TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideSe de små landsbyene

Se de små landsbyene


På denne turen blir du kjent med lokalbefolkningen i Zanzibars små landsbyer og får et interessant innblikk i deres tradisjonelle livsstil med fiske og landbruk.

Turen starter på en krydderplantasje. Du får ikke bare se hvordan bøndene dyrker krydder, frukt og grønnsaker, du kan også lukte og smake.

Deretter går turen til de persiske badene, ”Kidichi”, som sultan Seyyid Said bygde til sin hustru i 1850. Fra badene går turen videre til landsbyen Mchangani, der livet ikke har endret seg mye i århundrenes løp. Kvinnene bruker fremdeles tørkede palmeblader til å veve matter og tekke tak. I landsbyen besøker du en lokal kvinne som viser hvordan man maler med henna og forteller hvor vanskelig det er å skaffe seg friskt vann. En annen kvinne forklarer og viser hvor viktig kokosnøtten er for landsbybeboerne, og hvordan man skreller en – du kan gjerne prøve selv.

Turen fortsetter til fiskemarkedet Mkokotoni, der du ser mange nyfangede fisker og skalldyr.

Neste stopp på turen er en lokal smed som viser hvordan han lager de naglene som brukes til fremstilling av dhows, Zanzibars tradisjonelle, håndbygde båter.

Lunsjen nyter du i landsbyen Nungwi ved en av øyas vakreste strender. Etter lunsj er det mulighet til å ta en dukkert i det turkisklare vannet, så glem ikke badetøyet.

I Nungwi viser lokale håndverkere hvordan de med enkle redskaper og metoder bygger dhows, et fascinerende syn.

Siste stopp på turen er Mnarani Natural Aquarium, viet til studier og beskyttelse av det marine livet og et trygt fristed for de truede, grønne havskilpaddene.

Varighet: Heldagstur

Bestilles og betales og på stedet.
Prisen er veiledende.

Pris:
Per person fra:  131 USD
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14