TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Kinas høydepunkter

Denne reisen tar deg med til Kinas største høydepunkter: Den forbudte by, Den kinesiske mur, terrakottahæren og Yangshuos maleriske landskaper. Du avslutter reisen i fascinerende Shanghai.

Kinas høydepunkter
Kinas høydepunkter
14 dager
ForsideAsiaKinaKinas høydepunkter

Kinas høydepunkter

Denne reisen tar deg med til Kinas største høydepunkter: Den forbudte by, Den kinesiske mur, terrakottahæren og Yangshuos maleriske landskaper. Du avslutter reisen i fascinerende Shanghai.

ForsideAsiaKinaKinas høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Beijing og retur fra Shanghai
 • Transfer fra og til flyplasser med kinesisktalende sjåfør
 • Togtur med høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an
 • Innenriksfly fra Xi’an til Guilin og fra Guilin til Shanghai
 • 12 netter på 4-stjerners hoteller
 • 12 x frokost (dag 3–14)
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter med kinesisktalende sjåfør
 • Utflukter foregår med offentlig transport og i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 2-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Beijing med Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Kullhøyden
 • Den kinesiske mur
 • Det muslimske kvarter i Xi’an
 • Terrakottahæren
 • Byrundtur i Shanghai med bl.a. The Bund, Shanghai Tower og Yuyuan-hagen
 • Inngang og avgifter til omtalte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Det er vanskelig å unngå å nevne Den kinesiske mur når man snakker om Kina. Kanskje kommer besøket på det imponerende forsvarsverket til å stå igjen som et av favoritthøydepunktene på turen?

Kina er imidlertid mye mer enn Den kinesiske mur! Landet har en usedvanlig lang og spennende historie. I Beijing kan du gå i keisernes fotspor i Den forbudte by, og fra den menneskeskapte Kullhøyden har du i klart vær en formidabel utsikt over det keiserlige palass og den travle metropolen.

Turen tar deg også med til Kinas gamle hovedstad Xi’an, som er en utrolig spennende, multikulturell by der alle religionsretninger lever fredelig side om side med hverandre. Utenfor Xi’an kommer du til å stå ansikt til ansikt med den imponerende terrakottahæren, som vokter over keiser Qin Shi Huangs gravsted.

Kultur og historie er en stor del av Kina, men man må heller ikke glemme naturen, som rett og slett er fantastisk. Derfor vil du naturligvis også få oppleve de billedskjønne landskapene i Yangshuo. Her renner Li-floden forbi de store kalksteinsfjellene og bøndenes grønne rismarker – et syn som er så vakkert at det er foreviget på 20 yuan-seddelen.

Reisen slutter i Kinas største by, Shanghai, som best kan beskrives som en tidsmaskin. Her kommer du tilbake til Ming- og Qing-dynastiets tid, samtidig som du opplever byen fra den 632 meter høye skyskraperen Shanghai Tower.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Kinas klassiske severdigheter krydret med maleriske naturopplevelser i Yangshuo, der kalksteinsfjellene speiler seg i den stille elven og skygger over de grønne rismarkene
 • Nyt den pulserende millionbyen Shanghai, hvor europeisk arkitektur møter blanke skyskrapere og kinesisk hagekunst
 • Stå foran den imponerende terrakottahæren i Xi’an, nyt utsikten fra den kinesiske mur og føl historiens vingeslag i Den forbudte by i Beijing – alt står på UNESCOs verdensarvliste
 • Gled deg over avvekslingen mellom utfluktsdager og dager på egen hånd, der du selv bestemmer tempoet og aktivitetene

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra valgt flyplass

Du flyr fra valgt flyplass til Beijing med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Beijing

Du lander på Beijings internasjonale flyplass og går gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter guiden din med et skilt med navnet ditt på. På kjøreturen til hotellet går guiden gjennom programmet for reisen din og svarer på eventuelle spørsmål du måtte ha. Guiden forteller deg også litt om Kina, og om hva det er viktig å respektere og være oppmerksom på. Etter ankomst på hotellet, som ligger i sentrum av Beijing, skal du bli med på en rask tur til fots for å bli kjent med området rundt hotellet. Du kan også spørre guiden om en god restaurant som serverer pekingand, som er en gammel tradisjonell rett fra Beijing. Ellers kan Sichuan-retten «kung pao chicken» også anbefales.

Etter innsjekking på hotellet har du tid til å slappe av etter den lange flyturen. Du kan også gå ut og oppleve den kinesiske hovedstaden, som har cirka 22 mill. innbyggere.

Nå er det bare å glede deg til de kommende dagene, der du vil oppleve Beijings mangfoldige og unike kulturarv som har utviklet seg gjennom byens lange historie.

Overnatting:
Dag 3: Byrundtur i Beijing

I dag skal du gå mye, så sørg for å finne frem noen gode, komfortable sko.

Etter en solid frokost møter du guiden i lobbyen, og herfra starter en spennende tur rundt i Beijing.

Fra hotellet går du til den 840 meter lange handlegaten Dashilan. Dashilan ble grunnlagt under Ming-dynastiet for over 600 år siden, og er dermed en av de eldste handlegatene i byen. Ett av gatens kjennetegn er den gamle trikken fra fordums tid, som står i den nordlige enden av gaten.

Du fortsetter herfra til Den himmelske freds plass. Plassen er ikke bare en av de mest berømte plasser i verden, den er også den største i verden med sine 880 meter fra nord til sør og 500 meter fra øst til vest.

Her lå de keiserlige ministerienes kontorer under Ming- og Qing-dynastiene. Disse ble dessverre ødelagt under Bokseropprøret, og hele området ble derfor ryddet. Dette førte til byggingen av Den himmelske freds plass, som også kalles Tiananmen Square. Plassen fikk navn etter Den himmelske freds port (Tiananmen), som skiller plassen fra Den forbudte by mot nord.

Den dekker et område på nesten 44 hektar og er omgitt av mange betydningsfulle og historiske bygninger og monumenter. Mot sør kan du oppleve Maos mausoleum, mot øst muséet for kinesisk historie og den kinesiske revolusjon, og på vestsiden av plassen ligger Folkets store hall, hvor kongressen holder sine årlige møter. Midt på plassen står det 38 meter høye Monumentet for folkets helter.

Mange forbinder også plassen med den ellers fredelige studentdemonstrasjonen i 1989, som ble slått hardt ned på av den kinesiske regjeringen.

Fra plassen går du til Den forbudte by, som ligger bak Den himmelske freds port. Dette er stedet hvor Mao den 1. oktober 1949 utropte Folkerepublikken Kina.

Bak de tykke, røde murene åpenbarer Den forbudte by seg med det store, praktfulle keiserpalasset. Palasset ble bygget på 1400-tallet av keiser Zhu Di, etter at han flyttet hovedstaden fra Nanjing til Beijing.

I Nanjing hadde Zhu Di drevet den daværende keiseren på flukt, slik at han selv kunne overta tronen. Zhu Di var ikke populær blant befolkningen i Nanjing, og han valgte derfor å flytte hovedstaden mot nord, til et område han døpte «Beijing», som betyr «nordlig hovedstad». Her ville keiser Zhu Di ikke bare skape en ny hovedstad, men også bygge et ekstravagant keiserpalass, som skulle gjenspeile Kinas syn på seg selv om verdens maktsentrum. Byggingen startet i 1406, og 14 år senere stod palasset ferdig. Omgitt av en vollgrav og 10 meter høye murer kunne Zhu Di leve i sikkerhet og regjere i allmektighet.

Palasskomplekset kom til å omfatte 999 bygninger med til sammen 9999,5 rom fordelt på ikke mindre enn 720 000 m2. Kinesiske fortellinger sier at palasset fikk 9999,5 rom fordi Himmelen, som er den øverste guddommen, har 10 000 rom. Keiseren, som har tittelen «Himmelens sønn» må ikke overgå Himmelen.

Palasset fikk navnet Den forbudte by da det var adgang kun for keiserfamilien, embetsmenn, tjenere, vakter og andre adelige. Det rakk å huse 24 keisere under Ming- og Qing-dynastiet, helt til keiser Puyi ble fordrevet i 1924. Allerede ett år senere ble Den forbudte by et offentlig museum. Siden 1987 har Den forbudte by stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og den er i dag en av Kinas største attraksjoner.

Fra Den forbudte by går turen til Kullhøyden, som er en menneskeskapt høyde nord for Den forbudte by. Høyden er Beijings høyeste punkt, og i klart vær har du en formidabel utsikt over Den forbudte by og den travle hovedstaden.

På slutten av ettermiddagen tar dere metroen tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 4: Beijing

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og du kan derfor utforske Beijing på egen hånd i ditt eget tempo.

Du kan bl.a. gå på oppdagelsesferd i Beijings matboder og restauranter, eller gå shoppe-amok i byens fine butikker med vakkert håndverk, porselen, kalligrafi og silke. Det er også mulig å besøke vestlige kles- og sportsbutikker og dyre motehus. Xidan Street er en populær og godt besøkt handlegate rett ved Den himmelske freds plass, og her finnes det noe for enhver smak.

Hvis du er klar for å oppleve flere av Beijings store severdigheter, kan du kjøpe en av våre spennende ekstra utflukter.

Dag 5: Den kinesiske mur

I dag går turen til Den kinesiske mur, som ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 1987.

Den kinesiske mur er et meget imponerende forsvarsverk, som snor seg fra Gobi-ørkenen i det nordvestlige Kina til Gulehavet øst for Beijing.

Muren består ikke av én lang mur, men av flere murer, og de første ble bygget som forsvarsverk allerede i det 7. århundre fvt. I år 221 forente og utvidet keiser Qin Shi Huang murene som vern mot de mongolske nomadene i nord, som hadde stor interesse for åkrene og den dyrkbare jorden i sør. Siden den gang har Den kinesiske mur blitt forlenget og forsterket i flere runder – sist gang på 1500-tallet under Ming-dynastiet.

Det er svært vanskelig å si nøyaktig hvor lang muren er. Den består nemlig av både ruiner og nyere og eldre murer, noe som gjør den vanskelig å måle. På kinesisk heter muren «Wànli chángchéng», som betyr «den 10 000 li lange mur». Li er en gammel målenhet i Kina, og 10 000 li tilsvarer cirka 5000 km. Arkeologiske undersøkelser viser imidlertid at muren er omtrent 6000 km lang.

Muren er delt opp i flere forskjellige områder, og du besøker det mindre turistifiserte området Mutianyu. Du og guiden blir satt av på parkeringsplassen like ved Mutianyu, og herfra går dere opp en bratt vei til kabelbanen, som fører opp til muren.

Fra toppen av muren belønnes du med en fantastisk utsikt, og du kan se hvordan muren slynger seg langs åsene helt opp til de høyeste fjellene.

Du får tid til å gå rundt på egen hånd, og det er også tid til å nyte den medbrakte lunsjen.

Du kommer til å se at muren varierer mye, både i høyde og bredde. De fleste steder er muren 7–8 meter høy og 3–6 meter bred. Deler av muren er også svært bratt, og høyden på trinnene varier også. Særlig ved utkikkstårnene, som ikke bare ble brukt som vakttårn, men også til å advare om fare ved hjelp av røyksignaler.

Etter et par timer på Den kinesiske mur tar du kabelbanen ned igjen og blir kjørt tilbake til hotellet i Beijing.

Etter dagens utflukt kan du garantert krysse av et punkt på din «bucket list».

Overnatting:
Dag 6: Høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an – Halvdagstur i Xi’an

Denne morgenen blir du hentet på hotellet og kjørt til togstasjonen i Beijing, hvor du skal ta høyhastighetstoget til Xi’an, som er Kinas gamle hovedstad.

Vi anbefaler at du tar med deg litt mat, snacks og drikkevarer. Ellers kan dette også kjøpes om bord hos togvertene.

Høyhastighetstogene i Kina er svært moderne, og fra setene, som kan minne om flyseter, kan du nyte de skiftende landskapene som suser forbi. Togturen tar deg gjennom industri- og landbruksområder og over sletter og fjell med en hastighet på opp mot 350 km i timen. Du tilbakelegger de cirka 1200 kilometerne på litt under 6 timer.

Ved ankomst til togstasjonen i Xi’an blir du tatt imot av en guide og sjåfør som kjører deg til hotellet, som ligger sentralt og i gangavstand til byens severdigheter.

Xi’an er en hyggelig og sjarmerende by med cirka åtte millioner innbyggere. Det er her den berømte Silkeveien endte, og Xi’an var derfor en smeltedigel av kulturer og religioner i mange år. Xi’an er fortsatt i dag en svært multikulturell by.

Etter innsjekk på hotellet drar du ut på en spennende guidet tur rundt i byen. Turen foregår til fots og starter ved hotellet. Du passerer det flotte, ikoniske klokketårnet og fortsetter til et av byens eldste kvarter, nemlig det muslimske kvarter, også kjent som Huimin Jie. Kvarteret er sentrum for det muslimske samfunnet i Xi’an, som teller over 30 000 personer.

Arabere og etniske kinesere har giftet seg med hverandre i over tusen år, og derfor er det ikke mange arabiske ansiktstrekk å se lenger. Kun et mindretall av muslimene her leser arabisk, mens enda færre snakker språket.

Første besøk på gåturen er Den store moskéen, der du kan oppleve en behagelig fred og ro. Moskéen er den eldste og mest berømte i Kina. Den ble bygget i år 742, før den arabiske arkitekturen hadde funnet sitt egentlige uttrykk, og det er grunnen til at det ikke finnes minareter, kupler eller asurblå fliser. Moskéen ligner mest av alt et buddhistisk tempel med sine fine paviljonger, små bassenger og velpleide hager.

Du fortsetter til den travle, overbygde basaren, hvor det ligger boder med suvenirer, tekstiler, vesker og kunsthåndverk. Her er det greit å prute på prisen, hvis du finner noe du bare må ha.

Fra behagelig ro og pruting på priser blir turen avsluttet i de kaotiske og fargerike gatene, der gatekjøkkenene ligger side om side. Her møter du menn som bærer det muslimske hodeplagget «kufi», og kvinner med hodetørkle. Alt i gaten er innhyllet av forførende dufter fra de mange matbodene med grillet lammekjøtt og blekksprut på spyd, krydrede supper, ferske frukter, valnøtter så store som hønseegg, samt tørket chili og annet krydder.

Guiden vil utpeke gode spisesteder, og vi anbefaler at du prøver de berømte dumplings, som er en spesialitet i Xi’an. Dumplings består av små, dampede deigpakker med forskjellig fyll.

Du kan velge å bli i området etter turen eller følge med guiden tilbake til hotellet.

Mot å betale et tillegg er det mulig å fly fra Beijing til Xi’an i stedet for å ta høyhastighetstoget.

Dag 7: Terrakottahæren

Da hovedstaden ble flyttet fra Xi’an i år 906, ble byen stort sett glemt frem til 1974, da en av Kinas mest betydningsfulle kulturskatter dukket frem fra jorden litt utenfor byen. Funnet satte umiddelbart Xi’an tilbake på verdenskartet, og i dag kan du oppleve hvorfor.

I 1974 fant bønder fragmenter av en skulptur i menneskestørrelse 45 km utenfor Xi’an. Arkeologer ble tilkalt og fortsatte med utgravingen, som resulterte i verdens største funn av underjordiske skulpturer. Over 7000 terrakottakrigere, hester og vogner ble oppdaget. Krigerne måler mellom 175 cm og 190 cm og har alle forskjellige ansiktstrekk, frisyrer og påkledning. De er oppstilt på rekke, klar til kamp, i nærheten av keiser Qin Shi Huangs gravsted. Det sies nemlig at krigerne ble laget for å beskytte herskeren sin i livet etter døden.

Det er bygget tre store haller over de imponerende funnene, som er restaurert og oppstilt der de ble funnet og utgravd. Det er dessuten laget et museum for noen av de flotte og unike gjenstandene som også ble funnet, bl.a. gull-, sølv- og bronseskatter.

Hele området er meget imponerende, og i 1987 ble terrakottahæren innskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Overnatting:
Dag 8: Xi’an – Guilin – Yangshuo

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, og herfra flyr du til Guilin. Utenfor flyplassen i Guilin venter en guide og sjåfør med et skilt med navnet ditt på. Sammen kjører dere til naturskjønne Yangshuo, som ligger cirka halvannen time unna med bil.

Yangshuo er en liten perle omgitt av et nærmest poetisk landskap som tar pusten fra enhver. Li-floden flyter langs de høye kalksteinsfjellene, som skyter opp som praktfulle pukler i landskapet. Litt utenfor byen kan du oppleve vannbøfler og flittige, lokale bønder som steller ris-, grønnsaks- og blomstermarkene.

Landskapet i Yangshuo er blitt så verdsatt av kineserne selv at Li-floden, kalksteinsfjellene og rismarkene er avbildet på 20 yuan-seddelen.

Inne i selve byen er det travlere. Her ligger restauranter og barer på rekke og rad, og hvis du liker shopping er West Street absolutt verdt et besøk. Gaten er den eldste gaten i Yangshuo med en over 1400 år gammel historie. Gaten er full av restauranter, kaféer og butikker hvor man kan kjøpe smykker, klær, sko, vifter, produkter laget av bambus og bøffelhorn, samt porselen og mye mer.

De neste dagene er det ikke fastsatt program, noe som betyr at du selv kan bestemme aktivitetene og tempoet.

Dag 9-10: Yangshuo

Dagene er til fri disposisjon. Du kan bl.a. bli med på en av våre ekstra utflukter til den vakre delen av Yangshuo, som gir deg et godt innblikk i det lokale livet utenfor byen.

Dag 11: Yangshuo – Guilin – Shanghai – Halvdagstur i Shanghai

Denne morgenen vinker du farvel til vakre Yangshuo. Du blir hentet på hotellet og kjørt tilbake til flyplassen i Guilin, og herfra flyr du til den pulserende storbyen Shanghai.

Shanghai er Kinas største by med knapt 25 mill. innbyggere. Huangpu-elven, som er en bielv til den enorme Yangtze-elven, deler byen i to – Shanghais nye finansdistrikt, Pudong, ligger på østsiden av elven, mens byens historiske sentrum, Puxi, ligger på vestsiden.

Shanghai er kontrastenes by og meget fascinerende. Her står gamle, tradisjonelle hus og kinesiske templer og hager side om side med moderne kjøpesentre og skinnende skyskrapere i glass og stål. Det er som å besøke forskjellige verdener og tidsaldre på samme tid, og det er nettopp det som gjør Shanghai så spennende å besøke.

I tillegg er Shanghai den byen i Kina som minner mest om Vesten. Den europeiske dominansen fra 1842–1940 har nemlig satt stort preg på arkitekturen i de gamle konsesjonsområdene langs The Bund og den franske konsesjonen. Man kan lett begynne å lure på om man egentlig befinner seg i London eller et sted i Frankrike.

I ankomsthallen på flyplassen i Shanghai vil du bli møtt av en guide som står klar til å ta imot deg med et skilt med navnet ditt på. Du blir kjørt til hotellet, og etter innsjekking venter en guidet gåtur til noen av Shanghais populære severdigheter. Første stopp er den berømte handlegaten Nanjing Road, som med sine 5,5 km er verdens lengste handlegate. Den er dessuten en av verdens travleste handlegater, med cirka 1 mill. besøkende om dagen. Nanjing Road går fra Jing’an-tempelet i vest til The Bund i øst. Her finnes det både butikker med silke og kinesiske spesialiteter, tradisjonelle butikker og merkevarebutikker.

Fra Nanjing Road fortsetter du til Shanghais berømte havnefront The Bund, som er 1,5 km lang. Her befinner du deg mellom to verdener – på den ene siden av Huangpu-elven ligger de vakre og velholdte bygningene fra den engelske konsesjonen, og på den andre siden står de høye, moderne skyskraperne, som opplyses i neonfarger når mørket faller på. Ta en spasertur nedover promenaden og sug til deg den livlige atmosfæren.

Du avslutter turen med å se byen ovenfra, fra skyskraperen Shanghai Tower, Kinas høyeste bygning. Den er 632 meter høy og har 128 etasjer. Du skal opp til 121. etasje, der du har en helt fenomental utsikt over den opplyste storbyen.

Etter denne magekilende opplevelsen kan du velge å bli i området og gå litt rundt på egenhånd, eller du kan bli med guiden tilbake til hotellet.

Dag 12: Halvdagstur i Shanghai

I dag skal du på en spennende halvdagsutflukt som tar deg med til Shanghais mest berømte severdigheter.

Du møter guiden på hotellet og starter turen herfra. Første stopp er den gamle handelsgaten Shanghai Old Street, som ligger i det gamle kinesiske kvarteret. Her er det verdt å legge merke til de tradisjonelle husene og den arkitektoniske utviklingen fra Ming- og Qing-dynastiene frem til det 20. århundre. Shanghai Old Street er ett av få gjenværende steder der du kommer tettest på det opprinnelige Shanghai. Det er også her det berømte tehuset Chung Feng De Yi ligger. Tehuset ble bygget i de senere årene av Qing-dynastiet, og hit kommer folk for å nyte en tradisjonell kopp te som er tilberedt på helt riktig måte.

Fra Shanghai Old Street fortsetter turen til Jiuqu-broen, også kjent som Nisvingsbroen, som snor seg over en liten sjø med karper. Her står Shanghais eldste tehus, Huxinting, fra 1855. Jiuqu-broen fører deg videre til inngangen til Yuyuanhagen, som er Shanghais fineste hage.

Yuyuanhagen ble laget under Ming-dynastiet av embetsmannen Pan Yunduan, som et fristed for hans foreldre. Yu betyr fred og velvære på kinesisk, og det er akkurat dette hagen gjenspeiler. Hagen dekker et område på 2 hektar og er et av de fineste eksemplene på kinesisk hagekunst. Hagen ligger som en oase midt i den ellers så travle storbyen med små dammer, paviljonger, porter, vannløp og steinbroer. Den beskyttende dragemuren som omkranser hagen holder Shanghais travle Old Town på avstand.

Du kan deretter velge å bli i området, eller følge med guiden tilbake til hotellet.

Dag 13: Shanghai

Dagen i dag er til fri disposisjon. Du kan velge å bli med på vår ekstra utflukt til Kinas Venezia eller bare nyte storbyen på egen hånd. Velger du å bli i Shanghai, kan vi bl.a. anbefale deg å besøke Folkets park, Folkets plass og det gamle franske konsesjonsområdet.

Folkets park ligger i hjertet av Shanghai. Parken er bygget på samme sted som den tidligere hesteveddeløpsbanen, som ble etablert av britene i 1862. I dag er dette et vakkert, grønt og fredelig pusterom hvor du kan oppleve hvordan kineserne tilbringer hverdagen og helgen. Her er det folk som leser, spiller, danser og synger. Det er også her i denne parken at du finner ekteskapsmarkedet, Blind Date Corner. Med datingannonser som er festet på oppslåtte paraplyer forsøker håpefulle foreldre å finne den rette ektefellen til sin datter eller sønn. En utrolig morsom opplevelse!

100 meter sørover fra Folkets park ligger Folkets plass, som er Shanghais populære samlingssted. På plassen ligger bl.a. Shanghai Museum og Shanghai Grand Teater, samt Shanghai utstillingssenter for byplanlegging, som viser hvordan byen har utviklet seg gjennom de siste hundre årene. Plassen er omgitt av høye bygninger, og i nærheten ligger Radisson Blu Hotel med den populære Sky Dome Bar i 47. etasje. Du kan også besøke det nærliggende undergrunns kjøpesenteret.

Et annet område som er verdt et besøk, er den franske konsesjonen, som er en av de triveligste bydelene i Shanghai med både sjel og sjarm. Her kan du spasere i labyrinten av gater med godt besøkte kaféer og restauranter, og langs de grønne alléene med herskapshus og villaer i gammel fransk stil.

Dag 14: Hjemreise og hjemkomst

I dag er det dessverre tid for å sette kursen tilbake mot Europa etter en opplevelsesrik og spennende reise. Du blir hentet på hotellet av en sjåfør som kjører deg til flyplassen, og herfra flyr du hjem til valgt flyplass med mellomlanding(er) underveis.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål