TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: Mitt første besøk i Afrika

Reiseberetning fra Tanzania: Mitt første besøk i Afrika

05.11.2015
Vis alle innlegg

Les reisebrevet fra Lene, som var med på vår reise ” Safari Tanzania & badeferie på Zanzibar” i 2015.

Forventningene var høye, og jeg hadde gjort meg opp noen tanker før avreise. Men jeg fikk mye mer enn det jeg hadde forestilt meg. Kulturen, miljøet og møtet med de svært åpne og vennlige innbyggerne gjorde et stort inntrykk på meg.

Jeg innrømmer at kultursjokket var stort. Men det var spennende og givende å se hvordan de lever og hvordan de gjør sitt ytterste for å få oss turister til å føle oss velkomne.

Guiden min sto klar da jeg landet på Kilimanjaro lufthavn, og vi tok turen til High View Hotel. Til tross for litt trøtthet etter flyturen, var kjøreturen og det første møtet med Afrika en flott opplevelse. Den utrolig vakre naturen, synet av de lokale landsbyene og fascinasjonen over hvor mange folk de klarer å stappe inn i de små minibussene, var bare begynnelsen på eventyret.

Min første safaridag

Kampklar – eller i det minste klar til avgang tidlig på morgenen – kjørte vi til Tarangire National Park. Jeg vet ikke om man kan kalle det «starstruck», men det føltes slik da jeg – som de første dyrene – så en flokk sjiraffer. Store, svært store, vakre dyr. En fantastisk følelse å få lov til å observere dem mens de langsomt beveget seg videre på ferden. Totalt uforstyrret av de merkelige vesenene med kamera, kikkert og solhatt.
Fascinasjonen ville ingen ende ta; elefanter, sebraer, aper, fargerike fugler, impalaer, gnuer og uendelige rekker med gigantiske termittuer, som jeg gjentatte ganger trodde måtte være en løve… Bra jeg ikke er guide, for jeg tok feil hver eneste gang!

Men både løver og resten av «The Big 5» fikk jeg sett. Heldig og takknemlig.


Akkurat da jeg trodde det ikke kunne bli vakrere, bedre og villere, tok de neste dagenes safari meg med storm. Løver som speidet etter mulige byttedyr i en flokk med sebraer. To hannelefanter i maktkamp om en flokk hunner. Sebraer som ble jaget bort fra vannhullet av noen irriterte elefanter. Alt dette og mer til gjorde at man måtte klype seg i armen og huske at det ikke var en dyrehage. Det var helt ekte. Helt vilt. Helt autentisk.

Zanzibar

Etter noen deilige dager i Tanzania, landet jeg på Zanzibar. Et himmelsk sted og akkurat det jeg trengte etter alle de mange safariopplevelsene. Ren avslapning, vakker natur, fantastiske farger og et personale som rett og slett gjorde oppholdet helt komplett. Servicenivået var høyt, maten og underholdningen var topp, og batteriene ble fulladet.

På gjensyn, Afrika!

Lene, TourCompass