TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideSnorkeltur til Similan-øyene med speedbåt

Snorkeltur til Similan-øyene med speedbåt


Similan-øyene er kjent som Thailands beste dykker- og snorklested – og ja, det er like vakkert her i virkeligheten som på bildene!

En tur til Similan-øyene står høyt på manges ønskeliste, for de er omgitt av et helt fantastisk korallrev, der du kan oppleve et utrolig variert liv i havet, med bl.a. fisk i alle regnbuens farger, skilpadder, havhester og mye mer. Øyene har også noen av landets beste strender med kritthvit sand og krystallklart vann.

Du blir hentet på hotellet tidlig om morgenen og kjørt til Nam Kem-kaien, der en speedbåt ligger og venter. Ombord på båten får du instrukser om sikkerhet og reglene som gjelder ved Similan-øyene, og du får utlevert dykkermaske, snorkel og svømmeføtter.

Etter godt og vel halvannen time kommer du til øygruppen. Speedbåten slår motoren av og glir langsomt inn mot stranden på øy nr. 8, Koh Similan. Alle øyene har navn, men vanligvis omtales de bare med nummer. Du blir vist klippen som har gitt bukten navnet ”Donald Duck Bay”. Det vil være tid til å slappe av på den vakre paradisstranden og gå på oppdagelsesferd på øya, f.eks. til utsiktspunktet Sail Rock, der du kan nyte utsikten både over stranden og naboøyene.

Similan består av i alt 9 øyer og er en del av Similan Marine nasjonalpark. Regjeringen gjør mye for å beskytte og bevare øyene og livet i havet, og derfor er det kun mulig å besøke to av øyene. Området er også hvert år stengt for turister fra 6. mai til 31. oktober. I denne perioden ligger altså øyene helt øde og uberørte.

Du går tilbake ombord på båten som bringer deg til dagens første snorklestopp. Du ifører deg maske, snorkel og svømmeføtter og hopper i vannet. Her opplever du en vakker undervannsverden med flotte koraller og stripete fisk – kanskje er du også så heldig å treffe Nemo.

Neste stopp er øy nr. 4, Koh Miang, der det er registrert rundt 40 forskjellige fuglearter. Båten legger til ved Honeymoon Bay, og her serveres det lunsj med perfekt utsikt over det turkise, klare vannet. Etter lunsj kan du gå en kort tur til Princess Bay, der du finner en av øygruppens beste og vakreste strender.

Båten tar deg med til enda et populært snorklested før du igjen setter kursen mot Nam Kem-kaien.

På veien tilbake kan du være så heldig å se delfiner, for de dukker ofte opp her i området.

Du kommer tilbake til hotellet sent på ettermiddagen.

Vær oppmerksom på at denne turen ikke arrangeres fra 16. mai til 31. oktober, for da er nasjonalparken som nevnt stengt.

Lunsj er inkludert i prisen.

Varighet: ca. 9 timer

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  1.700 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14