TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Casa Particulares, Cuba

Casa Particulares, Cuba
Casa Particulares, Cuba
ForsideCasa Particulares, Cuba

Casa Particulares, Cuba

ForsideCasa Particulares, Cuba

På våre reiser til Cuba bruker vi som regel casa particulares som overnattingform.

Casa particulares – som vanligvis bare omtales om “casas” – betyr “private hjem” på spansk. Som navnet antyder, er dette en privat form for innkvartering der du bor hjemme hos en cubanske familie. Det kan best sammenlignes med et bed & breakfast.

Casas ble en offisiell innkvarteringsform da Cubas regjering i 1997 gjorde det mulig for cubanske familier å etablere egne virksomheter og tjene penger på å leie ut rom til turister.

Cuba er et fattig land, og den fullstendige nedstengningen av øya i forbindelse med Covid-19 gjorde helt klart ikke situasjonen lettere for cubanerne. Men de er heldigvis et robust folk som ikke gir opp så lett, og den livsgleden og innsatsviljen som råder overalt i landet må man bare ha dyp respekt for.

Vi i TourCompass elsker casas!

For de besøkende er dette en unik og autentisk måte å bli kjent med cubanerne på, og for lokalbefolkningen er det en god inntektskilde for hele samfunnet.

Når vi spør kundene våre hvilke opplevelser de husker best fra Cuba-reisen, er casa-oppholdet nesten alltid noe av det første de nevner. Vertene på casa-ene kan ofte bare noen få engelske ord – og gjestene ofte lite spansk – men med smil og fakter kommer man langt. Besøket ditt gjør en forskjell – og du får en opplevelse for livet!

SE ALL BILDER
Galleri