TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideUtflukt til Rainbow Mountain (Palccoyo)

Utflukt til Rainbow Mountain (Palccoyo)


Bli med på en flott vandring i det fargerike fjellandskapet utenfor Cusco, og opplev det imponerende Palccoyo Rainbow Mountain med de mange flotte fargene. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!

Litt utenfor Cusco ligger det en gruppe fjell med alle regnbuens farger, som også kalles ”Rainbow Mountains”. Fjellene har fått sitt navn på grunn av deres mange farger, som skyldes de forskjellige mineralene i området.

Fra Cusco arrangeres det turer til 2 forskjellige steder i regnbuefjellene. Det mest populære stedet er Vinicunca Rainbow Mountain, men på grunn av sin popularitet har dette stedet så mange besøkende at det muligens kan ødelegge opplevelsen litt. Det er dessuten en krevende vandring til utsiktspunktet.
Derfor har vi valgt å besøke Palccoyo Rainbow Mountain på denne turen, for dette er like vakkert og imponerende som Vinicunca, men har ikke så mange besøkende og i tillegg hele tre fargerike regnbuefjell. Det er en forholdsvis enkel og kort vandring til utsiktspunktet ved Palccoyo.

Du blir hentet på hotellet ditt tidlig om morgenen, og etter en kjøretur på ca. 3 timer kommer du frem til den lille byen Checacupe. Her ser du kolonitidstemplet Templo de la Virgen Inmaculada de Checacupe og den romersk-inspirerte kolonitidsbroen Checacupe, som er bygget over gamle inkaruiner. Rett ved siden av kolonitidsbroen henger fremdeles en gammel inka-hengebro, og de to helt forskjellige broene ved siden av hverandre er et meget spesielt syn.

Etter stoppet i Checacupe blir du kjørt videre mot regnbuefjellene, der vandringen starter. Her vandrer du med en lokal engelsktalende guide i ca. 45 minutter til du kommer frem til det imponerende Palccoyo Rainbow Mountain i ca. 4 900 meters høyde. På toppen belønnes du med en flott utsikt over det storslåtte landskapet og det enestående fjellet i røde, blå, grønne, hvite og fiolette nyanser.

På veien vandrer du gjennom det storslåtte og unike landskapet med flere fascinerende regnbuefargede fjell og en imponerende klippeskog med fantastisk utsikt over området. Hvis været er klart, kan du fra klippeskogen til og med få et glimt av Andesfjellenes snødekte fjelltinder i det fjerne, og dette skaper en fantastisk kontrast til de mangefargede fjellene.

Underveis på turen blir det en lunsjpause, og da kan du spise din inkluderte matpakke.

Husk å ta med deg en dagstursekk med vann, snacks, solkrem, regnslag og evt. vandrestaver, for dette er en vandretur. Vi anbefaler derfor også at du ifører deg vandresko og varme klær (gjerne lagvis), solbriller og solhatt.

Vanskelighetsgrad: Lett – moderat

Avstand: ca. 1 km, ca. 110 høydemeter

Varighet: ca. 11 timer (ca. 1,5 times vandring)

Vær oppmerksom på at du på denne vandringen kommer opp i nesten 5 000 meters høyde, og det er derfor viktig at du drikker mye vann og går i et rolig tempo til utsiktspunktet. Hvis du får symptomer på høydesyke, som hodepine og kvalme, skal du omgående informere guiden din, ta en pause og evt. gå nedover igjen.

Pris:
Per person fra:  700 kr.
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14