TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideHeldags båttur

Heldags båttur


Turen starter ved landsbyen Fumba, som ligger 20 minutter fra Stone Town. Her venter en tradisjonell håndbygd dhow på å seile deg ut på det krystallklare havet i Menai-bukten, der det er gode muligheter for å se delfiner. Bukten ble fredet i 1998 på grunn av sin naturlige skjønnhet med uberørte sandbanker og ubebodde øyer.

Første stopp er ved en sanddyne der du kan sole deg, svømme og snorkle i det turkise vannet. Det blir servert frisk frukt og kalde drikkevarer.

Deretter seiler båten videre til en annen strand der du også kan svømme og oppleve den fascinerende verdenen under havoverflaten med vakre koraller og fargerike fisker før lunsjen blir servert.

Lunsj er en lekker grillbuffet med fisk og skalldyr og tilbehør av pommes frites, ris og brød. Til dessert er der smaksprøver på forskjellige tropiske frukter og den afrikanske likøren Amarula.

Etter frokost skal du på en kort vandretur inn i øyas tropiske skog, der du får se et 500 år gammelt baobabtre som veltet i en storm for mer enn 70 år siden. Det spesielle med dette treet er at grenene har fortsatt å vokse og nå gror som selvstendige trær på den veltede stammen. Du kan klatre opp i treet og nyte utsikten fra toppen.

Tilbake på båten seiler du ut til øya Kwale, kjent for sin naturlige lagune omgitt av mangroveskog. Her vil det være mulighet til å svømme eller dra på en kort padletur i en ngalawa, en tradisjonell kano bygd av en uthulet mangotrestamme.

Når solen står i ferd med å gå ned i horisonten er det på tide å seile tilbake til Fumba. På vei mot land kan du ta flotte bilder av den afrikanske solnedgangen.

Måltider, alkoholfrie drikkevarer og øl er inkludert i prisen.

Varighet: Heldagstur

Bestilles og betales og på stedet.
Prisen er veiledende.

Pris:
Per person fra:  150 USD
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14