TRYGGHETSGARANTI - LES MER
9 dager

Karibu Kenya-safari

Dette er den klassiske rundreisen i Kenya med de største høydepunktene. Fra Amboselis elefanter går turen videre til flodhester i Lake Naivasha, før du avrunder reisen med Masai Mara.

Karibu Kenya-safari
Karibu Kenya-safari
9 dager
ForsideAfrikaKenyaKaribu Kenya-safari

Karibu Kenya-safari

Dette er den klassiske rundreisen i Kenya med de største høydepunktene. Fra Amboselis elefanter går turen videre til flodhester i Lake Naivasha, før du avrunder reisen med Masai Mara.

ForsideAfrikaKenyaKaribu Kenya-safari
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger i Kenya inkl. helpensjon
 • 1 overnatting i Kenya inkl. frokost
 • Amboseli nasjonalpark – elefanter ved foten av Kilimanjaro
 • Båttur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med firehjulstrekk som har Wi-FI og strøm
 • Vann på safariturene hver dag
 • Inngangsbilletter og avgifter til nevnte nasjonalparker og viltreservater
 • Fly fra Nairobi til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

Denne reisen passer for deg som vil oppleve Kenyas høydepunkter.

Reisen begynner i en av Kenyas minste nasjonalparker, Amboseli. Parken er spesielt kjent for de store elefantflokkene, som ofte poserer med Kilimanjaro i bakgrunnen. Parken er flat som en pannekake, klimaet er tørt og vegetasjonen sparsom, derfor er det veldig lett å få øye på de ville dyrene.

Kjøreturen fra Amboseli til Lake Naivasha brytes opp av en overnatting rett utenfor Nairobi nasjonalpark. Herfra er det blant annet mulig å besøke David Sheldricks berømte elefantbarnehjem og Karen Blixens farm. Du kjører videre gjennom det fantastiske landskapet ved Great Rift Valley mot sjøen Lake Naivasha, som er kjent for sine flodhester og et variert fugleliv. I det verdensberømte viltreservatet Masai Mara er det selvfølgelig The Big 5 som er det store trekkplasteret – sammen med alle slags byttedyr. Det er også mulig å besøke de høye rødkledde masaiene i landsbyene deres.

En veldig klassisk rundreise i Kenya med de største høydepunktene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever Kenyas største høydepunkter på en klassisk safaritur til Amboseli, Lake Naivasha og Masai Mara
 • Opplev store kontraster på nært hold, fra pannekakeflate Amboseli til Lake Naivasha i Great Rift Valley og Masai Maras slettelandskap
 • Du får mulighet til å oppleve f.eks. Karen Blixens farm, Nairobi nasjonalpark eller David Sheldricks elefantbarnehjem
 • Du kjører på safari i TourCompass’ egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Kenya

I dag er det avreise med fly mot Kenya. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Nairobi – Amboseli nasjonalpark

Ved ankomst til Kenya blir du møtt av sjåføren din, som kjører deg sørover mot Amboseli nasjonalpark. Litt avhengig av når flyet lander i Nairobi, spiser du enten lunsj på vei mot Amboseli eller ved ankomst på lodgen i Amboseli. Hvis det er nok tid, venter reisens første game drive allerede i ettermiddag.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Amboseli nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark er en av Kenyas minste nasjonalparker, men kan til gjengjeld by på store opplevelser. Et av de virkelig klassiske afrikabildene er bildet av en stor elefantflokk midt på savannen med Mt. Kilimanjaro i bakgrunnen. Da vet du at du er i Afrika. I dag bør du stå opp tidlig og nyte soloppgangen – fjellet er ofte tydeligst tidlig om morgenen.

Det er nettopp elefantene som er grunnen til at parken er så kjent. Du finner neppe større elefanter – med større støttenner – noe annet sted i Afrika. Den sparsomme vegetasjonen i parken gjør det dessuten lettere å finne dyrene her enn andre steder. Parken byr også på et rikt fugleliv. Du har med matpakke i dag, slik at du får hele dagen i parken – matpakken spises som regel på toppen av en liten høyde, som har fenomenal utsikt over både myrlendte og tørre områder av Amboseli.

Dag 4: Amboseli – Nairobi

Om morgenen venter en ny game drive i Amboseli. Fikk du ikke tatt bilde av Kilimanjaro i går, har du altså en ny sjanse i dag!

Lunsjen nytes på lodgen, før det er avreise nordover – kanskje skal dagen avsluttes med en middag på den kjente restauranten Carnivore?

Du overnatter rett ved grensen til Nairobi nasjonalpark, som ligger litt sør for Nairobi.

Dag 5: Opplevelser ved Nairobi – Lake Naivasha

En ny dag med opplevelser venter.

I dag har du mulighet til å sette ditt eget preg på reisen og velge mellom en rekke forskjellige utflukter fra morgenen av. Kanskje har du lyst til å se Karen Blixens gamle farm, eller du har alltid drømt om å besøke David Sheldricks berømte elefantbarnehjem. En guidet safari i Nairobi nasjonalpark er også en stor opplevelse, og gir deg sjansen til å se det sjeldne spissneshornet!

Om ettermiddagen går turen mot nord og det kuperte landskapet i Great Rift Valley. Dagens mål er Lake Naivasha. Underveis blir det tid til en lunsjpause et sted, og det blir også anledning til å ta et bilde eller to av utsikten over Great Rift Valley.

Lake Naivasha er en ferskvannssjø som ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. En båttur på sjøen er et av de store høydepunktene her. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, fløyelsaper og et rikt og variert fugleliv med både standfugler og trekkfugler.

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara

Etter frokost venter kjøreturen til Masai Mara. Trafikken i Kenya kan være uforutsigbar, så mesteparten av dagen er satt av til å komme seg til Masai Mara. Len deg godt tilbake i setet, ta med favorittsnacksen din og en lydbok eller musikk på ørene, og nyt synet av Kenya som ruller forbi utenfor vinduene. Husk at det er WI-FI og strøm i bilen, slik at du kan benytte anledningen til å gjøre de der hjemme misunnelige med et par feriebilder.

Først kommer du til den gamle vulkanen Longnot, og herfra settes kursen vestover inn i masailand. Her ser du at mennene er kledd i flotte, røde drakter. Masaiene har ingen tradisjoner for å dyrke jorden. De har kveg som gresser mellom sjiraffer, sebraer og andre planteetere på savannen. Du kjører gjennom lokale landsbyer med yrende markedsliv, og mange steder vinkes det også til passasjerene i bilene.

Det tas ofte et kort stopp i Narok, som er masaienes hovedstad, før turen fortsetter mot Masai Mara. Ettersom det blir færre og færre landsbyer, stiger antallet ville dyr tilsvarende.

Det er mulig å besøke en masailandsby på turen. Dette må du avtale med guiden. Det koster 25 USD per person (ikke inkludert i prisen for reisen) og betales direkte til masaiene.

Dag 7: Masai Mara

I dag skal du på en heldags game drive i Masai Mara viltreservat – den kenyanske delen av det enorme økosystemet Serengeti, som i regntiden er hjemsted for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr.

Masai Mara trenger neppe noen videre introduksjon. På de enorme slettene møter du store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetere som er byttedyr for jaktende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du tett på en rekke dyr, som du opplever fra den trygge Landcruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1200 kilometer lange vandringen av over en million gnuer, noen hundre tusen sebraer og massevis av thomsongaseller. Det er under denne vandringen at flere dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Maraelven.

Dag 8: Masai Mara – Nairobi – hjemreisen starter

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og kjører til Nairobi – en kjøretur gjennom den spektakulære Great Rift Valley via byen Narok.

Etter lunsj fortsetter du til flyplassen, hvor hjemreisen med mellomlanding(er) underveis starter. Du kan også velge å kjøpe en tur til Ugandas frodige nasjonalpark Bwindi Impenetrable Forest, hvor du kan komme tett innpå de enestående fjellgorillaene. Det er en helt spesiell opplevelse å observere de vennlige skapningene på kloss hold.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for tilleggspris.

Dag 9: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Gorillasporing i Uganda
4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål