TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideHalvdagstur til Jane Goodall’s Chimp Eden

Halvdagstur til Jane Goodall’s Chimp Eden


Leakey’s Angels, eller The Trimates som de noen ganger også kalles, er tre verdenskjente primatologer som antropologen Louis Leakey i på 1960-tallet valgte ut til å studere primater i deres naturlige miljøer. Dian Fossey studerte gorillaer, Biruté Galdikas studerte orangutanger og Jane Goodall studerte sjimpanser.

Jane Goodalls karriere begynte i Tanzania i 1960, der hun studerte sjimpansene i Gombe Stream National Park. Hun dokumenterte og konkluderte gjennom sine banebrytende studier av primatene, at de – som mennesker – både har følelser og intellekt. Hun så hvordan de både ga hverandre omsorg og brukte verktøy i hverdagen.

I 1977 grunnla hun organisasjonen Jane Goodall’s Institute. Formålet med denne NGO-en var å øke forståelsen for de store primatene og bevare deres naturlige habitater gjennom samarbeid med lokalsamfunnene rundt sjimpansenes levesteder.

I 2006 så Chimp Eden dagens lys i Sør-Afrika. Chimp Eden er en avdeling av Jane Goodall’s Institute og Sør-Afrikas eneste fristed for de truede dyrene. Chimp Eden gir reddede sjimpanser et naturlig sted å leve. Dyrene er reddet fra forskellige steder i Afrika, der de har levd under kummerlige forhold som kjæledyr, underholdningsdyr – eller vært avlet for å selge kjøttet deres!

Håpet er at Chimp Eden både kan gi forskere enda mer kunnskap om primatene, bidra til å opplyse alle om hvor viktig det er at vi bevarer de truede dyrene – og naturligvis gi inntekter, slik at Chimp Eden fortsatt kan ta til seg truede dyr og gi dem et hjem!

På denne halvdagsturen besøker du Chimp Eden, hilser på beboerne og lærer mye mer om vår nærmeste slektning.

Vær oppmerksom på at turen er privat og at prisen gjelder når 2 personer deltar.

Hvis du bestiller og betaler turen hjemmefra, får du en privat tur på den dagen du ønsker. Du kan også velge å vente med å bestille turen til du kommer til Sør-Afrika. Turen kjøres nemlig også som gruppetur i minibuss, der prisen avhenger av hvor mange som deltar på turen den aktuelle dagen. Du kan ikke selv velge hvilken dag du vil bli med på turen hvis du velger å bestille turen i Sør-Afrika, og ikke hjemmefra.

Hvis du vil være helt sikker på å få besøke Chimp Eden – og gjerne vil ha den friheten en privat tur gir – anbefaler vi derfor at du bestiller og betaler hjemmefra.

Pris:
Per person fra:  1.855 kr.
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14