TRYGGHETSGARANTI - LES MER
10 dager

Et streif av Kambodsja

Opplev essensen av Kambodsja med tempelanlegget Angkor Wat og kontrasten til den historiske hovedstad Phnom Penh ved Mekong. Kombiner turen med badeferie eller med en annen rundreise.

Et streif av Kambodsja
Et streif av Kambodsja
10 dager
ForsideAsiaKambodsjaEt streif av Kambodsja

Et streif av Kambodsja

Opplev essensen av Kambodsja med tempelanlegget Angkor Wat og kontrasten til den historiske hovedstad Phnom Penh ved Mekong. Kombiner turen med badeferie eller med en annen rundreise.

ForsideAsiaKambodsjaEt streif av Kambodsja
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Siem Reap og hjem fra Phnom Penh
 • 7 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • 1 x middag (dag 2)
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Kjøring i bil, minibuss eller buss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet til å forlenge turen med badeferie i Kep eller på øya Koh Rong

Omfattende utfluktspakke:

 • Besøk på et lokalt kveldsmarked i Siem Reap og middag på populær khmer-restaurant
 • Tempelanlegget Angkor Wat med templene Angkor Wat, Bayon og Ta Prohm
 • Tonle Sap-sjøen med den flytende landsbyen Kompong Phluk
 • Heldags sightseeing i Phnom Penh med kongepalasset, sølvpagoden, Wat Phnom, Tuol Sleng Genocide Museum S-21 og Dødsmarkene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Med 4 netter i Siem Reap og 3 netter i Phnom Penh opplever du essensen av Kambodsja og de vakre landskapene på turen mellom Kambodsjas to viktigste byer.

I sjarmerende og avslappede Siem Reap kan du glede deg til attraksjoner i verdensklasse: det storslåtte tempelanlegget Angkor Wat og ruinbyen Angkor Thom. Begge er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Opplev Sørøst-Asias største ferskvannssjø, Tonle Sap, en viktig del av Kambodsjas spiskammer og kjent for sitt rike dyreliv med mer enn 300 fiske- og 100 fuglearter. Du besøker lokale fiskersamfunn i flytende landsbyer med karakteristiske fargerike hus som er bygget på høye stolper.

På kjøreturen til Phnom Penh kommer du gjennom vakre landskaper med rismarker og plantasjer. Den berømte Mekong-elven renner gjennom hovedstaden Phnom Penh, der det er mye liv med bugnende markeder, travle bulevarder og massevis av butikker, kafeer og restauranter. Her finner du en fascinerende blanding av fransk kolonistil, moderne skyskrapere, pagoder med spisse tårn og det vakre kongepalasset. En gripende dag venter når du får lære mer om Kambodsjas kultur og historie på et besøk på Tuol Sleng Genocide Museum S-21, et museum for folkemordet under Røde Khmer, og ved Choeung Ek, også kalt ”Killing Fields”.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev selve essensen av Kambodsja med det ikoniske tempelanlegget Angkor Wat, Tonle Sap-sjøen og kontrasten til hovedstaden ved Mekong-elven, Phnom Penh med kongepalasset og Killing Fields
 • Her blir det en god blanding av dager med fullt utfluktsprogram og dager der du selv kan bestemme om du vil utforske stedet på egenhånd eller kjøpe ekstrautflukter
 • Det er mulig å forlenge turen med badeferie i Kep eller på paradisøya Koh Rong
 • Du kan enkelt kombinere reisen med en av våre andre rundreiser, f.eks. i Vietnam eller Laos

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du mot Siem Reap med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Siem Reap – besøk på lokalt marked og en smak på lokale delikatesser

Når du lander på flyplassen, går du først gjennom passkontrollen. Deretter henter du bagasjen din og går ut i ankomsthallen, der en guide med et Asiatours-skilt tar imot deg.

Deretter blir du kjørt til hotellet ditt, der du sjekker inn. Det er tid til en hvil etter flyreisen.

Om kvelden skal du ut på et gastronomisk eventyr. Guiden din henter deg på hotellet, og sammen drar dere til et populært, lokalt kveldsmarked. Hit kommer lokalbefolkningen for å kjøpe med seg kjøtt, frisk frukt og grønnsaker hjem. Andre blir på markedet og spiser på de små plasttaburettene.

Gå gjennom kveldsmarkedet og sug til deg atmosfæren. Duften fra de mange matbodene med khmer-lekkerbiskener vil nok kanskje gi deg vann i munnen. Finn deg en saftig bit grillet kjøtt eller en pastarett og slå deg ned på en av de mange taburettene ved siden av lokale innbyggere som sitter og koser seg med en smårett. Hvis du tør, kan du også prøve grillede gresshopper på spyd. Maten kan du skylle ned med en kald, lokal øl, og det er flere typer å velge mellom.

Kvelden avrundes med en velsmakende middag og et glass risvin på en av Siem Reaps populære khmer-restauranter. Eieren er en kokk som på en innovativ måte fremmer mangfoldet i det kambodsjanske kjøkkenet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Utflukt til Angkor Wat og Tonle Sap-sjøen

I dag venter en stor dag, med et av verdens største underverker: det storslåtte tempelanlegget Angkor Wat. Det er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Du blir hentet på hotellet om morgenen og kjørt utenfor byen, der den store severdigheten ligger. Siden tempelområdet er ganske stort, er bilen med rundt. Du blir kjørt de lengste strekningene og satt av sammen med guiden slik at du kan oppleve alle severdighetene til fots.

Ruinbyen og templene ligger vakkert til i et område omkranset av jungel og en vollgrav. Her hersker freden, og det er som å tre inn i en helt annen verden.

Første besøk er Angkor Wat, det best bevarte tempelet i Kambodsja. Det er ikke mange som kan unngå å bli imponert over dette spektakulære tempelet der det reiser seg over tre nivåer og krones av de fem tårnene som er formet som knoppene på lotusblomsten. I tempelets indre områder og bueganger kan du beundre endeløse friser og fantastiske utskjæringer. Fra tempelets øverste nivå har du en fantastisk utsikt over området.

Turen går videre til et av hovedtemplene, Bayon, der det venter et imponerende syn med utrolig mange smilende Buddha-ansikter.

Så besøker du det berømte og enestående Ta Prohm-tempelet, som er helt spesielt. Store, vakre trær har nemlig slått rot midt i tempelbygningene og ser ut som om de går i ett med tempelet.

Etter dette minneverdige besøket blir du kjørt til en lokal restaurant, der du spiser lunsj (ikke inkludert).

Turen går videre til Tonle Sap-sjøen, Sørøst-Asias største ferskvannssjø. Sjøens størrelse varierer sterkt, fra 3 000 km2 i den tørre perioden til 10 000 km2 i regntiden. Sjøen er en viktig del av Kambodsjas økonomi og spisskammer med et rikt dyreliv og over 300 fiskearter og 100 fuglearter

Her går du ombord i en båt som tar deg med ut til et av de mange fiskerleierne, Kompong Phluk. Her får du høre hvordan hverdagen er for de mange familiene her som primært livnærer seg av fiske. Familiene bor i karakteristiske, fargerike hus som står på høye stolper, slik at de takler den høye vannstanden i regntiden, når landsbyens små gater forvandles til små kanaler. I den tørre perioden, når vannstanden er lav, er det fritt utsyn til de høye stolpene.

Deretter seiler båten deg gjennom en mangroveskog som er hjemstedet til mange dyr, bl.a. forskjellige fuglearter og de krabbespisende makakene.

Deretter kjøres du tilbake til hotellet, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 4-5: Dagene er til fri disposisjon

Dagene er til fri disposisjon til å slappe av ved svømmebassenget, ta en tur inn til byen eller bli med på en av våre ekstrautflukter.

På en rusletur i byen kan du i sidegatene og langs elven komme til små templer med gulltak og de flotteste hager. En tur innom Royal Gardens, en liten park som ligger overfor den kongelige residensen, kan også anbefales. Ta en pust i bakken, sett deg på en av de mange hyggelige kafeene og restaurantene og kikk på livet i byen.

Om kvelden er det liv og røre i Pub Street, som med sine mange restauranter og barer er det naturlige samlingspunktet. I det rolige området langs elven finner du byens aller beste restauranter. Du vil sikkert allerede den første dagen oppleve gjestfriheten og vennligheten til det stolte kambodsjanske folket.

Dag 6: Siem Reap – Phnom Penh

Du blir hentet på hotellet og starter turen mot Kambodsjas livlige og historiske hovedstad Phnom Penh. Underveis kan du beundre de vakre landskapene med rismarker og plantasjer. Vi stopper blant annet ved det berømte markedet i byen Skuon,der det selges spesielle kambodsjanske delikatesser som frityrstekte edderkopper. Kambodsjanerne reiser langveis fra til dette markedet for å kjøpe sine favoritter. De har tradisjon for å spise nesten alt, og her har du muligheten til å kikke på folkelivet eller kjøpe deg en smaksprøve.

Phnom Penh ligger der de tre elvene Mekong, Bassac og Tonle Sap møtes. Her er det et yrende liv med bugnende markeder, travle bulevarder, hyggelige, små gater med butikker og massevis av kafeer og restauranter. Opplev den flotte blandingen av fransk kolonistil, moderne skyskrapere, pagoder med spisse tårne og det vakre kongepalasset.

Ved ankomst til Phnom Penh er resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

Samlet kjøretid, inkludert pauser og stopp: Cirka 5 timer

Dag 7: Phnom Penh med kongepalasset, S-21 og Killing Fields

På dagens heldags sightseeingtur venter det både vakre og gripende opplevelser, for i dag får du vite mye interessant om Kambodsjas kultur og dramtastiske historie.

Etter frokost starter turen med et besøk i byens ikoniske kongepalass med gullbelagt tak og en fin park der den sittende regenten bor. Besøket inkluderer kroningssalen og sølvpagoden.

Deretter går turen til Wat Phnom-pagoden. Den ligger på en liten tredekt bakketopp og er byens hovedtempel. Hit valfarter kambodsjanerne for å be om hell og lykke for livets store begivenheter.  Ikke noe besøk i Phnom Penh er komplett uten et besøk på Tuol Sleng Genocide Museum S-21, museet for folkemordet under Røde Khmer. S-21 står for Security Prison 21 og er det fengselet som ble opprettet i 1975 for å huse motstanderne av Pol Pots regime.

Dagen avsluttes med en sterk og gripende opplevelse ved Choeung Ek, også kalt ”Killing Fields”. Det kuperte terrenget ved Choeung Ek, 15 km utenfor Phnom Penh, vitner om massegravene til de over 17 000 menneskene som ble drept av Røde Khmer. Etter besøket her går turen tilbake til hotellet.

Dag 8: Dagen er til fri disposisjon i Phnom Penh

Det er ikke planlagt noe program i dag, og du kan selv bestemme om du vil slappe av, gå på oppdagelsesferd i Phnom Penh på egenhånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Du kan f.eks. gå en tur på promenaden langs Mekong-elven, handle i de trivelige gatene med små butikker, besøke nasjonalmuseet, det store innendørsmarkedet Phsar Thmey “New Market” eller bare nyte stemningen på en av de mange kafeene og restaurantene.

Dag 9: Hjemreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Phnom Penh. Herfra flyr du hjemover med mellomlandinger underveis. Alternativt kan du, når du bestiller reisen, forlenge turen med enten badeferie på paradisøya Koh Rong eller ved kystbyen Kep.

Dag 10: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Kep
3 netter

I det sørvestlige Kambodsja, nær grensen til Vietnam, ligger kystbyen Kep. Byen er en innbydende versjon av fransk Indokina, asiatisk og fransk mat og en tropisk, fredelig badeby med en nydelig kilometerlang sandstrand ut mot Thailandbukta. Keps storhetstid startet under den franske koloniperioden i 1930-årene og varte frem til Røde Khmer overtok styret i 1970-årene. Etterpå ble byen glemt. I dag er mange av de gamle franske villaene forfalne, men forteller likevel en historie. Noen er imidlertid fint restaurert og omdannet til hoteller som tilbyr fransk eleganse og kambodsjansk gjestfrihet. I den langstrakte byen, som egentlig ikke har noe sentrum, finner du et godt utvalg av restauranter og kaféer som tilbyr fantastisk mat og drikke.

Kep er dessuten kjent for sitt gode utvalg av fisk og skalldyr, og særlig de lekre krabbene, som du blant annet finner på fiske- og krabbemarkedene. I det grønne og frodige innlandet med eksotiske fjell og jungel, kan du ta turer inn i Kep nasjonalpark, som har et rikt dyre- og planteliv. Du kan følge ruter av forskjellig lengde langs små stier og nyte den vakre floraen, et vidunderlig fugleliv, lekende aper og noen fantastiske utkikkspunkter underveis.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort med frokost samt transfer mellom Phnom Penh og resorten i Kep.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse på øya Koh Rong
4 netter

Rund av ferien med en badeferie på den vakre kambodsjanske øya Koh Rong (78 km²), som ligger bare 40–60 minutters båttur unna Sihanoukville i Thailandbukta utenfor sørvestkysten av Kambodsja.

Når du går i land på Koh Rong blir du møtt av kritthvite sandstrender, turkisblått hav og svaiende palmer med jungelen som bakteppe. Her er det bare nydelig – et ekte lite paradis langt unna turistgatene.

Vi holder til på den rolige sørvestsiden av øya ved Long Beach, også kalt Sok San Beach, som har en av øyas fineste sandstrender. Her bor du på et resort helt nede ved stranden, og fra strandkanten kan du nyte solnedgangen. Dagene kan tilbringes med avslapping, bading og sand mellom tærne, eller du kan benytte de mange mulighetene til aktiviteter som snorkling, dykking, sykling, sportsfiske, vandreturer i jungelen, kajakk eller en dagsutflukt med øyhopping til naboøya Koh Rong Sanloem.

Mesteparten av øya er dekket av jungel, og man ferdes for det meste til fots, på motorsykkel eller til sjøs. Her finnes det mange forskjellige eksotiske tresorter, som teak og fiken, samt et rikt dyre- og fugleliv med blant annet aper og bøfler. I havet finnes det tropiske fisker og koraller, og det tropiske klimaet gir deg gjennomsnittlige temperaturer på 27–30 grader året rundt. Den beste tiden å besøke Koh Rong er fra november til april, siden regntiden varer fra mai til oktober.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på øya Koh Rong, 1 natt i Pnom Penh og Sihanoukville samt speedbåt mellom Sihanoukville og resorten på Koh Rong.

Du kan forlenge badeferien med flere netter akkurat som du ønsker.

Transfertiden mellom Phnom Penh og Koh Rong er cirka seks timer inkl. båtturen.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål