TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideUtflukt til mayaruinene Uxmal og Kabah

Utflukt til mayaruinene Uxmal og Kabah


Gjør deg klar til å dra på et heldagseventyr som vil bringe deg mange år tilbake i tid og gi deg et interessant innblikk i noen av Yucatán-halvøyas mest berømte arkeologiske steder. Første stopp er den gamle mayaruinbyen Uxmal. Den er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er en av de viktigste byene i mayaenes historie. Byen ble grunnlagt rundt år 500 og var den mektigste byen i det vestlige Yucatán til rundt år 1200.

Uxmal er bedre bevart enn de fleste andre mayaområdene, for byen er spesielt solid bygd – det meste av byen ble bygd med perfekt hugde stein uten brukt av sement.

Du får se noen av de flotteste og mest imponerende mayaruinene, bl.a. Guvernørpalasset – en lang, lav bygning som ligger på en 12 meter høy plattform, Trollmannens pyramide – et flott pyramidetempel, Firkant-nonneklosteret – den flotteste av Uxmals firkantbygninger med nøye uthugde fasader samt en stor ballbane med inskripsjoner som opplyser at banen ble oppført i år 901, av Chan Chak K’ak’nal-Ahau. Mellom ruinene kan du, med litt hell, få øye på iguanene som lever i området.

Etter lunsj går turen videre til Kabah, som betyr “sterk hånd” på mayaenes språk og er kjent for sine mange inngraverte Chac-masker, som bl.a. representerer mayaenes regngud. Dette er den nest største mayaruinbyen i Puuc-regionen, etter Uxmal. Få vite betydningen av Chac-Mool mens du utforsker dette tørre området som viser hvorfor regnguden var så viktig.

Du vil ikke møte så mange besøkende ved disse mayaruinene som f.eks. i Chichen Itza, og det bidrar til å gjøre opplevelsen helt spesiell.

Sent på ettermiddagen drar du tilbake til hotellet.

 

Varighet: Ca. 8-9 timer

Turen inkluderer: Inngangsbilletter, guide, lunsj og transport

Prisen gjelder når minst 2 personer deltar

Pris:
Per person fra:  3.185 kr.
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14