TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideTemplet Wat Pho og kongepalasset Grand Palace

Templet Wat Pho og kongepalasset Grand Palace


På denne turen får du se Bangkoks mest berømte og betydningsfulle severdigheter, og utflukten avsluttes med en berømt dessert. Kan du gjette hvilken?

Du må selv komme deg til turens startsted, ved metrostasjonen Sanam Chai Exit 1 (Museum Siam Exit), der guiden venter på deg.

Herfra går dere til turens første stopp ved det utrolig vakre templet Wat Pho, Bangkoks største og eldste. Wat Pho var opprinnelig Thailands første offentlige universitet, og det var også en av landets første skoler der det ble undervist i thaimassasje. Templet utgjør et større anlegg av forskjellige tempelbygninger samt et kloster med 300 munker. Wat Pho er spesielt berømt for sin gigantiske liggende Buddha av gull som er 46 meter lang og 15 meter høy. Buddhaen ble laget av gips og murstein og deretter dekket med bladgull. Tempelet har dessuten den største samlingen av Buddha-statuer.

Det er vanskelig å nevne Bangkok uten å nevne kongepalasset Grand Palace, neste stopp på dagens tur. Dette overdådige palasset ble bygd i 1782 og er fremdeles ubeskrivelig vakkert. Der er et palass du bare må oppleve. Palasset består ikke bare av én bygning, men av flere bygninger, haller, paviljonger og templer. Buddhistiske pilegrimer valfarter hit fra hele Thailand for å vise respekt for landets mest hellige buddhastatue, som finnes her. Det er Smaragdbuddhaen, skapt av ett stort stykke jade, som troner høyt oppe på et alter i den berømte helligdommen Wat Phra Kaeo. Grand Palace var også kongefamiliens hjem frem til 1925, og det brukes fremdeles til kongelige seremonier og statsbesøk.

Vær oppmerksom på at det gjelder spesielle regler for påkledning for alle som besøker templer og helligdommer – knær og skuldre må være tildekket.

Nå hopper du i en tuktuk som kjører deg forbi helligdommen City Pillar Shrine og Forsvardepartementet, som ligger i en vakker gammel bygning. Tuktuk-en stopper ved Kor Panich, en populær, lokal restaurant kjent for den tradisjonelle desserten “mango sticky rice”. Desserten bliver laget etter en gammel familieoppskrift som har gått i arv i flere generasjoner. Prøv den – thailenderne elsker den!

Deretter kan du bli igjen og utforske området på egen hånd eller vende tilbake til hotellet. Uansett hva du velger vil guiden være behjelpelig.

Starttid: Kl. 8.30. Oppmøte ved Sanam Chai Exit 1 senest kl. 8.20.

Varighet: ca. 4 timer.

Denne turen kan ha andre gjester i tillegg til TourCompass’ egne gjester.

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  710 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14