TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Maldivene: Rett og slett ufattelig vakkert!

Reiseberetning fra Maldivene: Rett og slett ufattelig vakkert!

17.12.2018
Vis alle innlegg

Sommeren 2018 var vår kollega Britta på Maldivene. Du kan lese om opplevelsene hennes nedenfor.

Strand

I alle beskrivelser av Maldivene står superlativene i kø. Derfor var forventningene meget høye da vi skulle på vår første ferie til øyriket. Men alt det positive vi hadde hørt stemte faktisk, og realiteten overgikk absolutt alle våre forventninger.

Allerede synet av havet i havnen rett ved flyplassen Malé var helt uvirkelig. Finnes det virkelig vann med en slik turkisblå farge? Det var ikke første gang vi var i et land med vakre strender, men dette overgikk alt.

øyer

Da vi kom til resorten Summer Island ble det eventyrlige inntrykket ytterligere forsterket. På begge sider av moloen lå det idylliske, øde strender med hvit, finkornet korallsand og vennlige bølger som drev langsomt mot land.

De ansatte ga oss en varm velkomst, og da vi ble ført til bungalowen ble vi raskt sikre på at dette ville bli den perfekte ferien. Innredningen var flott, alt var rent og pent. Og beliggenheten var enestående: utsikt til havet og bukten. Det var ikke mer enn 10-15 barbente skritt ned til det behagelig varme havvannet. Med en vanntemperatur på 27-29 grader får man en liten avkjøling, men det er også deilig å oppholde seg lenge i vannet. Dette er badeglede på sitt aller beste!

solnedgang

Hvis man vil leie snorkleutstyr, kan man beundre de fargerike fiskene som svømmer rundt bare noen meter fra strandkanten.

Enda mer av livet under havoverflaten kommer til syne på de flotte snorkleutfluktene (for gjester med All Inklusive er 1 utflukt per dag inkludert, ellers koster det 20 USD) til revene utenfor øya. I tillegg til fisk i alle regnbuens farger ser man her også skilpadder, svartstripede haier, morener og mange andre havskapninger.

Fisk

Etter en forfriskende svømmetur passer det perfekt med et smakfullt buffetmåltid på restauranten. Her tilbys det internasjonalt kjøkken på høyt nivå. Det serveres også mange asiatiske retter med srilankisk og indisk påvirkning. Utvalget omfatter alt fra deilige karriretter, sushi, sprellende fersk fisk og sjømat til gode kjøttretter i alle varianter.

Hva mer er det å si?!?

Vi vil tilbake til Maldivene!

Britta, TourCompass