TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María

Opplev historiske Havanna, den frodige Viñales-dalen, musikken og livsgleden i hyggelige Trinidad, og avslutt ferien ved kritthvite sandstrender med asurblått hav på øya Cayo Santa María.

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María
Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María
14 dager
ForsideLatin-AmerikaCubaCuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María

Cuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María

Opplev historiske Havanna, den frodige Viñales-dalen, musikken og livsgleden i hyggelige Trinidad, og avslutt ferien ved kritthvite sandstrender med asurblått hav på øya Cayo Santa María.

ForsideLatin-AmerikaCubaCuba rundreise med badeferie på Cayo Santa María
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfers til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Viñales – Trinidad – Cayo Santa Maria – Havanna
 • 9 overnattinger i Casa Particulares på rundreisen, inkl. frokost
 • 3 overnattinger på Meliã Cayo Santa María, Cayo Santa María med alt inkludert
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise der alle busstransporter og utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Velkomstmøte og byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt i Viñales-dalen, bl.a. med besøk på en tobakksplantasje og en dryppsteinshule
 • Byrundtur i Trinidads gamle bydel
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

På denne reisen kan du se frem til Cubas absolutte høydepunkter kombinert med badeferie. Du opplever hovedstaden Havanna, der godt bevarte kolonitidsbygninger, gamle amerikanerbiler og pulserende salsarytmer tar deg med tilbake til en svunnen tid.
I den frodige Viñales-dalen venter det flott natur og bl.a. et besøk på en tobakksplantasje.
Herfra går turen videre til Trinidad. De brosteinsbelagte gatene, fargestrålende husene og den fantastiske live-musikken gjør Trinidad til noe helt spesielt.
Fra Trinidad kjører du mot Cubas nordkyst og den vakre øya Cayo Santa Maria. Her skal du bo på en flott resort og der får du oppleve dramatisk natur og vakre strender med asurblått vann. Den perfekte avslutningen på en interessant rundreise på Cuba.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Tap ditt hjerte til Havannas sjarmerende gamle bydel, full av historie og liv
 • Opplev det idylliske livet på landet i den frodige Viñales-dalen, der oksekjerrer og hestevogner fyller veiene
 • Ta på deg gode sko og gå på oppdagelse i Trinidads hyggelige brosteinsbelagte gater med fargerike kolonitidsbygninger, kirker og plasser
 • Etter en spennende rundreise venter badeferieavslutning ved Cayo Santa Marías fantastiske sandstrender med asurblått hav

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna

Avreise fra Norge med ankomst på Havanna flyplass med mellomlanding(er) underveis. Her blir du møtt av vår samarbeidspartner i Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg til ditt overnattingssted i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 2: Velkomstmøte og byrundtur i Havanna

Etter frokost vil vår samarbeidspartner på Cuba møte deg på overnattingsstedet ditt og avholde et lite velkomstmøte på ca. 30 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om å reise rundt på Cuba.

Heretter starter en interessant guidet byrundtur til fots rundt i Havannas vakre gamle bydel. Den er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Gled deg til å vandre rundt i de hyggelige brosteinsgatene, der imponerende plasser, katedraler og kolonitidsbygninger bringer deg tilbake til fordums tider.  Du opplever kontrasten mellom de nyrenoverte og vedlikeholdte gatene og bygningene og de mer forfalne områdene som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne Plaza Vieja, Plaza de San Francisco, Plaza de la Catedral og Plaza de las Armas, byens eldste plass, der bymuseet og guvernørpalasset ligger.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna på egen hånd

Etter frokost venter flotte Havanna, og du bestemmer selv hva dagen skal bringe.

Kanskje du vil rusle rundt i den hyggelige gamle bydelen eller se mer av byens kontrastfylte arkitektur?

Du har også mulig å kjøpe en ekstrautflukt hjemmefra som garantert vil gi deg et underholdende og autentisk møte med byen og lokalbefolkningen. Du kan blant annet føle vinden i håret fra baksetet i en gammel, flott amerikanerbil eller la deg forføre av cubanske toner til en fyrig salsa.

Alt ligger til rette for en opplevelsesrik dag.

Dag 4: Havanna – Viñales – Utflukt i Viñales-dalen

I dag forlater du Havanna og setter kursen for Viñales-dalen, der flotte naturopplevelser venter.

Den første delen av turen kjører du på vanlig motorvei, men det siste stykket inn til den lille landsbyen går på hyggelige, små og svingete landeveier. Turen tar cirka 4 timer.

Om ettermiddagen skal du på utflukt til Viñales-dalens høydepunkter. Turen starter med en deilig lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant. Når du er god og mett, blir du med guiden til en liten tobakksplantasje. Her får du et interessant innblikk i tobakkbøndenes arbeid med dyrkingen av råvarene til Cubas verdensberømte sigarer. Viñales-området er faktisk kjent for å ha noen av de beste tobakksplantene i landet. Det er fra dette området at tobakksbladene til de berømte sigarmerkene Cohiba og Montecristo høstes.

Du besøker også en dryppsteinshule, Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av øyas opprinnelige befolkning. Etter en kort vandring rundt i hulen, stiger du ombord i en liten båt og seiler langsomt nedover elven og tilbake til dagslyset utenfor.

Litt utenfor Viñales finner du en av byens stoltheter: det gigantiske veggmaleriet Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er malt av den lokale kunstneren Leovigildo González.

Siste stopp på turen er ved et utsiktspunkt, og her har du en fantastisk panoramautsikt over den vakre Viñales-dalen. Her rager de karakteristiske kalksteinsfjellene, også kalt ”mogotes”, dramatisk opp av de frodige åkrene. Deretter kjøres du tilbake til overnattingsstedet.

Dag 5: Viñales-dalen på egen hånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Viñales. Du kan også velge å kjøpe en ekstrautflukt i området.

Dag 6: Viñales – Trinidad

Tidlig om morgenen tar du bussen til Trinidad. Dette er en tur på ca. 8 timer, så len deg godt tilbake i det komfortable setet og nyt det cubanske landskapet som suser forbi. På Cubas hovedveier møter du ikke bare andre biler og busser. Her ferdes også fotgjengere, sykler, oksekjerrer og hestevogner i skjønn forening. Her er det plass til alle!

Dag 7: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidad vakre gamle bydel. Husk å ta på komfortable sko med gode såler, for Trinidads sjarmerende gater har meget ujevne brostein.
Du besøker bl.a. den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av Cubas største kirker. Guiden din forteller om byens spennende historie og arkitektur underveis. Turen inkluderer en drink på en av de hyggelige lokale barene.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Om kvelden anbefaler vi at du går en tur ut i byen og opplever den fantastiske stemningen Trinidad er så kjent for. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet ”Casa de la Musica”, og bare 100 meter derfra ligger et annet populært dansested, ”Casa de la Trova”, som også har live-musikk. Hvis du ikke allerede kan danse, har du alle muligheter til å lære det her! Eller du kan bare glede deg over synet av alle de danseglade menneskene rundt deg.

Dag 8: Trinidad på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den deilige stranden Ancón, der du kan få deg en forfriskende dukkert og slappe av på stranden. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Dag 9: Trinidad – Cayo Santa Maria

Så går turen til Cubas nordkyst, der du skal på badeferie på øya Cayo Santa Maria. Turen opp dit tar ca.  6 timer med buss.

Fra den lille byen Caibarien på Cubas nordkyst forbinder en 48 km lang demning øyene Cayo Las Brujas, Cayo Ensenachos og Cayo Santa Maria med fastlandet. Det første hotellet her åpnet ikke før i 2001, så dette området av Cuba må sies å være en relativt nyoppdaget perle. Her er det ikke så mye mer enn dramatisk natur, flotte hoteller og idylliske strender med asurblått vann. Men kan man ønske seg en bedre avslutning på en fin ferie?

Dag 10-11: Avslapning på Cayo Santa Maria

Nyt de neste par dagene i vakre tropiske omgivelser med avslapning på stranden eller ved hotellets svømmebassenger.

Hvis du har lyst til å være litt aktiv, tilbyr hotellet et stort utvalg av aktiviteter og underholdning for både barn og voksne. De hyggelige medarbeiderne står klare til å skjemme deg bort med smakfull mat, eksotiske drinker og fargerik underholdning.

Dag 12: Cayo Santa Maria - Havanna

Du har formiddagen til fri disposisjon. Etter lunsj blir du hentet på hotellet, og så går turen tilbake til Havanna, en busstur på ca. 6 timer. Du ankommer Havanna om kvelden.

Dag 13: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en spennende reise på Cuba.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål