Matlagingskurs ved Den Røde Bro, Hoi An
Se frem til en sanselig formiddag fylt med mat, kultur og en stemningsfull båttur på Hoi An-elven.
Du møter dagens guide ved Hai Café, midt i hjertet av Hoi Ans gamle bydel (98 Nguyen Thai Hoc Street), hvor en velkomstdrink venter på deg og du får en introduksjon til hva dagen vil by på.
Første stopp er det livlige markedet i Hoi An. Her lukter det av friske urter, modne frukter og eksotiske råvarer. Utforsk bodene, slå av en prat med de lokale og hør om ingrediensene som senere blir en del av dagens meny.
Fra markedet går ferden videre med båt. Du går ombord på Red Bridge-båten og glir rolig nedover Hoi An-elven. Underveis har du gode muligheter til å oppleve livet langs elvebredden.
Etter omtrent 25 minutter ankommer du Red Bridge Cooking School, hvor det først venter en omvisning i den frodige urtehagen. Deretter er det på med forkleet og inn på kjøkkenet! Selve kurset varer rundt to timer og foregår i en avslappet og lærerik atmosfære. Kokkene demonstrerer først rettene, før det er din tur til å prøve selv.
Du lærer å lage klassiske vietnamesiske spesialiteter som:
- Sprø pannekaker med reker, friske urter, bønnespirer og peanøttsaus (Banh xeo)
- Sjømatsalat med urter fra Tra Que (Goi hai san)
- Ferske vårruller med reker (Goi cuon)
- Risnudler med kylling på Quang Nam-vis (Mi quang ga)
Kurset inneholder også en kort introduksjon til vietnamesisk matkultur og dekorering av tallerkener.
Når maten er klar, setter du deg til bords og nyter rettene du selv har laget. Lunsjen avsluttes med grillede biffspyd med sitrongress, tilberedt av kokkene.
Du får selvfølgelig oppskriftene med hjem, og etter en smakfull avslutning går turen tilbake til sentrum av Hoi An.
Det tas selvfølgelig hensyn til spesielle kostbehov.
Alder: Fra 7 år og oppover
Varighet: Ca. 4 timer
Turen kan gjennomføres sammen med andre enn TourCompass’ egne gjester.
Vi anbefaler at turen bookes samtidig med at du bestiller reisen.
Prisen gjelder når min. 2 personer deltar.
Per person fra: 595 kr. |