TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideLivingstone Island

Livingstone Island


Den 17. november 1855 kom David Livingstone padlende på Zambezi-elven i en kano. I lengre tid hadde han og det 200 mann store følget hans hørt en kraftig buldring i det fjerne. Forut så de røyk som steg til værs, og strømmen i elven ble stadig kraftigere. Den høvdingen som ledsaget gruppen ba mennene  manøvrere kanoene sine opp på en liten øy som het ”Goat Island”. Her gikk David Livingstone i land, la seg på magen og stirret rett ned i de enorme vannmassene. Øya omdøpte han raskt til Livingstone Island, og Mosi-o-Tunya – ”Røyken som tordner” – ble til Victoria Falls, til ære for den britiske dronningen.

Hvis du besøker Victoria Falls i perioden september-november anbefaler vi at du kjøper en utflukt til Livingstone Island. I denne perioden er vannstanden i Zambezi-elven lav, og vannfallene derfor mindre enn de er i f.eks. februar-mai. Til gjengjeld kan du i denne perioden gjøre som David Livingstone: se vannfallene fra Livingstone Island. Øya er åpen for besøkende fra ca. midten av juli til slutten av januar – avhengig av vannstanden. Som David Livingstone seiler du til øya, går i land og får en guidet omvisning. Hvis ”Devil’s Pool” (et naturlig basseng på øya, der du kan ligge i vannet og se nedover klippeveggen) er åpen, kan du også ta en guidet svømmetur her.

Etter rundturen på øya serveres det enten en lett frokost, lunsj eller ettermiddagssnack – avhengig av når på dagen du besøker øya.

Hvis du har lyst til å oppleve Livingstone Island, anbefaler vi sterkt at du bestiller denne turen hjemmefra. Turen er meget populær, og bare et begrenset antall besøkende får gå i land på øya hver dag.

Det er ikke tillatt å ha med barn under 12 år på denne turen. Turen varer i ca. 2½ time.

Turen gjennomføres hvis min. 2 personer deltar.

Pris:
Morgen Per person fra:  2.045 kr.
Frokost Per person fra:  3.245 kr.
High tea Per person fra:  2.770 kr.
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14