunkter; Tortuguero nasjonalpark, Arenal-vulkanen, tåkeregnskogen i Monteverde og Manuel Antonios fantastiske strender.

ForsideLatin-AmerikaCosta RicaKjør selv - Costa Ricas høydepunkter med badeferie i Manuel Antonio
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Privat transfer fra San José flyplass til hotellet (deles evt. med andre TourCompass-gjester)
 • Buss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • 9 dages billeie: modell Suzuki Jimny eller lignende, inkl. fri kilometerlengde, GPS og lovpålagte forsikringer. Alle bestillinger i 2024 og 2025 får dessuten gratis Wi-Fi
  Rute: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San José flyplass
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger på lodge i Tortuguero, inkl. helpensjon
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Utflukter i Tortuguero nasjonalpark
 • Varme kilder og middag ved Arenal-vulkanen
 • Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Med sine lange sandstrender, frodige regnskoger, kjegleformede vulkaner, varme kilder og mystiske tåkeregnskoger er Costa Rica et mekka for natur- og dyreelskere. På denne reisen har du leiebil og friheten til å oppleve Costa Ricas høydepunkter i ditt eget tempo.

Reisen starter i San José, Costa Ricas hovedstad, og herfra kjører du til Tortuguero nasjonalpark, der du opplever en unik natur og et fascinerende dyreliv.
Reisen går videre til La Fortuna, kjent for den dramatiske, kjegleformede Arenal-vulkanen og de varme kildene.
Du skal også på eventyr i Monteverdes tretopper og oppleve tåkeregnskogens spennende planteliv på en vandring på hengebroer.

Reisen din avsluttes med det gode liv på Manuel Antonios fantastiske strender. Her kan du også besøke byens berømte nasjonalpark med samme navn.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Med en leiebil har du friheten til selv å planlegge dagene dine og stoppe når du har lyst
 • Opplev Tortugueros nasjonalparks interessante beboere som skilpadder, aper, tukaner, kaimaner og dovendyr på en båttur nedover kanalene
 • Føl mystikken i Monteverdes tåkeregnskog på en vandring på hengebroer mellom tretoppene
 • Avslutt med badeferie ved Manuel Antonios fantastiske strender

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Du kommer til hovedstaden San José, der du blir hentet på flyplassen av en sjåfør som kjører deg til  hotellet ditt. Kjøreturen tar ca. 45 min.

San José ligger 1172 meter over havet i den sentrale delen av Costa Rica og har et behagelig, vårlignende klima året rundt. Byen ble grunnlagt i begynnelsen av det 18. århundret, men det var først da man etablerte en tobakksfabrikk og fikk en bedre vannforsyning ca. 50 år senere at byens økonomi og befolkning begynte å vokse. San José ble utnevnt til Costa Ricas hovedstad i begynnelsen av det 19. århundret, og i dag er det en moderne by med interessant kunst og arkitektur og en aktiv handelsby.

Dag 2: Velkomstmøte i San José

Om morgenen blir du hentet på hotellet og kjørt til vår samarbeidspartners kontor, der dere sammen gjennomgår reisens program. Her får du også mer informasjon om henting og levering av leiebilen.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan utforske hovedstaden på egenhånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

Du kan f.eks. gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana, Costa Ricas største bypark, smake på deilige retter i byens gastronomiske sentrum Barrio Escalante eller utforske det historiske området Barrio Amón, der herskapshus fra kolonitiden er ombygd til gallerier for moderne kunst.
Du kan også ta en tur på byens største marked, Mercado Central. Her kan du handle suvenirer eller prøve lokale retter som ”casado”, Costa Ricas nasjonalrett som inneholder bønner, ris og kjøtt.

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Du blir hentet på hotellet tidlig om morgenen, og deretter går turen mot den karibiske kysten til Tortuguero nasjonalpark. På veien til nasjonalparken kjører du forbi mange bananplantasjer, og de har stor betydning for Costa Ricas økonomi, siden landet er en av verdens største eksportører av bananer.
Det er ikke mulig å kjøre hele veien til lodgen din, så transportmiddelet skiftes ut med båt når veien slutter. På små kanaler fortsetter du til lodgen. Den ligger midt i Tortugueros frodige våtmarker.
Etter ankomst og innsjekking venter det en deilig lunsj på lodgens restaurant.

Om ettermiddagen drar du til den vesle landsbyen Tortuguero sammen med en lokal guide. Guiden viser deg rundt i landsbyen og forteller hvordan det er å leve på et så avsidesliggende sted, som kun kan nås med båt eller fly.

Når mørket faller på etter middag, våkner mange av nasjonalparkens dyr og insekter. Det er en nesten magisk opplevelse å sitte og lytte til naturens lyder på den lille verandaen din.

Overnatting:
Dag 4: Opplevelser i Tortuguero nasjonalpark

I dag skal du bli med på en spennende båttur på kanalene i Tortuguero nasjonalpark. Her vil en flink guide hjelpe deg med å få øye på parkens beboere, som f.eks. tapirer, dovendyr, kaimaner, leguaner, tukaner, araer og de tre fascinerende apeartene: brøleaper, edderkoppaper og kapusineraper. På båtturen får også se parkens eksotiske planteliv.

Om ettermiddagen har du tid på egenhånd, og den kan du bruke til å slappe av ved lodgens svømmebasseng, gå turer på de små stiene i parken eller vandre langs stranden. Du kan også kjøpe ekstra utflukter på lodgen.

Navnet “Tortuguero” kommer av det spanske ordet for skilpadde, og som navnet antyder er parken kjent for sine mange skilpadder. Hvis du besøker nasjonalparken i skilpaddenes ynglesesong, kan du se dem gå i land på stranden for å legge egg i sanden. I perioden mellom februar og juli er det mulig å se grønne havskilpadder, havlærskilpadder og karettskilpadder (både ”hawksbill” og ”loggerhead”).
Som regel legger ikke skilpaddene eggene sine før solen er gått ned. Etter kl. 18.00 kan du kun ferdes på stranden sammen med en guide, for det er viktig at du ikke forstyrrer eller skremmer havskilpaddene når de kommer opp på land for å legge eggene sine. Av samme grunn må du passe på at du ikke lager støy, og du må ikke bruke verken lommelykt eller kamera med blits.

Overnatting:
Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – La Fortuna

Etter frokost er tiden kommet til å forlate Tortuguero nasjonalpark og dra vestover, til La Fortuna. Med båt og deretter buss går turen til Guápiles, der din inkluderte lunsj serveres på en restaurant. Her henter du bilen din, og kjør-selv-eventyret ditt starter. Fra Guápiles kjører du til den lille byen La Fortuna.

Byen ligger ved foten av Arenal-vulkanen, Costa Ricas mest kjente vulkan. Arenal-vulkanen ligger 1670 meter over havet og var inaktiv i over 400 år. Til det voldsomme utbruddet i 1968, som forårsaket store ødeleggelser og begravde flere små landsbyer. Arenal-vulkanen betegnes som en av Costa Ricas mest aktive, men vulkanen har slumret siden 2010.

Når du kommer til La Fortuna og har sjekket inn på hotellet, har du resten av dagen til fri disposisjon.

Dagens kjørelengde: ca. 120 km

Overnatting:
Dag 6: Arenals varme kilder

I dag har du formiddagen til fri disposisjon, før du skal ut på utflukt senere på dagen. Du kan slappe av på hotellet, eller du kan utforske området på egenhånd.

Du kan kjøre opp til den nordvestlige delen av Arenal-vulkanen og ta en fottur i Arenal Volcano nasjonalpark, eller du kan kjøre til et privat reservat nær Arenal-vulkanen, der du finner et utsiktspunkt der du har fantastisk utsikt til vulkanen, Laguna Verde og Arenal-sjøen. I skogsområdet rundt vulkanen er det dessuten gode muligheter til å se tukaner, påfugler, krypdyr og aper.

Om ettermiddagen kjører du til Arenals varme kilder, naturlig oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området. Temperaturen i de forskjellige bassengene er mellom 37-41 grader, og dette stedet er perfekt til å nyte livet og slappe av. Husk badetøy.
Ved de varme kildene er det også en liten bassengbar der du kan få deg en drink før den inkluderte middagen serveres. Etter middagen kjører du tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 7: La Fortuna på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon.

Ved foten av den inaktive vulkanen Chato, rett ved siden av Arenal, ligger det kjente fossefallet La Fortuna. Vannet i fossen har sitt utspring fra Tenorio-elven, som renner gjennom Arenal-fjellkjeden og regnskogen, til det faller 70 meter ned i en lagune. Du kan kjøre til det høye fossefallet og ta en forfriskende dukkert i lagunen under fossen. Fra parkeringsplassen tar vandringen ned til vannfallet ca. 20 min gjennom frodig regnskog. Hvis du er heldig, får du se aper, tukaner og andre eksotiske dyr på din vei.

Det er også mulig å prøve seg på mange forskjellige spennende aktiviteter ved La Fortuna. Området er et populært sted å drive med mountain biking, ridning, kajakkpadling, rafting, ziplining og ATV-turer.

Dag 8: La Fortuna – tåkeregnskogen Monteverde

Tiden er kommet til å si farvel til La Fortuna og kjøre til byen Monteverde. Du kjører etter frokost, og det venter en utrolig flott kjøretur rundt Arenal-sjøen. Monteverde er best kjent for sin flotte tåkeregnskog med samme navn, og den kan du glede deg til å besøke i morgen.

Dagens kjørelengde: ca. 115 km

Dag 9: Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

Etter frokost kjører du til Monteverde tåkeregnskog, et enestående naturområde. Regnskogen ligger 1440 meter over havet og er også kjent som ”skogen i skyene” på grunn av beliggenheten og den karakteristiske tåken som skyldes den høye luftfuktigheten i området.

I regnskogen venter det en spennende vandring på ca. 2,5 kilometer, der du går på hengebroer mellom tretoppene! Du føler den helt spesielle og mystiske stemningen som tåken gir dette helt eventyrlige landskapet. Du er omgitt av orkideer, bregner, enorme trær, mose, og utallige plantearter som vokser på trestammene. Fra tretoppene i den frodige skogen kvitrer fargerike fugler som f.eks. quetzal-fuglen, gulbrynklorofoniaen og kobberkronekolibrien. Monteverdes tåkeregnskog er hjemsted for ca. 400 forskjellige fuglearter.

Etter et par timer i tretoppene er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan utforske området på egenhånd, kjøpe en ekstrautflukt eller bare kjøre tilbake og slappe av på lodgen.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

I dag kjører du til Manuel Antonio, der du har tre overnattinger.

Byen Manuel Antonio ligger ut mot Stillehavet i den vestlige delen av Costa Rica og er spesielt kjent for sin nasjonalpark med samme navn. Selv om den er en av Costa Ricas minste, er Manuel Antonio nasjonalpark en av de mest kjente og populære av landets 27 nasjonalparker. Denne billedskjønne parken er også utnevnt til en av verdens vakreste nasjonalparker. Her finner du en frodig, grønn regnskog som strekker seg helt ut til de nydelige, hvite sandstrendene og det turkise havet. Manuel Antonio nasjonalpark er dessuten en av de mest artsrike nasjonalparkene i verden, og den er bl.a. hjemsted for dovendyr, hvitnesede nesebjørner, leguaner, rødøyde løvfrosker, tukaner, kolibrier, fargerike sommerfugler, ekornaper, hvithodede kapusineraper, rødbrøleaper og edderkoppaper.

Når du er kommet frem til hotellet ditt i Manuel Antonio og har sjekket inn, er resten av dagen til fri disposisjon.

Dagens kjørelengde: ca. 190 km

Dag 11-12: Manuel Antonio på egenhånd

Du har de neste par dagene i Manuel Antonio til fri disposisjon.

Vi anbefaler naturligvis at du en av dagen kjører til nasjonalparken for å oppleve dens flotte flora og fauna. Det er best å dra hit tidlig om morgenen, for da er det de beste mulighetene til å oppleve dyrelivet og færrest besøkende. Parken har oppmerkede stier, så det er lett å finne veien der. Hvis du har lyst til å få vite mer om den naturen du ser i parken, kan du også kjøpe en ekstra tur med en guide.
Husk å ta med deg badetøy med, for strendene inne i nasjonalparken er flotte. Playa Manuel Antonio er faktisk kåret til en av verdens beste strender.
Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt én dag i uken, som regel mandag eller tirsdag.

Playa Espadilla er en annen vakker strand som ligger utenfor nasjonalparken. Her kan du svømme, snorkle og utforske livet under havets overflate eller bare slappe av i skyggen av frodige trær og nyte utsikten over Stillehavet.

Byen Manuel Antonio er veldig liten, men har likevel flere butikker og hyggelige restauranter der du finner både lokale costaricanske retter og gourmetmat i alle prisklasser.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta farvel med Costa Rica. Du kjører mot San José og leverer bilen nær flyplassen. Herfra kjører en shuttlebuss deg det siste stykket til flyplassen før du reiser tilbake til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dagens kjørelengde: ca. 170 km

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Corcovado nasjonalpark
4 netter

Drømmer du om å oppleve Costa Ricas største og mest biologisk varierte nasjonalpark med en enestående natur og et fantastisk rikt dyreliv? Da skal du forlenge reisen din med denne turen til kronjuvelen blant landets nasjonalparker; Corcovado.

Denne fantastiske nasjonalparken ligger i den sørvestlige delen av Costa Rica, på Osa-halvøya. Dette området regnes for å være et av områdene i verden med størst biologisk mangfold. Her finnes det et unikt økosystem og et variert dyreliv – både over og under havets overflate i nasjonalparken og ved øya Caño. Parken har en av verdens største populasjoner av rosa ara, og i tillegg kan du oppleve aper, tapirer, dovendyr og maurslukere. Hvis du er ekstra heldig, treffer du også noen av Costa Ricas sjeldne kattedyr, som jaguaren og pumaen.

Under ditt opphold i Corcovado nasjonalpark overnatter du i Drake Bay, på den nordlige delen av Osa-halvøya. Drake Bay er det perfekte utgangspunktet for mange spennende utflukter i området, for denne avsidesliggende byen med bare noen få hoteller og lodger ligger rett ved både nasjonalparken og havet. Her kan du virkelig nyte lyden av bølgenes brus og fuglekvitter.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål