TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: En opplevelse for livet

Reiseberetning fra Tanzania: En opplevelse for livet

05.10.2016
Vis alle innlegg

Nedenfor kan du lese reisebrevet fra vår kollega Richard, som var i Tanzania i 2016.

Hvis du vil dra på en fantastisk safari i Afrika, kan jeg virkelig anbefale den 9-dagers safarireisen til TourCompass

På denne reisen fikk jeg se nasjonalparkene Tarangire, Serengeti og Lake Manyara og Ngorongoro-krateret, og jeg må si at turen virkelig overgikk alle mine forventninger.

En av reisens mest interessante dager var da vi dro fra Highview Hotel til Ikoma Wild Camp. Da besøkte vi også et lokalt barnehjem, fikk se Ngorongoro-krateret fra et utsiktspunkt, besøkte en masai-landsby og dro ut på en kort game drive i Serengeti.

Dagens første stopp var på det lokale barnehjemmet Shalom, der det bor 68 barn i alderen 8 måneder til 18 år. Barnehjemmet er meget godt organisert, og det er bygget på en stor tomt der barna har god plass til å leke. Alle barna går på skolen, og barnehjemmet arbeider med å bli selvforsørgende (de dyrker grønnsaker, har mange høner og sju melkekyr). Det var helt fantastisk å se at det finnes så flotte barnehjem i Tanzania. Hvis du planlegger en reise som min og ønsker å besøke et barnehjem, er det fint om du kan gi et bidrag til barna. De trenger klær, sko, godterier, leker og mat (som f.eks. melkepulver). Barnehjemmet setter veldig stor pris på å få gaver, spesielt nyttige ting barna alltid har bruk for.

Masaier, safari og løveunger

Etter dette korte besøket dro vi videre til Ngorongoro-utsiktspunktet (fantastisk utsikt over krateret) og Masai-landsbyen. Jeg har alltid vært interessert i å oppleve hvordan Masai-folket lever i sine små landsbyer og hytter. Etter en velkomstseremoni med sang og dans gikk vi inn i landsbyen, der vi ble vist rundt av en av Masai-mennene. Det er imponerende å se hvordan de har bygget de små hyttene dine, hvordan de ser ut inni, hvordan de sover og hvordan de lager maten sin på så liten plass. Selvfølgelig måtte jeg kjøpe noen håndlagde perlearmbånd. Innledningsvis var naturligvis prisen høy, og jeg måtte bruke alle forhandlingsevnene mine (som faktisk ikke er så veldig gode). Men jeg klarte å få prisen ned til det nivået jeg hadde forestilt meg. Jeg måtte forhandle hardt uten å fornærme masaien. Det så ut til at masaien også var fornøyd med sluttresultatet.

Besøket i masailandsbyen varte i én time, og så gikk turen videre til Serengeti nasjonalpark og vår første game drive i parken. Dette var helt klart dagens høydepunkt. Jeg hadde ingen spesielle forventninger til den første game drive-en, for den skulle bare vare i 2 timer, men jeg er fremdeles imponert over alt det vi så. Vi var nok på rett sted til rett tid den dagen. Jeg >så ikke bare en løveflokk med unger i veikanten, men fikk også øye på en leopard oppe i et tre, også rett ved veien. Derfor så jeg dyrene på helt nært hold og kunne ta helt utrolig flotte bilder og filmer. Den følelsen jeg fikk da jeg så dyrene vil jeg huske resten av livet.

Min topp-5 på reisen

Etter en spenningsfylt dag kjørte vi til Ikoma Wild Camp, en hyggelig leir rett utenfor Serengeti, der jeg kunne slappe av i forventning om flere fantastiske dager.

Denne reisen er helt utrolig, du kan aldri forutse hva du får oppleve. Det er ikke helt enkelt å uttrykke følelsene en reise som denne kan vekke med ord.

Jeg kan bare si at det er en opplevelse for livet!!!

Mine topp 5:

  • Serengeti nasjonalpark
  • Ngorongoro-krateret
  • Tarangire nasjonalpark
  • Besøk i masai-landsby
  • The Big 5

Richard, TourCompass