TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú

Gled deg til å oppleve Chile og Argentinas moderne hovedsteder, de majestetiske Andesfjellene og naturen ved Iguazúfallene. Smak på Argentinas fantastiske viner i Mendoza og Salta.

Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú
Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú
14 dager
ForsideLatin-AmerikaChileChile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú

Chile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú

Gled deg til å oppleve Chile og Argentinas moderne hovedsteder, de majestetiske Andesfjellene og naturen ved Iguazúfallene. Smak på Argentinas fantastiske viner i Mendoza og Salta.

ForsideLatin-AmerikaChileChile & Argentina: Andesfjell, vin & Iguazú
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Santiago de Chile med flybytte underveis
 • Fly fra Buenos Aires til Norge med flybytte underveis
 • 3 innenriksflyvninger i Argentina: Mendoza – Salta – Puerto Iguazú – Buenos Aires
 • Transfers fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 11 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Santiago de Chile
 • Utflukt til vinområdene Luján de Cuyo og Maipú
 • Heldagsutflukt i Andesfjellene, bl.a. til kløften Quebrada de Humahuaca og Pucará-ruinene
 • Heldagsutflukt gjennom kløften Quebrada de las Conchas til vinområdet Cafayate
 • Utflukt til verdens største vannfall, Iguazú, både på den argentinske og brasilianske siden
 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Denne reisen byr på vakre byer og fantastisk variert natur med de fargerike Andesfjellene, duftende vinmarker og enorme fosser. Du starter i den chilenske hovedstaden Santiago de Chile med skyskrapere og en moderne arkitektur som står i sterk kontrast til de flotte historiske bygningene. Så går reisen videre til Argentina, der du besøker de berømte vinområdene Mendoza og Cafayate og får innblikk i hele vinprosessen. Du opplever den hyggelige byen Saltas godt bevarte bygninger fra kolonitiden samt kløftene Humahuaca og Conchas med sine geologiske klippeforma- sjoner i alle verdens farger. Et av turens høydepunkter er verdens største foss, Iguazú, omgitt av regnskog med et fantastisk plante- og dyreliv. Reisen avsluttes i den argentinske hovedstaden, Buenos Aires, Sør-Amerikas svar på Paris. Her opplever du byens mest populære severdigheter, og det er også mulig å være med på et forrykende argentinsk tangoshow før reisen går tilbake til Norge.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Chiles moderne og kulturelle hovedstad på en spennende byrundtur, der du også får se presidentpalasset som ble bombet under militærkuppet i 1973
 • Kryss de majestetiske Andesfjellene fra Chile til Argentinas berømte vinområde Mendoza
 • Opplev Saltas hyggelige sentrum med vakre kirker og bygninger fra kolonitiden og den flotte naturen rundt, med Humahuaca-kløften og fjellet med de 7 farger
 • Iguazú-vannfallene vil garantert fascinere deg når du opplever de spektakulære vannmassene både fra argentinsk og brasiliansk side

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyrejsen til Chile

Afrejse fra Danmark med mellemlanding undervejs til Santiago de Chile.

Dag 2: Ankomst i Santiago de Chile

I ankomsthallen på flyplassen i Santiago de Chile blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet.

Av Chiles 16 millioner innbyggere bor 6 millioner i Santiago de Chile. Den chilenske hovedstaden ligger vakkert til, omgitt av de snøkledte Andesfjellene mot øst og kystfjellkjeden mot vest. Santiago de Chile er en moderne og innbydende storby med skyskrapere og spennende og sjarmerende strøk. Noen av verdens beste vinmarker finner du også rett utenfor byen.

Dag 3: Byrundtur i Santiago

I dag skal du være med på en byrundtur på ca. 3 timer, der du ser byens viktigste severdigheter.

Du blir hentet på hotellet og besøker først kunsthåndverkbutikken Piedras Australes, som har spesialisert seg på å lage smykker av den blå og sjeldne steinen lapis lazuli, som kun finnes i Chile og Afghanistan.

Turen går deretter videre til hjertet av Santiago de Chile, der du vil kunne se kontrasten mellom hovedstadens fascinerende historie og dens moderne og imponerende bygninger.

Her besøker du Santa Lucía-åsen, som skal være det stedet der Santiago de Chile ble grunnlagt av Pedro de Valdivia, og der det er en utrolig flott utsikt over byen. Deretter får du se byens sentrale plass, Plaza de Armas. Den er omkranset av flotte bygninger, som det flotte postkontoret Correo Central, landets største katedral med et imponerende interiør i barokkstil og det nasjonalhistoriske museet som er viet Chiles historie.

Til sist ser du det storslåtte neoklassisistiske presidentpalasset Palacio de La Moneda, der president Allende begikk selvmord under militærkuppet i 1973. Det er tid til å gå litt rundt i de gamle, hyggelige gatene ved La Moneda før du blir kjørt tilbake til hotellet.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske byen på egen hånd eller bare slappe av på hotellet.

Dag 4: Med buss over Andesfjellene, Santiago de Chile – Mendoza (570-2 710–746 meter)

I dag skal du krysse Andesfjellene med buss, og turen vil vare det meste av dagen. Du kjører gjennom forskjellige landskaper, først frodige dager, så deretter vildere bergområder. Turens høyeste punkt er 2.720 meter ved grensen til Argentina. Mot slutten av dagen kan du skimte de første vinmarkene, et tegn på at Mendoza er rett i nærheten.

Mendoza ble grunnlagt av spanjolene på 1560-tallet, og der dermed en av Argentinas eldste byer. Du vil raskt se at denne byen har en forkjærlighet for fontener, trær og grønne plasser. På slutten av 1800-tallet tiltrakk Mendoza franske og italienske bosettere som oppførte vanningsanlegg med støtte fra provinsregjeringen. Disse anleggene førte til at området utviklet seg til et av landets viktigste landbruksområder. Mendoza er kjent som solens og vinens by og står for 70 % av Argentinas vinproduksjon.  Mendoza er bl.a. landets største Malbec-produsent. Malbec betyr ”dårlig munn”, og denne druen gir sur og dårlig vin nesten alle andre steder på jordkloden, men i Mendoza gir den en av verdens beste rødviner fordi kombinasjonen av høyden over havet, jordens kjemiske sammensetning og det tørre klimaet er ideelt for denne Malbec-druen.

Overnatting:
Dag 5: Utflukt til vinområdene Luján de Cuyo og Maipú

I dag besøker du vinområdene Lujan de Cuyo og Maipu, der du får et innblikk i de tidligere europeiske innvandrernes arbeidsteknikker, blant annet vanningsteknikkene som klarte å forvandle den enorme ørkenen til en frodig oase. Du opplever to vingårder som bruker både tradisjonelle metoder og den aller nyeste teknologien i produksjonen av vin. Her lærer du om metodene og hele prosessen – fra innhøsting til fylling og merking av flasker. Du vil også få en aldri så liten smaksprøve.

Overnatting:
Dag 6: Fly fra Mendoza til Salta (1 187 moh.)

I dag flyr du videre til Salta, som ligger i det nordvestlige hjørnet av Argentina med Andesfjellene i bakgrunnen. Mens mange av Argentinas byer har et europeisk islett, vil du i området rundt Salta møte landets opprinnelige befolkning, med sterke lokale røtter. Da inkariket var på sitt mektigste strakte det seg fra Colombia i nord gjennom Ecuador, Peru og Bolivia og helt ned til det nordlige Argentina. Her holdes gamle tradisjoner stadig i hevd med mat, folkedans og vakkert, fargerikt håndverk som du kan kjøpe med deg hjem som suvenirer.

Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Det ligger sentralt i byen Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 7: Heldagsutflukt til Purmamarca, Pucará-ruinene og kløften Quebrada de Humahuaca (2 989 moh.)

Gled deg til en opplevelsesrik heldagsutflukt gjennom den dype kløften Quebrada de Humahuaca, der du vil oppleve fantastiske fjellformasjoner i en palett av flotte farger, små idylliske lokale landsbyer og interessante historiske ruiner.

Første stopp er den hyggelige landsbyen Purmamarca, der du skal gå en liten tur gjennom de smale gatene og bl.a. besøke kirken, det lokale markedet med kunsthåndverk og byens viktigste attraksjon: ”Fjellet med de sju farger”. De vakre fargenyansene er skapt av forskellige mineraler i jorden og vær- og vindforhold.

Du fortsetter gjennom kløften, langs elven Rio Grande, til byen Tilcara, der du besøker de interessante Pucará-ruinene og det arkeologiske museet.
På veien krysser du steinbukkens vendekrets, som er en betegnelse for solens sørlige vendekrets. Herfra har du fantastisk utsikt ned over fjellet Cerro Pollera de la Coya, som også er mangefarget.

Du kommer også til den lille byen Uquia og den lokale kirken, der det er fine malerier av Arcabuceros engler.

Ved ankomst i Humahuaca besøker du byens kirke og frihetsmonument, før det er tid til å spise lunsj (ikke inkludert). Deretter har du tid på egen hånd til å oppleve den hyggelige byen.

På veien tilbake til Salta er det fotostopp ved fjellet som kalles ”Malerens palett”, La Paleta del Pintor, en vakker kulisse rundt byen Maimara. Også her kan du beundre de vakre fjellene i mange farger som dette område er så kjent for.

Hvis du har lyst til å kjøpe med deg noen fine, fargerike suvenirer med hjem, som ponchoer, tepper og skjerf, anbefaler vi å gjøre det i Purmamarca og Humahuaca, for der er det billigere enn i Salta.

Vær oppmerksom på dette er en ca. 12 timers utflukt, og at du først er tilbake i Salta om kvelden.

Overnatting:
Dag 8: Heldagsutflukt gjennom kløften Quebrada de las Conchas til vinområdet Cafayate (1 683 moh.)

I dag går turen gjennom den billedskjønne kløften Quebrada de las Conchas til Cafayate, et kjent vinområde i det nordlige Argentina. Byen er mest kjent for sine Torrontés-druer som brukes til hvitvin, men det produseres også meget gode rødviner i området, primært av Cabernet Sauvignon, Tannat og Malbec- druer.

Fra Salta går turen sørover på rute 68 gjennom Lerma-dalen. Etter en liten kaffe- og toalettpause fortsetter turen inn i ”Muslingkløften”, Quebrada de las Conchas. Veien snor seg gjennom det vakre landskapet, med fjell i flotte formasjoner og fargenyanser på begge sider. Det blir flere fotostopp underveis, bl.a. ved Djevelens gap, La Gargante del Diablo og amfiteatret El Anfiteatro.

Ved ankomst i Cafayate venter et interessant besøk på en vingård der du får et interessant innblikk i vinproduksjonen. Omvisningen avsluttes med smaksprøver på forskjellige viner fra gården, og du har selvfølgelig mulighet til å kjøpe en flaske god vin med deg hjem til en rimelig pris.

Lunsj spiser du i Cafayate (ikke inkludert), og heretter har du litt tid på egen hånd til å gå rundt i byen. Du kan bl.a. se den sentrale plassen Plaza San Martín, der byens vakre kirke ligger. Rundt plassen ligger det også en del restauranter, bodegaer og suvenirbutikker.

Turen tilbake til Salta går samme vei, gjennom den flotte kløften. Det blir mye kjøring i dag, men turen gjennom kløften er en av de vakreste i Argentina, og lyset sent på ettermiddagen skaper enda større fargekontraster og er virkelig en fantastisk opplevelse.

Om kvelden kommer du tilbake til Salta etter en dag full av opplevelser.

Den siste kvelden i Salta anbefaler vi at du går ned til Paseo Balcarce og spiser middag. En del av gaten Balcarce blir om kvelden til gågate med lys og livemusikk. Du kan sitte både inne og ute, og det er mange forskjellige restauranter og barer å velge mellom.

Overnatting:
Dag 9: Fly fra Salta til Puerto Iguazú

Du har formiddagen på egen hånd i Salta før du flyr videre til Puerto Iguazú. Hvis ikke du allerede har vært på oppdagelsesferd i byen, anbefaler vi å gå opp til byens sentrale plass, Plaza 9 de Julio, som er omgitt av vakre og godt bevarte bygninger fra den spanske kolonitiden, bl.a. Saltas flotte katedral. Her finner du også det interessante arkeologiske museet MAAM. Det har en flott utstilling om inkakulturen, inkl. en godt bevart mumie. I 1999 fant man på toppen av Llullaillaco fjellet mumiene av tre inkabarn som var blitt ofret til gudene. Mumiene stilles ut på museet på skift.

Få gater unna museet ligger den iøynefallende røde og gule katedralen San Francisco, Basílica y Convento de San Francisco, som også er et besøk verdt.

Fra San Martín-parken går det en moderne kabelbane opp til toppen av San Bernardo- fjellet, og derfra har du en fantastisk utsikt over byen.

Ved ankomst i Puerto Iguazú blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.

Dag 10: Iguazúfallene på den argentinske siden

Iguazúfallene er verdens største og består av 275 mindre og større fosser langs en 2,7 km lang strekning av Iguazú-elven. De er oppført på UNESCOs liste over særlige bevaringsverdige severdigheter. Fossene løper ofte sammen og strømmer i støyende kaskader over de opptil 85 meter høye klippene som er formet som en hestesko. Sammenlignet med en annen berømt foss, Niagara i Nord-Amerika, er Iguazú både mye større og mer imponerende. Niagara har en årlig gjennomstrømning på 2,8 mio. liter vann pr. sekund, mens gjennomstrømningen ved Iguazú er på hele 6,5 mio. liter  pr. sekund. Ved synet av Iguazú sies det at den tidligere amerikanske førstedamen Eleanor Roosevelt utbrøt: ”Niagara er jo bare en dryppende kran”.

I dag drar du til den argentinske siden av Iguazúfallene. Her vandrer du via gangbroer ut til den mest imponerende delen av vannfallene, der du bl.a. kan se ned på Garganta del Diablo, Djevelens gap. Du fortsetter langs de øvre og nedre gangbroene og ser de fantastiske vannfallene både ovenfra og nedenfra. Regnskogen rundt vannfallene har et enestående dyre- og planteliv, med orkideer, bregner, begonier, tallrike fugle- og sommerfuglarter samt kjempefirfirsler.

Pga. kraftig regn i oktober 2023 ble gangstien ut til Djevelens gap skadd, og renoveringsarbeidet med den nye stien forventes ikke å være ferdig før rundt oktober/november 2024. I denne perioden arrangeres det fotturer til andre deler av vannfallene, og det er fremdeles en helt fantastisk opplevelse å besøke vannfallene fra den argentinske siden.  

Dag 11: Iguazúfallene på den brasilianske siden og fly til Buenos Aires

I dag går turen til den brasilianske siden av vannfallene. Du krysser broen som forener de to byene, og når vi er ferdige med tollkontrollen kan vi fortsette inn i nasjonalparken. Det er derfor viktig at du tar med deg passet ditt.

De fleste av vannfallene ligger på den argentinske siden, men det er på den brasilianske siden at man har den beste utsikten. Du vandrer på gangstier og -broer, slik at du får sett vannfallene fra forskjellige vinkler. Du kan se små nesebjørner som nysgjerrig følger med. Via heis kommer du til en plattform ved Djevelens gap, der du blir innhyllet av disen fra fossen og nyter den fantastiske utsikten med permanente regnbuer.

Om ettermiddagen drar du til flyplassen lufthavnen Puerto Iguazú, der du flyr til Buenos Aires. På flyplassen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Dag 12: Byrundtur i Buenos Aires

Etter frokost venter en interessant 4 timers byrundtur til noen av de største attraksjonene i Argentinas sjarmerende hovedstad.

Du besøker bl.a. San Telmo, den eldste bydelen i Buenos Aires og et fascinerende kunstnerområde. Her finner du også mange av de berømte tangobarene.

I det gamle arbeiderområdet La Boca ser du de fotogene og fargerike husene i den hyggelige gaten El Caminito. Området var opprinnelig et gammelt skipsverft, og de fattige arbeiderne bygde de enkle husene sine av materialer og maling som ble igjen fra skipene. Det var som regel aldri nok maling til et helt hus, så derfor endte denne bydelen opp med hus i mange farger.

Du skal også se de eksklusive bydelene Palermo og Recoleta, og det blir et stopp ved Recoleta-kirkegården. Her er argentinernes høyt elskede førstedame Eva Perón begravd. Hun er kanskje bedre kjent som Evita.

Puerto Madero er Buenos Aires nyere og hippe havneområde, og her ligger det mange hyggelige kafeer og restauranter. Det er også her du finner den elegante gangbroen Puente de la mujer.

Byrundturen fortsetter ned verdens bredeste bulevard, Avenida 9 de Julio med det berømte obelisk-vartegnet og ned mot Avenida Corrientes. Her er byens teatre og kinoer samlet, bl.a. Teatro Colón – det flotte operahuset.

Du ser også mange av byens storslåtte plasser, bl.a. Plaza de Mayo, der den berømte regjeringsbygningen Casa Rosada ligger, samt Plaza de las Naciones Unidas med den vakre blomsterskulpturen Floralis Genérica.

Turen foregår med minibuss, og det blir flere fotostopp underveis.

Du har resten av dagen på egen hånd i byen. Vi anbefaler å avslutte reisen med et uforglemmelig tangoshow (kjøpes i tillegg), som landet er så berømt for. Denne utflukten inkluderer en middag med store biffer og rødvin og et påfølgende show i fine omgivelser. Du får garantert en flott kveld.

Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 14: Hjemkomst

Ankomst i Norge etter en fantastisk reise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål