TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Mauritius: Mauritius er mer enn bare badeferie

Reiseberetning fra Mauritius: Mauritius er mer enn bare badeferie

05.12.2016
Vis alle innlegg

Herunder kan du læse rejsebrevet fra vores kollega Pernille, der var i Mauritius i 2016:

Mauritius er mer enn bare badeferie
Hvis du velger en reise til Mauritius, kan du se fram til en ferie med fantastiske ferieanlegg, utsøkt service, masser av sol, vakre sandstrender og det deiligste vann.

Men dette er ikke det eneste øya har å by på.  Det er mange muligheter for utflukter, og en av favorittene mine er en guidet sykkeltur på elektriske sykler.

Vi kjørte i området rundt Chamarel, som ligger ved Black River Gorges nasjonalpark i den sørvestlige delen av Mauritius.

Vi ble hentet på hotellet og kjørt til startstedet, der vi fikk sykkelen vår og fikk tilpasset sykler og hjelmer individuelt. Før vi startet, fikk vi også litt tid til å teste ut hvordan «hjelperen» vår (motoren) fungerte. Det var nemlig elektriske sykler, slik at fjellsyklingen ble en sann fornøyelse. De som ønsket å forbrenne litt ekstra, kunne selvsagt la være å bruke «hjelperen».

Turen varte i rundt 4 timer, og vi syklet ca. 25 km i alt.

Første stopp var ved Chamarel-fallene. Chamarel-fallene kaster seg mer enn 100 meter ned mot et scenisk bakteppe av skoger og fjell, og etter en kort spasertur fikk vi en helt fantastisk utsikt over fossen.

Opp på syklene igjen, der turen gikk til Seven Colored Earth. Seven Colored Earth er et geologisk fenomen som har oppstått ved erosjon av vulkansk stein. Det er et relativt lite område av sanddyner som glitrer i sju forskjellige farger. Derav navnet. Et kort stopp, men man blir fascinert av de rullende flerfargede sanddynene og det månelignende landskapet.

Etter en deilig kopp kaffe og litt hvile, var det opp på sykkelen igjen, og nå gikk turen nedoverbakke. Susende forbi det vakreste landskap av grønne sukkerrørfelt, ananasmarker og bougainvilleaer gikk turen gjennom små landsbyer og ned til kysten.

Vi syklet langs vannet og opp til Chales Telfairs gamle château i kolonistil. Dette er nå omgjort til restaurant, med en omkringliggende vakker hage.

Turen ble avsluttet med et kjølig glass sitronsaft ved en gammel sukkerfabrikk, og deretter kjørte sjåføren vår oss tilbake til hotellet.

Pernille, TourCompass