TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideBioluminescens og kanotur i Phang Nga-bukten

Bioluminescens og kanotur i Phang Nga-bukten


Denne unike og minneverdige utflukten gir deg en spektakulær ettermiddag og kveld på havet i Phang Nga-bukten, der du kan oppleve det utrolige naturfenomenet “bioluminescens”, padle i havkajakk og spise et godt måltid.

Men hva er egentlig bioluminescens, spør du kanskje? Jo, det er evnen til noen organismer til å utsende lys, og dette fenomenet finnes i tallrike former i Phang Nga-bukten. Et av de mest bemerkelsesverdige er bioluminescerende plankton som finnes i buktens vann. Disse små organismene gir fra seg et klart blågrønt lys når de forstyrres, noe som skaper et helt fantastisk syn i vannet. Fenomenet skyldes kjemiske reaksjoner inne i planktonet, som produserer lys som et biprodukt.

De første to stoppene på turen er Phanak Island og Hong Island. Øyenes mange klippeformasjoner og skjulte laguner er perfekte å oppleve fra en havkajakk, for det gir en enestående mulighet til å komme helt nær naturen.

Neste stopp på turen er den ikoniske øya Koh Tapu, også kjent som “James Bond Island”. Du vil kanskje kjenne igjen det helt spesielle landskapet, for der ble flere berømte scener i James Bond-filmen “The Man with The Golden Gun” innspilt. Her får du servert en smakfull middag på en lokal restaurant, og maten kan du spise med utsikt til den fenomentalt flotte solnedgangen.

Når du har beundret solnedgangen, kommer den optimale tiden til å se bioluminescensen. Når solen går ned og kvelden nærmer seg, blir vannet roligere, noe som gjør lyset fra planktonet mer synlig. Så nå kan du få oppleve det vakre synet av glødende lys i vannet. Kombinasjonen av havkajakk, naturskjønne landskaper og det bioluminescerende vannet bidrar til å gi deg en enestående og fascinerende opplevelse du sent vil glemme.

Obs! Ruten kan endres, avhengig av havets vannstand den aktuelle dagen.

Denne turen kan ha andre gjester i tillegg til TourCompass’ egne gjester.

Varighet: ca. 8 timer

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  1.835 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14