TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Colombias høydepunkter

Bli med på vår flotte reise til Colombia. Se hovedstaden Bogotá, den frodige kafferegionen og fascinerende Medellín. Få en perfekt avslutning ved den karibiske kysten, i historiske Cartagena.

Colombias høydepunkter
Colombias høydepunkter
12 dager
ForsideLatin-AmerikaColombiaColombias høydepunkter

Colombias høydepunkter

Bli med på vår flotte reise til Colombia. Se hovedstaden Bogotá, den frodige kafferegionen og fascinerende Medellín. Få en perfekt avslutning ved den karibiske kysten, i historiske Cartagena.

ForsideLatin-AmerikaColombiaColombias høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Bogotá og retur fra Cartagena med flybytte underveis
 • 2 innenriksflyvninger mellom Bogotá – Armenia (kafferegionen) og Medellín – Cartagena
 • Transport fra og til flyplassene (i mindre internasjonale grupper)
 • Buss mellom Salento (kafferegionen) og Medellín
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • Individuell rundreise. Alle utflukter foregår likevel i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Der er mulighet for å forlenge turen med en badeferie ved Colombias karibiske kyst
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Bogotá, bl.a. med besøk på Gullmuseet og tur til Monserrate-fjellet.
 • Besøk på en kaffeplantasje
 • Byrundtur i Medellin med fokus på byens utrolige forvandling
 • Street food-tur i Cartagena

REISEN KORT & GODT

Bli med på en fantastisk reise rundt i eventyrlige Colombia og opplev landets flotte natur og store biologiske mangfold.

Reisen din starter i landets hovedstad, Bogotá, som har en vakker beliggenhet i Andesfjellene, i ca. 2 600 meters høyde. Her skal du bli med på en interessant byrundtur, der du bl.a. får se den imponerende Plaza Bolívar, kunst fra Colombias berømte kunstner Fernando Botero og lære mer om landets eldste historie på det fascinerende Gullmuseet.

Fra hektisk storby til landidyll – neste stopp på reisen er den frodige kafferegionen, der store grønne marker med bananer, avocadoer og mangoer og selvfølgelig kaffe pryder landskapet. Du besøker en kaffefarm og får vite mye interessant om hele prosessen: fra håndplukking av bønner til ferdig kaffe.

Opplev Medellíns forvandling fra farlig storby på 1980- og 90-tallet til det byen er i dag: Colombias mest innovative by i landet med store fremskritt – også for de fattigste. Denne fantastiske forvandlingen ser du på en byrundtur i den fargerike bydelen Comuna 13, og her finner du også noe av Colombias flotteste graffiti.

Reisen avsluttes med behagelige temperaturer i vakre Cartagena ved Colombias karibiske kyst. Byen er en smeltedigel av forskjellige kulturer og religioner, og du kan glede deg til å smake på noen av byens mange kulinariske spesialiteter. Gå på oppdagelsesferd bak den tykke bymuren som i gamle dager beskyttet byen mot piratangrep, og gå deg vill i de brosteinsbelagte gatene blant fargerike kolonitidsbygninger og imponerende katedraler.

Du har mulighet til å forlenge reisen med en badeferie ved den karibiske kysten.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Colombias hovedstad med sin unike beliggenhet i de majestetiske Andesfjellene fra toppen av Monserrate-fjellet i 3 152 meters høyde
 • Smak på Colombias berømte kaffe på en kaffefarm i landets frodige og idylliske kafferegion
 • Bli med til området Comuna 13 i landets mest innovative by, Medellín og få vite mer om byens historie på godt og vondt og ikke minst om veien mot en lysere fremtid
 • Gled deg til møtet med kolonitidsperlen Cartagena, som begeistrer med sitt perfekte klima og sin maleriske gamle bydel med fargerike hus, vakre kirker og hyggelige plasser

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Bogotá (2 625 meter)

Ved ankomst i Bogotá blir du ønsket velkommen av vår lokale samarbeidspartner. Du blir kjørt til hotellet ditt i La Candelaria, Bogotás historiske bydel. Turen fra flyplassen tar, avhengig av trafikken, ca. 30-45 min.

På hotellet får du litt praktisk informasjon om Colombia og om din egen reise. Guiden kan også besvare de spørsmålene du måtte ha.

Kvelden er til fri disposisjon, slik at du kan utforske La Candelaria-bydelen med sine vakre kolonitidshus på egenhånd. Husk å ta det med ro, Bogotá ligger i 2.600 meters høyde.

Dag 2: Byrundtur i Bogotá (2 625-3 152 meter)

Etter frokost blir du hentet på hotellet av en guide, som tar deg med på en gåtur rundt til høydepunktene i gamlebyen.

Første stopp er Gullmuseet, som har en imponerende samling av gull fra hele landet. Her får du et spennende innblikk i Colombias opprinnelige befolkning og deres møte med den nye kolonimakten, Spania.

Du besøker også den imponerende plassen Plaza Bolívar og Boteros museum, som har en stor samling av Boteros egne verker og utenlandsk kunst. Fernando Botero er Colombias mest berømte kunstner.

Turen avsluttes med en fantastisk panoramautsikt over Bogotá og byens mer enn 8 millioner innbyggere fra toppen av Monserrate-fjellet (3.152 meter høyt).

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 3: Bogotá på egenhånd (2 625 meter)

Du har dagen til fri disposisjon i Bogotá. Kanskje har du ennå ikke sett deg mett på La Candelaria med alle de flotte huskene og kirkene. Du kan også ta en tur til Paloquemao-markedet, et av Bogotás eldste markeder. Her finner du eksotiske frukter, grønnsaker, blomster og mye annet.

Du kan også ta en taxi ut til Simón Bolívar-parken, et stort grønt område med sjøer, sykkelstier og lekeplasser. Hit drar lokalbefolkningen for å slappe av eller trimme. Det er en fantastisk oase midt i storbyen. Vest for Simón Bolívar-parken ligger den botaniske hagen.

Vi anbefaler virkelig å kjøpe en sykkeltur, som er en fantastisk måte å oppleve hovedstaden på, eller en utflukt til den underjordiske saltkatedralen Zipaquirá, som ligger rett nord for Bogotá.

Dag 4: Fly fra Bogotá til Kafferegionen – besøk på en kaffefarm – Salento (1 895 meter)

Tiden er kommet til å ta avskjed med Bogotá, og du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen. Neste stopp er Colombias berømte kafferegion. Selv om flyreisen bare tar ca. 1 time, er det som å komme til et helt annet land. Det er en stor kontrast mellom den travle hovedstaden og det idylliske og rolige livet du ser i kafferegionen. Her er det grønt og frodig, og i tillegg til kaffen som regionen er mest kjent for, dyrkes det mange ulike typer frukt, f.eks. papaya, mango og ananas. Området har også en variert flora og fauna og er spesielt kjent for sine mange fuglearter, blant annet fargerike papegøyer og kolibrier.

Hele Colombias kafferegion ble i 2011 oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin unike kulturelle, miljømessige og historiske verdi. Det er kombinasjonen av den fascinerende menneskelige tilpasningen til det utfordrende geografiske området og klimaet samt bevaringen av arkitektur, tradisjoner og landbruks- og produksjonsformer som har gitt området en velfortjent plass på listen. Her lever innbyggerne stort sett som de har gjort i mer enn 100 år.

Ved ankomst på flyplassen blir du kjørt til hotellet ditt i den sjarmerende landsbyen Salento. Her kan du sette fra deg bagasjen og evt. skifte klær før du besøker en tradisjonell kaffefarm. Gled deg til å få et interessant innblikk i den omstendelige prosessen det er å produsere god kaffe, helt fra bønnene plukkes for hånd til det ferdige produktet som eksporteres til hele verden. Turen avsluttes selvfølgelig med en prøvesmaking av den fantastiske kaffen, og du kan også kjøpe med deg kaffe hjem. Vi anbefaler at du tar med deg lange bukser, skjorte og byggspray på denne utflukten.

Du har kvelden på egen hånd til å gå på oppdagelsesferd i Salentos hyggelige gater.

Dag 5: Salento på egen hånd (1 895 meter)

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Salento. Byen er ikke så stor, og det er enkelt å finne frem. Vi kan anbefale å rusle en tur gjennom byens hovedgate, Calle Real, der døråpninger, balkonger og blomster imponerer med sine flotte farger. Ved enden av gaten fører en bratt trapp opp til byens utsiktspunkt, Mirador del Salento, og der har du flott utsikt over byen og den frodige grønne naturen rundt.

Alt i denne byen er fargerikt, selv drosjene, de sjarmerende Jeep Willys, som står parkert rundt byens sentrale torg, Plaza Bolívar. Ved torget finner du også hyggelige kafeer, restauranter og butikker som selger fine, lokalt produserte suvenirer.

Områdets absolutte høydepunkt er den vakre Cocora-dalen som ligger bare 11 km fra byen. Her kan du gå tur i eventyrlige omgivelser og beundre Colombias nasjonaltre, vokspalmen, palma de cera, som kan bli opptil 60 meter høy!

Dag 6: Busa fra Kafferegionen til Medellín (1495 meter)

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til busstasjonen i Salento. Turen til Medellín tar ca. 7 timer, så len deg godt tilbake i setet og beundre de vakre fjellandskapene som suser forbi vinduet. Det er toalett i bussen, men det vil også bli lunsj- og toalettpause på en rasteplass underveis.

Medellín er Colombias nest største by, og den ligger vakkert til i en smal dal, der byen etter hvert har spredt seg oppover fjellskråningene på begge sider. Gled deg til å oppleve Medellín, som med sitt milde klima året rundt har fått tilnavnet “byen med evig vår”.

Ved ankomst på busstasjonen i Medellín skal du selv ta en taxi til hotellet ditt. Det ligger i det populære området El Poblado. Dette området er et trekkplaster både for lokalbefolkningen og turister pga. sitt store utvalg av gode restauranter, trendy kafeer og barer.

Dag 7: Byrundtur i Medellín (1 495 meter)

De fleste forbinder Medellín med narkokarteller og Pablo Escobar. 1980- og 1990-tallet var en meget voldelig periode i Medellíns historie. Men siden 2002 har lokale politikere investert i både infrastruktur og utdanning, og resultatet er overveldende. Du vil bli positivt overrasket over møtet med Medellín. I 2013 ble byen kåret til den mest innovative byen i verden. Det er en moderne storby, og den har bl.a., som den eneste byen i Colombia, en metro som går fra nord til sør. Det er også bygget både rulletrapper og kabelbaner ut til de forskjellige distriktene (såkalte comunas), slik at alle innbyggere, både rike og fattige, har enkel og billig transport til byen og arbeidsstedet sitt.

I dag skal du bli med på en byrundtur som nettopp har fokus på byens forvandling fra et av de farligste stedene i verden til et av de mest innovative. Du kommer til å besøke det området som heter Comuna 13. Området er et godt eksempel på hvordan tingene har endret seg. Guiden din vil gi deg et spennende innblikk i byens historie. På rundturen får du også se mange flotte og fargerike graffitivegger. Denne graffitien er de lokale kunstnernes versjon av både Colombias, Medellíns og Comuna 13s historie.

Turen foregår med offentlige transportmidler, så du kan se og oppleve byen slik lokalbefolkningen gjør det.

Dag 8: Fly fra Medellín til Cartagena – street food-tur

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Avhengig av trafikken tar turen ca. 1-1,5 time. Flyturen til Cartagena tar ca. 1 time.

Gled deg til møtet med Cartagena! Byen vil helt sikkert begeistre deg, for her finner du alt hva hjertet begjærer: fantastisk, godt bevart spansk arkitektur bak den massive bymuren i den gamle bydelen som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og en kulturell smeltedigel av kulturer fra både Colombias opprinnelige befolkning, spanjoler og afrikanerne. Her er det flotte restauranter – og en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt.

Etter ankomst på hotellet har du tid til å slappe litt av før du skal ut på en 2 timers street food-tur. Guiden din tar deg med rundt i byen og presenterer deg for spennende lokale spesialiteter, som f.eks. arepas, hjemmelaget is og godteri.

Dag 9: Cartagena på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Cartagena. Du kan rusle rundt i de trivelige gatene i den gamle bydelen eller kanskje bare slappe av i skyggen på en benk i Bolívar-parken, med utsikt til den vakre Santa Catalina- katedralen.

Cartagena tar imot mange besøkende hvert år. Og uansett hvor i byen du måtte befinne deg, kan du være sikker på at det alltid er en smilende colombianer på pletten, klar til å selge deg den solhatten du trenger, et armbånd, frisk frukt eller en kjølig flaske vann.

Du har også mulighet til å dra til den lille UNESCO-oppførte byen Palenque de San Basilio. Denne byen er meget interessant, for det var den første byen som ble grunnlagt av de slavene som klarte å flykte fra den spanske kolonimakten.

Om ettermiddagen kan du bli med på en guidet byrundtur og se enda mer av Cartagena.

Dag 10: Cartagena på egenhånd

Også dagen i dag er til fri disposisjon. Hvis du fremdeles har lyst til å se vakre bygninger, kan vi anbefale å gå en tur i nabobydelen Getsemani. For 15-20 år siden var dette området av Cartagena en fattig bydel som trakk til seg prostituerte og lommetyver. I dag er Getsemani blitt en hipp bydel, med mange hostels, små hyggelige hoteller, trendy kafeer og barer og en fantastisk stemning på Plaza Trinidad.

Her har lokale kunstnere slått seg ned, og du kan se mange flotte graffitimalerier på veggene og kanskje også kjøpe med deg noen fine bilder hjem.

Solnedgangen kan beundres sammen med en kopp kaffe eller en kald øl på den vestlige siden av bymuren. Når solen går ned, blir det virkelig liv i den gamle bydelen. Nyt din siste kveld i denne stemningsfulle byen.

Dag 11: Avreise fra Cartagena

Det er på tide å si farvel til Cartagena og fantastiske Colombia. Hvis du fremdeles trenger et par suvenirer å ta med deg hjem, er det mye fint å kjøpe her i byen.

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen. Tiden avhenger av når flyet ditt går. Turen til flyplassen tar ca. 30.min.

Dag 12: Hjemkomst til Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Colombia.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Barú
2 netter

Etter en reise rundt i Colombia med mange nye, spennende inntrykk, kan vi anbefale å avslutte med en avslappende badeferie. Strendene utenfor Cartagena er ikke spesielt fine, men bare 1,5 timers kjøring sør for Cartagena, på halvøya Barú, kan du oppleve lekre karibiske strender der du kan slappe av og ta en dukkert i det varme, turkisblå havvannet.

Decameron er en lekker all-inclusive resort med massevis av aktiviteter for både barn og voksne. Resorten ligger for seg selv med privat strand og er omgitt av den uberørte naturen.

Det er mulig å kjøpe ekstra netter på resorten hvis du ønsker flere dagers avslapning.

 

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål