TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideBåttur på Bangkoks klonger og morgengrytemplet Wat Arun

Båttur på Bangkoks klonger og morgengrytemplet Wat Arun


På denne utflukten opplever du hovedsaklig det rolige Vest-Bangkok, et område som står i sterk kontrast til den livlige østlige delen av byen.

Du må selv komme deg til turens startsted, ved metrostasjonen Sanam Chai Exit 1 (Museum Siam Exit), der guiden venter på deg.

Herfra går du til det nærliggende interaktive museet Museum Siam. Det ligger i en gammel vakker bygning i Øst-Bangkok. Utstillingene her gir et meget godt innblikk i det thailandske folkets identitet og historie.

Herfra går du den korte veien ned til Kongenes elv, Chao Phraya, der du går ombord i en liten motorbåt. Båten tar deg med til bydelen Thonburi i den vestlige delen av Bangkok via en labyrint av kanaler, også kalt “klonger”. I gamle dager foregikk det meste av den daglige handelen i Bangkok på og langs kanalene, og trafikken var så stor at tidligere europeiske handelsreisende og besøkende ga byen navnet “Østens Venezia”. Kanalene er fremdeles meget viktige for lokalbefolkningen, og her er det utrolig frodig, fredelig og sjarmerende. Langs kanalene står husene på pæler, og små trapper leder ned til vannet. Her kan du se lokalbefolkningen vaske håret eller skylle klær. Ute på verandaene kan du ofte se småbarn sammen med bestemødre som venter på at båten med postbudet eller isselgeren skal komme. Denne delen av Bangkok er på alle måter en total motsetning til sentrum av Bangkok. Her finner du verken tett bebyggelse, skyskrapere, kabelbaner eller motorveier.

Deretter går turen videre i raskt tempo, til det ikoniske morgengrytemplet Wat Arun, som betraktes som Thailands vakreste på grunn av den flotte arkitekturen og det fine håndverket. Tempelets imponerende prang (et tårnlignende spir) er mer enn 70 meter høyt og vakkert dekorert med små biter farget glass og kinesisk porselen som glitrer flott i solen. Hvis du har lyst på en utfordring, kan du gå de bratte trinnene til toppen, der du belønnes med en fantastisk utsikt over den buktende elven, Grand Palace og Wat Pho på den andre siden.

Avslutningsvis tar du båten tilbake over elven, og der blir du fulgt til metrostasjonen MRT Sanam Chai Station, der dagens utflukt slutter.

Starttid: Kl. 12.30. Oppmøte ved Sanam Chai Exit 1 senest kl. 12.20.

Varighet: ca. 4 timer

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  750 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14