TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideSafari i Minneriya nasjonalpark

Safari i Minneriya nasjonalpark


Bli med på en spennende safari i den frodige nasjonalparken Minneriya og opplev det eksotiske dyrelivet fra en åpen jeep. Du kjører sammen med en erfaren ranger som kjenner parken meget godt. Han vet hvor dyrene ferdes og er ekspert på å finne sporene deres.

Du blir hentet på hotellet av guiden/sjåføren din, som kjører deg til Minneriya nasjonalpark. Her treffer du rangeren som vil kjøre deg rundt i nasjonalparken de neste 3 timene.

Minneriya består av grønne skoger, tette kratt, grønne gressletter og våtområder. Sørg for å ha kikkert og kamera klare, for parken er nemlig hjemsted for ikke mindre enn 160 fuglearter, krokodiller, sambarhjorter, makaker, villsvin, bøfler og leppebjørner. Hvis du har flaks, kan du også få øye på leoparder, men det er ingen garanti for å se dem. De skjuler seg nemlig ofte i buskaset og er vanskelige å få øye på. Parken er best kjent for sine store flokker av elefanter.

I den tørre perioden fra juni til september kan du oppleve flokker på 300 elefanter som samles rundt Minneriya vannreservoar. Det ble bygd i det 3. århundre. I den tørre perioden tørker vannreservoaret ut, men i bunnen er det fuktig jord der det raskt spirer grønne vekster, og det vet elefantene. Derfor vandrer de hit for å spise, ta sølebad og pare seg.

Hvis du kommer utenfor den tørre perioden, er det likevel elefanter å se, men kanskje “bare” opp mot 100, og de er mer spredt i den 89 km2 store nasjonalparken.

Etter en fantastisk safari kjøres du tilbake til hotellet.

Varighet: ca. 4,5 timer

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  1.120 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14