TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Sør-Afrika: En uforglemmelig reise

Reiseberetning fra Sør-Afrika: En uforglemmelig reise

05.12.2016
Vis alle innlegg

Les reisebrevet fra Mette og Martin, som var med på vår reise ”Safari i Sør-Afrika & Cape Town” i 2016

Vi har nå kommet hjem fra Sør-Afrika, men sommerfuglene flagrer fortsatt i magen. Reisen var nemlig full av spennende opplevelser som vi vil huske resten av livet!

Allerede fra ankomst til Pestana Kruger Lodge, fikk vi ikke bare en varm velkomst av de hyggelige ansatte, men også av elefanter, flodhester, impalaer, bavianer og krokodiller. Vi slet med å tro våre egne øyne – for de ville dyrene, som vi ellers bare kjenner fra dyrehagen og dyreprogrammene på TV, gikk fritt rundt rett nedenfor altanen vår. Dette må virkelig være det man kaller «et rom med utsikt»!

Allerede på den første dagen møtte vi safariens superstjerner

Deretter fulgte et par eventyrlige dager i den vakre naturen i Sør-Afrika, der vi bokstavelig talt fikk oppleve livet i bushen på første rad – både til fots, der vi blant annet lærte å tyde dyrespor, og i en spesialbygd jeep som nærmest så ut som et amfiteater, slik at alle i bilen fikk perfekt utsikt.

Og jøss, for en utsikt! Kruger nasjonalpark viste seg å være et eldorado av ville dyr. Allerede på den første dagen møtte vi safariens superstjerner «The Big Five»: løve, leopard, neshorn, elefant og bøffel. Guiden vår var veldig flink til å oppdage dyrene, og hun hadde en imponerende kunnskap og en smittende humor som gjorde opplevelsen både interessant og underholdende!

Det mest fascinerende var spesielt hvor tett innpå vi kunne betrakte dyrene i deres naturlige omgivelser. Vi så blant annet en løvemor med unger som delte et nedlagt villsvin; vi var bare noen få meter fra to beitende neshorn, slik at vi kunne høre at de gomlet og knasket; og vi møtte en stor flokk med elefanter, der en liten unge fjaset rundt og fikk oss alle til å le. Og så hoppet hjertene våre over et slag da vi kom ansikt til ansikt med en stor hannløve som brølte så høyt at det sikkert kunne høres flere kilometer unna!

Alle drømmene våre om en uforglemmelig reise gikk i oppfyllelse

Finalen på reisen var noen fantastiske dager i Cape Town, som med god grunn blir ansett for å være verdens vakreste storby. Vi ble helt bergtatt av de mange spektakulære naturscenarioene – majestetiske fjell, vakre strender og blomstrende hager ga oss en mistanke om at Moder Natur har vært spesielt gavmild på disse breddegradene!

Dessuten er byens historie et spennende kapittel i seg selv. Vi besøkte blant annet Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i 18 år. Her ble vi vist rundt av en tidligere fange, og den personlige historien hans gjorde opplevelsen enda mer tankevekkende. Gjennom ordene hans endret fengselet seg fra «bare» å være en historisk kulisse til at vi levende kunne forestille oss hvordan det må ha vært å sitte innesperret og isolert på denne rå, golde øya.

Takk til alle hyggelige, tøffe, morsomme og profesjonelle ansatte ved TourCompass som virkelig sørget for at alle drømmene våre om en uforglemmelig reise gikk i oppfyllelse!

Mette og Martin

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende