TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: Storslåtte safariopplevelser i Serengeti

Reiseberetning fra Tanzania: Storslåtte safariopplevelser i Serengeti

05.12.2016
Vis alle innlegg

Vår kollega Lene var på studietur til Tanzania i 2016. Nedenfor kan du lese reisebrevet hennes fra denne turen

Serengeti er Tanzanias eldste og største nasjonalpark, og vi hadde gledet oss stort til å oppleve dette. Det begynner bra, fordi vi har knapt kjørt inn i parken før vi ser de første impalaene, og det overrasker oss at det allerede er dyr.

Guiden vår, Abu, er allerede i kontakt med kollegene sine over radioen for å høre hva slags dyr vi finner hvor i parken. Ganske snart ser vi noen kjempestore steiner som tårner opp på savannen. Abu svinger ut fra den store grusveien og kjører en mindre sti inn mot steinene. Idet vi nærmer oss, skimter vi to store hannløver som troner på toppen av steinene. Der de ligger på toppen og slanger seg i solen, ser vi tydelig at de er kongene av savannen. Abu forklarer at det helt sikker er 2 brødre, og de vil holde sammen og beskytte hverandre hele livet ut og dermed være ekstra sterke fordi de er to.

Vi finner tilbake til den større grusveien, og det tar ikke lang tid før vi ser den første flokken med elefanter. En flokk på rundt 10 elefanter, herav et par babyelefanter. Vi kjører langsomt mot dem, for de står helt ute mot veien, og Abu slår av motoren. Det er stille, elefantene beiter og flagrer med ørene, og vi kan høre alle lydene deres. Det er et helt magisk øyeblikk.

Opplevelsene overgikk forventningene mine

Noen av dyrene vi ser flest av er sebraer. Disse vakre dyrene ser man oftest i store flokker, og ofte sammen med gnu. Sebraer og gnuer lever i et symbiotisk forhold, det vil si at de gjerne migrerer sammen og hjelper hverandre på den måten at gnuene leder sebraene til vann og mat, mens sebraene beskytter gnuene og får dem til å føle seg tryggere.

Det blir mange høydepunkter i Serengeti. Vi ser en løve og en løvinne i paringsakten. Når en løve og en løvinne skal pare seg, drar de bort for seg selv i en ukes tid, og da foregår paringsakten flere ganger i løpet av denne uken. Hannen kretser hele tiden rundt løvinnen denne uken og venter på det rette øyeblikket der han får tillatelse til parringen. Igjen kom vi tett innpå, for midt ute på savannen søkte løvene skygge, og det fant de i ly av safaribilen vår. Vi ble der i en halvtimes tid og betraktet spillet som pågikk mellom hannen og hunnen. Vi følte oss veldig heldige som fikk oppleve dette.

Vi hadde en enestående tur til Serengeti, og jeg må si at opplevelsene overgikk forventningene mine.

Lene, TourCompass