TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro

På denne reisen opplever du 3 av Sør-Amerikas absolutte høydepunkter med Argentinas vakre hovedstad Buenos Aires, det imponerende Iguazúfallet og fantastiske Rio de Janeiro.

Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro
Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro
13 dager
ForsideLatin-AmerikaArgentinaBuenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro

Buenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro

På denne reisen opplever du 3 av Sør-Amerikas absolutte høydepunkter med Argentinas vakre hovedstad Buenos Aires, det imponerende Iguazúfallet og fantastiske Rio de Janeiro.

ForsideLatin-AmerikaArgentinaBuenos Aires, Iguazú & Rio de Janeiro
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Buenos Aires med flybytte underveis
 • Fly fra Rio de Janeiro til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning i Argentina: Buenos Aires – Puerto Iguazú
 • 1 innenriksflyvning i Brasil: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transport fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Utflukt til Iguazú-vannfallene, både på den argentinske og brasilianske siden
 • Velkomstmøte i Rio de Janeiro
 • Byrundtur i Rio, inkl. besøk på Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristus-statuen
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Denne reisen kombinerer 3 søramerikanske perler: storbyene Buenos Aires og Rio de Janeiro og de imponerende Iguazú-vannfallene, omgitt av frodig regnskog.

Du opplever Argentinas og tangoens hovedstad, Buenos Aires, og deretter fortsetter du til Puerto Iguazú, der du kommer helt tett innpå verdens største vannfall, Iguazú, som du får se både fra den argentinske og brasilianske siden. Her er det et helt unikt plante- og dyreliv med bl.a. nesebjørner og tukaner.

Du avslutter reisen i sambaens hovedstad Rio de Janeiro, som også kalles ”verdens vakreste by” pga. sin unike beliggenhet. Her besøker du Corcovado-fjellet med den verdensberømte Kristus-statuen og Sukkertoppen, der du har en helt fantastisk panoramautsikt over Rio og byens omgivelser.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til å oppleve Argentinas sjarmerende hovedstad Buenos Aires med brede bulevarder, imponerende arkitektur og hyggelige byområder
 • Lukk øynene, la deg imponere av lyden og kraften fra verdens største vannfall og opplev de enorme Iguazú-vannfallene både fra argentinsk og brasiliansk side
 • Se fantastiske Rio de Janeiro med livsglade innbyggere, ikoniske strender og fenomenale utsikter fra Corcovado-fjellet og Sukkertoppen
 • Du kan forlenge reisen med avslappende badeferie i Brasil på den frodige øya Ilha Grande eller i feriebyen Búzios

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Argentina

Avreise fra Norge til Argentina med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

Velkommen til Buenos Aires, Argentinas sjarmerende hovedstad, ofte kalt Sør-Amerikas Paris pga. sine brede bulevarder, hyggelige byområder og imponerende arkitektur.

Du blir tatt imot på flyplassen av guiden din, som kjører deg inn til hotellet som ligger sentralt i byen. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Du kan f.eks. rusle en tur nedover gågaten Florida eller slappe av på en benk på General San Martín-plassen, som er oppkalt etter José de San Martín, Argentinas store frihetshelt i kampen om løsrivelsen fra Spania.

Om kvelden kan vi anbefale å kjøpe utflukten ”Smak på Argentina”, som gir deg et interessant og ikke minst velsmakende innblikk i argentinsk matkultur og tradisjoner. Hvis du deltar på denne turen, bør du overveie en lett lunsj, for det venter deg et festmåltid med smakfulle argentinske spesialiteter.

Dag 3: Byrundtur i Buenos Aires

I dag skal du oppleve byens største attraksjoner på en 4 timers byrundtur.

Du besøker bl.a. det sjarmerende gamle arbeiderområdet La Boca, kjent for sine fargerike hus i den lille gaten ”caminito”. Området var opprinnelig et gammelt skipsverft, og de fattige arbeidere bygde husene sine av materialer og maling som ble igjen fra skipene. Det var som regel aldri maling nok til å male et helt hus, så derfor endte denne bydelen opp med mangefargede hus i sterke farger.

De berømte tang-barene finner du i Buenos Aires eldste område, San Telmo, som også er et spennende kunstnerområde.

Du besøker også de eksklusive bydelene Recoleta og Palermo. I Recoleta blir det stopp ved kirkegården, for her ligger mange berømte argentinerne begravd, bl.a Eva Perón, argentinernes høytelskede førstedame, bedre kjent som Evita.

Ved havneområdet Puerto Madero finner du mange hippe barer og restauranter. Det er også her at den flotte gangbroen Puente de la mujer ligger.

Byrundturen fortsetter ned verdens bredeste bulevard, Avenida 9 de Julio, til den berømte obelisken, et av byens historiske vartegn. Du kommer også til Avenida Corrientes, der byens teatre og kinoer er samlet, bl.a. Teatro Colón – det flotte operahuset.

Byen har mange storslåtte plasser, og du besøker Plaza de Mayo, der den berømte regjeringsbygningen Casa Rosada ligger, samt Plaza de las Naciones Unidas med den vakre blomsterskulpturen Floralis Genérica.

Turen foregår med minibuss, og det blir flere fotostopp underveis.

Dag 4-5: Buenos Aires på egen hånd

Du har to dager på egen hånd i hovedstaden, der du selv bestemmer tempoet. Kanskje du på byrundturen har funnet en spennende bydel, du gjerne vil utforske nærmere?

Vi kan anbefale en tur til naturreservatet Reserva Ecológica Costanera Sur, som ligger på østsiden av havneområdet Puerto Madero. Naturområdet dekker over 8 km2 og er en deilig oase midt i storbyen. Her møter du de lokale porteños, som innbyggerne i Buenos Aires kalles, som trener eller lufter hundene sine.
Det er flere forskellige stier gjennom reservatet som fører ut til elven Río de la Plata, der du i klart vær kan du se over til nabolandet Uruguay.

Hvis du liker kjøtt, må du ikke gå glipp av et måltid på et lokalt Parillas (steak house), der lekkert oksekjøtt fra den argentinske pampasen selges til rimelige prise.

Du må også absolutt få med deg et ekte argentinsk tangoshow (tilleggsutflukt). Showet er en blanding av musikk og dans fra hele Argentina, men med spesielt fokus på den stemningsfulle, melankolske tangoen utført av flinke dansere. Gled deg til en god argentinsk middag med store biffer og vin og et fantastisk show i flotte omgivelser.

Dag 6: Fly fra Buenos Aires til Puerto Iguazú

Du forlater nå Buenos Aires og flyr til Puerto Iguazú, som ligger nær grensen til Paraguay og Brasil. Her venter det store naturopplevelser med de imponerende Iguazú-vannfallene som ligger midt i den frodige regnskogen.

Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt, som er vakkert beliggende i regnskogen litt utenfor Puerto Iguazú.

Dag 7: Utflukt til Iguazú-vannfallene på den argentinske siden

Iguazú-vannfallene er et av verdens flotteste naturlige underverker, og det er ikke uten grunn at vannmassene også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. For å få med deg hele opplevelsen skal du oppleve vannfallene oppleves både fra den argentinske- og den brasilianske siden.

Iguazú-vannfallene er verdens største og består av 275 fosser av forskellige størrelser som ligger på en 2,7 km lang hesteskoformet strekning ved Iguazú-elven. Vannfallene løper ofte sammen og velter i støyende kaskader over de opptil 85 meter høye klippene.

Det er på den argentinske siden de fleste fossene er, og via et stort nettverk av stier, trapper og gangbroer blir du ført rundt gjennom regnskogen til de mange fossene. Den frodige naturen rundt vannfallene har et enestående dyre- og planteliv, og guiden gir deg mye interessant informasjonen om naturen i parken.

Et lite tog kjører deg ut til den største og mest imponerende fossen av dem alle: Djevelens gap, La Garganta del Diablo. Når du står der og ser ned i den brusende avgrunnen, der mange millioner liter vann forsvinner, vil du nok kjenne suget i magen, og våt blir du også. Garantert.

Pga. kraftig regn i oktober 2023 ble gangstien ut til Djevelens gap skadd, og renoveringsarbeidet med den nye stien forventes ikke å være ferdig før rundt oktober/november 2024. I denne perioden arrangeres det fotturer til andre deler av vannfallene, og det er fremdeles en helt fantastisk opplevelse å besøke vannfallene fra den argentinske siden.  

Dag 8: Iguazúfallene på den brasilianske siden – fly til Rio de Janeiro

Før turen går videre til Rio de Janeiro i Brasil skal du oppleve vannfallene fra den brasilianske siden. Du krysser Tancredo Neves-broen, som forbinder den argentinske byen Puerto Iguazú og den brasilianske byen Foz do Iguaçu, og fortsetter ut til nasjonalparken. Siden du skal krysse grensen må du huske på å ta med deg passet ditt i bussen.

De fleste av fossene ligger på den argentinske siden, men det er fra den brasilianske siden du har den flotteste panoramautsikten over vannmassene.

Du går på en liten asfaltert gangsti gjennom regnskogen og får se vannfallene fra forskjellige vinkler. En lengre gangbro fører deg ut av jungelen til en plattform der du ser rett opp til Djevelens gap. Også her kan du forvente å bli gjennomvåt av vanntåken fra den kraftige fossen.
Fra en utsiktsplattform, som du enten kan gå eller ta heis opp til, venter det også en praktfull panoramautsikt.

Det er gode muligheter for å se flotte sommerfugler, eksotiske planter og fugler og ikke minst de små nysgjerrige nesebjørnene som alltid leter etter mat.

Etter besøket i parken blir du kjørt til flyplassen i Foz do Iguaçu, der du flyr videre til sambaens hovedstad, Rio de Janeiro.

Ved ankomst blir du hentet av guiden din og kjørt til hotellet.

Dag 9: Velkomstmøte og byrundtur i Rio de Janeiro

Rio er på én og samme tid både fantastisk og kaotisk, og denne byen fascinerer selv den mest garvede reisende – her får du minner for livet. For å gi deg den beste starten i den ikoniske storbyen kommer vår samarbeidspartner til hotellet ditt for å avholde et lite velkomstmøte på ca. 30-60 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om Rio og Brasil.

Ved middagstid blir du hentet på hotellet for å bli med på en byrundtur til Rios store severdigheter. Du besøker bl.a. de hyggelige områdene, Santa Teresa og Lapa og fortsetter turen mot Rios berømte Kristus-statue. Den står på toppen av Corcovado-fjellet i 710 meters høyde og vokter over byen. Herfra har du en praktfull panoramautsikt over byens mange strender, fargerike farvelaer og det berømte Maracaña-stadionet. Lunsj er ikke inkludert på denne turen, men det er mulig å kjøpe en sandwich og andre snacks underveis.

Turen avsluttes med et besøk på det 396 meter høye fjellet Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen. En svevebane bringer deg først til fjellet Urca og derfra videre til toppen. Det sies at Rio har en av verdens vakreste beliggenheter. Bedøm selv mens du ser solen gå ned over denne fantastiske byen.

Du er tilbake på hotellet ditt ved 19.00-20.00- tiden, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 10: Rio de Janeiro på egenhånd

Rio er en spennende storby der er det er mye å se og gjøre, og du har dagen på egen hånd til å utforske byen nærmere.

Du kan også kjøpe utflukter som f.eks. tar deg med bak kulissene til verdens største fest, karnevalet i Rio. Du kan også dra på vandring i Tijuca nasjonalpark, som ligger midt i Rio og er en av verdens største byparker. Selv om Rio er en travel storby vil du bli overrasket over hvor mange små oaser og rolige strender det faktisk er her i byen.

Dag 11: Rio de Janeiro på egenhånd

Denne dagen er til fri disposisjon i byen. Kanskje trenger du en avslappende dag på stranden, eller kanskje du har lyst til å ta en tur til byens flotte botaniske hage.

Hvis du heller vil være aktiv, har du mulighet til å prøve deg på den forførende samba-dansen eller se byen fra sykkelsetet.

Rio er kjent for å være en fargerik by som aldri sover. På turen ”Opplev Rios natteliv” kan du i trygge rammer bli med en guide rundt og oppleve de livlige gatefestene på nærmeste hold og selvfølgelig smake på Brasils nasjonaldrikk, caipirinhaen.

Dag 12: Hjemreisen starter

Nå går ditt brasilianske eventyr mot slutten, og du blir hentet og kjørt til flyplassen i Rio. Tidspunktet avhenger av din flyforbindelse hjem.

Dag 13: Hjemkomst

Etter en opplevelsesrik reise rundt i Argentina og Brasil lander du i Norge.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Búzios
3 netter

Búzios er et av de mest populære strandferiereisemålene i staten Rio de Janeiro. Det er ikke uten grunn. Denne sjarmerende byen er kjent for sin unike atmosfære, kulinariske opplevelser, gode shoppingmuligheter og ikke minst for sine mange fantastiske strender i halvøyas bukter.

Det var den franske filmstjernen Brigitte Bardot som på 1960-tallet vekket den internasjonale interessen for Búzios og de flotte omgivelsene der. Som takk har hun fått sin egen statue på strandpromenaden Rua das Pedras.

Bruk dagene i Búzios på en av de mange flotte strendene, dra på  båttur og beundre det vakre område fra sjøsiden, lei en beach buggy og dra på oppdagelsesferd på halvøya eller spis velsmakende mat på en av de mange gode restaurantene.

 

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse til Ilha Grande
3 netter

Avslutt din spennende rundreise med en avslappende badeferie på den vakre øya Ilha Grande.

Her får du oppleve en fantastisk uberørt natur med et unikt plante- og dyreliv og mer enn 100 strender, blant annet Lopes Mendes- stranden, som er kåret til en av Brasils vakreste. Og det sier ikke lite!

Du kan gå fine fotturer på den kuperte øya, dra på snorkletur og oppleve en fargerik verden under havoverflaten. Selvfølgelig kan du også bare slappe av på en av de mange strendene og nyte den fredelige øyatmosfæren.

 

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål