TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Masai pre-school, Tanzania

Masai pre-school, Tanzania
Masai pre-school, Tanzania
ForsideMasai pre-school, Tanzania

Masai pre-school, Tanzania

ForsideMasai pre-school, Tanzania

Dette er kanskje den skolen i verden som har den flotteste utsikten fra skolegården. På plassen foran den enkle skolebygningen spiller barna fotball – med utsikt til Serengetis endeløse sletter ute i horisonten. Ved siden av skolebygningen ligger kjøkkenet, og hver dag får skolebarna et måltid mat før undervisningen begynner.

Ngorongoro Pre-School ligger på kanten av Ngorongoro-krateret i Tanzania. Her er det plass til 52 barn i alderen 3–6 år. Barna kommer fra de omliggende masaisamfunnene, der klassemøter og foreldresamtaler som regel ikke er noe man blir innkalt til.

Skolen drives til daglig av den veldedige organisasjonen Zara Charity, som er grunnlagt av vår samarbeidspartner i Tanzania, og det er sammen med dem at vi har bygd denne skolen. Vi har finansiert kjøkkenbygningen på skolen, og vi gir i tillegg et månedlig bidrag til uniformer, skolemateriell og mat.

Om formiddagen hjelper barna til hjemme, og midt på dagen møter de på skolen. Skoledagen starter med et solid måltid, slik at de er mette og klare til å lære. Når barna begynner på skolen, kan de bare snakke det lokale masai-språket. De starter derfor med å lære swahili og deretter engelsk (som er de to offisielle språkene i Tanzania) før de kan begynne å lære seg å lese.

Masai-folket var opprinnelig et nomadefolk som levde av å drive kveget sitt til vann og nye beitemarker. Man i takt med klimaendringer og kulturelle endringer endres levemåten deres, og muligheten til å sende barna på skole er helt avgjørende for å gi barna en fremtid i en verden i endring.

SE ALL BILDER
Galleri