TRYGGHETSGARANTI - LES MER
15 dager

Argentina & Chile: Breer, høyland med sjøer & hovedsteder

Opplev Argentina og Chiles spennende hovedsteder kombinert med flott natur ved Perito Moreno-breen og i hyggelige Bariloche, der du er omgitt av sjøer og snødekte fjell.

Argentina & Chile: Breer, høyland med sjøer & hovedsteder
Argentina & Chile: Breer, høyland med sjøer & hovedsteder
15 dager
ForsideLatin-AmerikaChileArgentina & Chile: Breer, høyland med sjøer & hovedsteder

Argentina & Chile: Breer, høyland med sjøer & hovedsteder

Opplev Argentina og Chiles spennende hovedsteder kombinert med flott natur ved Perito Moreno-breen og i hyggelige Bariloche, der du er omgitt av sjøer og snødekte fjell.

ForsideLatin-AmerikaChileArgentina & Chile: Breer, høyland med sjøer & hovedsteder
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Buenos Aires med flybytte underveis
 • Fly fra Santiago de Chile til Norge med flybytte underveis
 • 2 innenriksflyvninger i Argentina: Buenos Aires – El Calafate – Bariloche
 • 1 innenriksflyvning i Chile: Puerto Montt – Santiago de Chile
 • Buss og båt over Andesfjellene: Bariloche – Puella – Puerto Varas
 • Transfers fra og til flyplasser – foregår i mindre internasjonale grupper
 • 12 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Heldags utflukt til Los Glaciares nasjonalpark med Perito Moreno breen
 • Utflukt i Bariloche og omegen
 • Byrundtur i Santiago de Chile
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Denne reisen er en blanding av Argentina og Chiles spennende storbyer og fantastisk flotte natur. Du kan glede deg til å oppleve Argentinas og tangoens hovedstad, Buenos Aires, som med sine brede bulevarder, storslåtte bygninger og hyggelige byområder også kalles Sør-Amerikas Paris.

Herfra går turen til Patagonias røffe skjønnhet, med besøk i Los Glaciares nasjonalpark. I nasjonalparken ligger det flere mektige isbreer, bl.a. Perito Moreno. Fra det golde, vindblåste landskapet fortsetter reisen til idylliske Bariloche, omgitt av dypblå sjøer og snødekkede fjelltinder i det frodige sjøhøylandet.

Reisen avsluttes i Chile, der du opplever landets flotte natur med besøk til Petrohué-fossene og landets dypgrønne sjøer, omgitt av fjell og vulkaner.

Reisen avsluttes med to overnattinger i den chilenske hovedstaden Santiago de Chile, der skyskraperne står i sterk kontrast til de flotte historiske bygningene og grønne parkene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Patagonias imponerende natur og dra til Los Glaciares nasjonalpark og Perito Moreno-breen
 • Bli begeistret for byen Bariloches beliggenhet med dypblå sjøer og snøkledde fjelltopper som kulisse
 • La deg sjarmere og forføre av Argentinas livlige hovedstad Buenos Aires, med spennende historie, flott arkitektur og hyggelige, stemningsfylte bydeler
 • Du krysser de majestetiske Andesfjellene fra Argentina inn i Chile, til landets moderne og kulturelle hovedstad, Santiago de Chile

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Argentina

Avreise fra Norge til Buenos Aires med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

Om det er de brede bulevardene, den imponerende arkitekturen, de hyggelige fargerike byområdene eller blandingen av alt dette som gjør den Argentinas hovedstaden så sjarmerende får du selv bedømme. Du har tre overnattinger i denne flotte byen, så du har god tid til å oppleve byens forskjellige områder og virkelig føle stemningen.

Du blir tatt imot på flyplassen av guiden din og kjørt inn til hotellet. Det ligger sentralt i byen. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Tilbring ettermiddagen med å rusle en tur på den brede bulevarden Avenida 9 de Julio, eller sett deg på en benk på General San Martín-plassen, oppkalt etter landets store frihetshelt i kampen om løsrivelsen fra Spania, José de San Martín.

Vi anbefaler å kjøpe ekstrautflukten ”Smak på Argentina”, for den gir deg et interessant og ikke minst velsmakende innblikk i argentinsk matkultur og tradisjoner. Hvis du deltar på denne utflukten, bør du vurdere en lett lunsj, for det venter et festmåltid med smakfulle argentinske spesialiteter.

Dag 3: Byrundtur i Buenos Aires

Gled deg til en smaksprøve på byens store attraksjoner på dagens 4 timers byrundtur.

Du får se mange av byens sjarmerende områder, bl.a. det sjarmerende gamle arbeiderområdet La Boca, kjent for sine fargerike hus i den lille gaten ”caminito”. Området var opprinnelig et gammelt skipsverft, og de fattige arbeidere bygde husene sine av materialer og maling som ble igjen fra skipene. Det var som regel aldri maling nok til å male et helt hus, så derfor endte denne bydelen opp med mangefargede hus i sterke farger.

San Telmo er et spennende kunstnerområde, og det eldste byområdet i Buenos Aires. Det er bl.a. her du finner de berømte tango-barene.

Du besøker også de eksklusive bydelene Recoleta og Palermo. I Recoleta blir det stopp ved kirkegården, der bl.a Eva Perón ligger begravd. Hun var argentinernes høytelskede førstedame, og er kanskje bedre kjent som Evita.

Havneområdet Puerto Madero er byens mest moderne område, og her er det mye liv og røre, gode restauranter og barer. Det er også her du kan se den unike gangbroen Puente de la mujer. Dens form er inspirert av et dansende tango-par.

Byrundturen fortsetter ned verdens bredeste bulevard, Avenida 9 de Julio, til den berømte obelisken, et av byens historiske vartegn. Du kommer også til Avenida Corrientes, der byens teatre og kinoer er samlet, bl.a. Teatro Colón – det flotte operahuset.

Byen har mange storslåtte plasser, og du besøker Plaza de Mayo, der den berømte regjeringsbygningen Casa Rosada ligger, samt Plaza de las Naciones Unidas med den vakre blomsterskulpturen Floralis Genérica.

Turen foregår med minibuss, og det blir flere fotostopp underveis.

Om kvelden kan du kjøpe en tur på byen og oppleve et ekte argentinsk tangoshow. Etter en velsmakende argentinsk middag med store biffer og god vin kan du sette deg godt til rette og beundre de flinke danserne som viser deg den melankolske tangoen. Det blir også musikk og dans fra andre deler av Argentina. Kvelden blir en stor opplevelse i fine omgivelser.

Dag 4: Buenos Aires på egen hånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Buenos Aires. Du kan også kjøpe en ekstrautflukt til Tigre-deltaet nord for Buenos Aires, eller hva med å oppleve byen fra sykkelsetet?

Kanskje er det et nabolag du har lyst til å utforske nærmere, eller kanskje du har sett deg ut deg et lokalt parilla (steak house) til lunsjen.

På den østlige siden av havneområdet Puerto Madero ligger det en flott oase midt i storbyen: det 8 km2 store naturområdet Reserva Ecológica Costanera Sur. Dette er et fint område å gå tur, og det er flere merkede stier du kan følge. Kanskje får du se både fugler og iguaner. På den andre siden av reservatet ligger elven Rio de la Plata. Herfra kan du se over til nabolandet Uruguay.

Dag 5: Fly fra Buenos Aires til El Calafate

Du forlater hovedstaden og setter kurs sørover, til El Calafate i Patagonia. Her venter fantastiske naturopplevelser. Kontrastene er store når du kommer til den lille rolige byen midt i Patagonias vindblåste slettelandskap, der eneste nabo er den idylliske sjøen Lago Argentino, Argentinas største sjø, og de majestetiske Andesfjellene i bakgrunnen.

Du har resten av dagen på egen hånd til å gå en tur gjennom byens hyggelige hovedgate, der små restauranter og butikker ligger side om side. Til middag kan vi anbefale å prøve en rett med guanako eller lam, for det er dette området berømt for. Guanakoen lever vilt i Patagonia og er i familie med lamaen.

Dag 6: Los Glaciares nasjonalpark og Perito Moreno-breen

El Calafate er utgangspunktet for turen til Los Glaciares nasjonalpark, som er den største nasjonalparken i Argentina. Parken dekker et område på mer enn 6000 km2, og den har helt eksepsjonelt vakker natur, med snøkledde fjell, enorme isbreer, turkise bresjøer og goldt slettelandskap. Så det er mange grunner til at denne nasjonalparken er oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Du skal til den mest berømte og også mest tilgjengelige breen av dem alle, den mektige Perito Moreno. Breen er enorm. Den måler ca. 30 km i lengden, 5 km i bredden og er noen steder over 70 meter høy. Perito Moreno er også spesiell fordi den ikke blir mindre. De fleste breene i resten av verden smelter pga. global oppvarming, men Perito Moreno klarer fremdeles å reprodusere samme mengde is som det som smelter.

Etter ankomst til nasjonalparken skal du først på en liten seiltur foran breen. Herfra kan du virkelig se hvor stor den er. Kanskje du er så heldig å se breen kalve, det vil si at store isblokker brekker løs med høylytte brak.

Deretter er det tid i parken til å vandre på merkede stier og oppleve breen fra flere forskellige vinkler. Lunsj (ikke inkludert) kan du kjøpe i parkens kafeteria før du begynner vandringen, og maten kan nytes i enestående omgivelser med utsikt til Perito Moreno-breen.

Etter noen timer ved breen blir du kjørt tilbake til hotellet ditt, og du har resten av kvelden til fri disposisjon.

Dag 7: El Calafate på egen hånd

Du har dagen på egen hånd i El Calafate, der du f.eks. kan gå en tur ved Argentino- sjøen. Her finner du et rikt fugleliv, og hvis du er interessert i fugler, kan du fortsette ut til fugereservatet Laguna Nimez, der bl.a. svarthodede ibis, svarthalsede svaner og fargerike flamingoer holder til.

Litt utenfor El Calafate ligger det interessante ismuseet Glaciarium, og der kan du lære mer om isbreer og områdets historie. Det går er en gratis shuttlebuss til/fra museet fra sentrum av El Calafate én gang i timen. På museet har de en isbar med temperaturer under 0 grader, og der får du får servert drikkevarene dine i glass av is. Hvis du ikke er interessert i museet, men likevel har lyst til å gå på isbar, er det to andre isbarer i sentrum av El Calafate.

Ca. 200 km nord for El Calafate ligger det populære turområdet El Chaltén. Her opplever du en imponerende natur med billedskjønne laguner og dramatiske fjell, blant annet det berømte fjellet, Mount Fitz Roy (tilleggsutflukt).

Dag 8: Fly fra El Calafate til Bariloche

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du flyr til Bariloche. Her blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Bariloche ligger på grensen til Chile og kalles Andesfjellenes Sveits. Byen har et fantastisk plante- og dyreliv og er omgitt av dypblå sjøer, elver og snødekkede fjelltinder. Det er uten tvil et av de vakreste stedene du kan tenke deg.

Dag 9: Rundtur i Bariloche

I dag skal du på halvdagsutflukt. Du starter ved Ezequiel Bustillo Avenue som går langs Nahuel Huapi- sjøens bredde. Du kommer til Playa Bonita, og derfra kan se Huemul-øya midt ute i sjøen. Du fortsetter gjennom det vakre landskapet og kommer til Campanario Hill. En heis bringer deg til toppen, 1050 moh., og derfra har du en imponerende utsikt over området med Nahuel- og Moreno- sjøene, El Trebol-lagunen, San Pedro- og Llao Llao-halvøyene, fjellene Otto, Lopez, Goye og Catedral, Victoria Island hvis myrte-busker sies å ha inspirert noen av Walt Disneys rådgivere da de tegnet bakgrunnen til filmen Bambi samt områdets viktigste by, San Carlos de Bariloche.

Du fortsetter til Llao Llao-halvøya med to arkitektoniske juveler – San Eduardo-kapellet og Llao Llao-hotellet, som er blitt restaurert og gjenåpnet etter å ha vært glemt i årevis. Du fortsetter turen langs Pañuelo havn og krysser broen over Angostura-elven, som forener sjøene Nahuel Huapi og Moreno. Du når Panorama Point, der det er en storslått utsikt over Moreno-sjøen og Llao Llao-halvøya. På veien tilbake til Bariloche krysser du broen over Moreno-sjøen og går langs El Trebol-lagunen til Ezequiel Bustillo Avenue.

Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 10: Buss og båt fra Bariloche til Peulla (Chile)

I dag forlater du Argentina og setter kursen mot Chile. Du blir hentet på hotellet og kjørt til Puerto Pañuelo, der en katamaran venter på at ta deg med på en fin båttur over sjøen Lago Nahuel Huapi til Puerto Blest – en tur på ca. en time. Når du ankommer Puerto Blest finner du en buss som venter på å kjøre deg til Puerto Alegre ved sjøen Frias. Her seiler du på den dypgrønne sjøen med utsikt til det snøkledte fjellet Tronador 3491 moh., til Puerto Frias, omgitt av grønn vegetasjon. Herfra fortsetter du med buss til byen Puella gjennom de fantastiske Andesfjellene. På turen kan du nyte den frodige vegetasjonen og utsikten til det snøkledte fjellet Tronador med dets 9 breer. Du kjører inn i Perez Rosales-nasjonalparken og ankommer til Peulla, som ligger ved sjøen Lago Todos los Santos.

Dag 11: Båt og buss fra Peulla til Puerto Varas

Morgenen er til fri disposisjon, slik at du virkelig kan nyte dette vakre stedet.

Senere seiler du med katamaran over sjøen Todos Los Santos, også kaldt ”smaragdsjøen” pga. dens dypgrønne farge. På seilturen kan du nyte utsikten til de snødekte vulkanene Orsono, Tronador og Puntiagudos. Etter knapt 2 timer legger katamaranen til ved Petrohué, der du skal besøke Petrohué- fossene. Du fortsetter med buss langs sjøen Lago Llanquihue, der det er en fantastisk utsikt til Osorno-vulkanen og Calbuco-landskapet. Du ankommer Puerto Varas, som ligger utrolig vakkert til ved sjøen, med snødekte vulkaner i bakgrunnen. Det er en meget velholdt by som ble grunnlagt i 1854 av tyske immigranter, noe som også gjenspeiles av byens arkitektur.

Dag 12: Fly fra Puerto Montt til Santiago de Chile

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Puerto Montt flyplass. Der flyr du videre til Chiles hovedstad, Santiago de Chile. På flyplassen blir du møtt av guiden din, som kjører deg inn til hotellet.

Av Chiles ca. 18 millioner innbyggere bor 6 millioner i Santiago de Chile.

Den chilenske hovedstaden ligger vakkert til, omgitt av de snøkledte Andesfjellene mot øst og kystfjellkjeden mot vest. Santiago er en moderne og innbydende storby med skyskrapere og spennende og sjarmerende strøk.  Noen av verdens beste vinmarker finner du også rett utenfor byen.

Dag 13: Byrundtur i Santiago

I dag skal du være med på en byrundtur på ca. 3 timer, der du ser byens viktigste severdigheter.

Du blir hentet på hotellet og besøker først kunsthåndverkbutikken Piedras Australes, som har spesialisert seg på å lage smykker av den blå og sjeldne steinen lapis lazuli, som kun finnes i Chile og Afghanistan.

Turen går deretter videre til hjertet av Santiago de Chile, der du vil kunne se kontrasten mellom hovedstadens fascinerende historie og dens moderne og imponerende bygninger.

Her besøker du Santa Lucía-åsen, som skal være det stedet der Santiago de Chile ble grunnlagt av Pedro de Valdivia, og der det er en utrolig flott utsikt over byen. Deretter får du se byens sentrale plass, Plaza de Armas. Den er omkranset av flotte bygninger, som det flotte postkontoret Correo Central, landets største katedral med et imponerende interiør i barokkstil og det nasjonalhistoriske museet som er viet Chiles historie.

Til sist ser du det storslåtte neoklassisistiske presidentpalasset Palacio de La Moneda, der president Allende begikk selvmord under militærkuppet i 1973. Det er tid til å gå litt rundt i de gamle, hyggelige gatene ved La Moneda før du blir kjørt tilbake til hotellet.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske byen på egen hånd eller bare slappe av på hotellet.

Dag 14: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å si farvel til Argentina og Chile. Du blir kjørt til flyplassen, der du setter kursen mot Europa.

Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Argentina og Chile.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål