TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideJernbanemarkedet Maeklong og det flytende markedet Damnoen Saduak

Jernbanemarkedet Maeklong og det flytende markedet Damnoen Saduak


På denne utflukten får du oppleve tradisjonell thailandsk handlekultur på de populære markedene Maeklong og Damnoen Saduak.

Du blir hentet på hotellet av guiden og en sjåfør som tar deg til Maeklong, som ligger ca 70 km sør for Bangkok. Underveis passerer du flere saltfarmer – strekningen du reiser langs, er mindre enn 10 km fra kysten.

Etter litt over en times kjøring kommer du frem til Maeklong, hvor du får oppleve et travelt marked der det selges frisk frukt, grønnsaker, krydder, kjøtt, fisk og suvenirer – og mye mer. Det mest fascinerende med markedet er at det delvis går langs et jernbanespor. Når et tog sakte nærmer seg, blir du henvist bak de røde linjene for å sikre at du står i trygg avstand. Markedsselgerne har utviklet en effektiv metode for å pakke sammen markisene og varene raskt og koordinert for å gi plass til toget – og det er et herlig syn. Hvis det blir tid til det, kan du ta turen ned til Maeklong stasjon, der toget stopper til det har avgang i motsatt retning. Et steinkast unna jernbanestasjonen (og turistene) finner du små, sjarmerende boder der du kan kjøpe en iskaffe, thailandsk te eller den tradisjonelle thailandske desserten «khanom krok».

Så skal du til bilen igjen, og etter en 30-minutters kjøretur kommer du til det berømte flytende markedet Damnoen Saduak – en reise tilbake i tid til da vanntransport var den viktigste transportmetoden i området.

Du går om bord i en tradisjonell langbåt som tar deg gjennom kanalene, forbi trehus som står på stylter og inn i selve Damnoen Saduak-markedet. Langs kanalene er det satt opp treboder med suvenirer og malerier, og selgerne seiler rundt med alt fra blomster til fargerik frukt og kokosiskrem. Ta inn den kaotiske og sjarmerende atmosfæren – kanskje faller du for noe du bare må ta med hjem.

etter en halvtime i båten går du i land og fortsetter til fots over broen til den andre siden av markedet. Her finner du den gamle delen av Damnoen Saduak-markedet, som er kjent som Lao Tuk Luck, og er rolig og veldig sjarmerende. Her kan du se gamle, tradisjonelle trehus som er over hundre år gamle.

Til slutt kan du spasere gjennom markedet og observere selgerne i aksjon, og lære om de lokale skikkene på markedet.

På turen tilbake til Bangkok skal du stoppe på en palmesukkergård og lære om hvordan palmesukker lages.

Deretter blir du kjørt tilbake til hotellet.

Varighet: cirka 6 timer.

Denne turen kan ha andre gjester i tillegg til TourCompass’ egne gjester.

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  785 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14