TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 interessante ting å gjøre i Bangkok

5 interessante ting å gjøre i Bangkok

22.08.2017
Vis alle innlegg

Bangkok er en stor, travel og pulserende metropol som hvert år tiltrekker seg millioner av reisende fra hele verden med sin spennende kultur og sitt folkerike storbyliv. Her møter det nye og moderne Thailand gamle buddhistiske tradisjoner – og det gir byen et helt spesielt preg.

Uansett om du vil utforske de imponerende templene, handle på markeder og storsentre eller sjekke ut de fargerike gatekjøkkenene har Bangkok noe for deg.

Nedenfor har vi laget en liste over 5 interessante og morsomme ting å gjøre i Bangkok.

1. Besøk kongepalasset Grand Palace

En av de helt store opplevelsene i Bangkok er det overdådige og mer enn 200 år gamle kongepalasset Grand Palace. Dette enestående palasset består av flere bygninger som er utsmykket med gullbelagt tak og omgitt av statuer av krigere og demoner.

Grand Palace var hjemmet til den thailandske kongefamilien i mer enn 150 år, men nå bruker kongen bare palasset til religiøse seremonier og høytider. Inne i palasset ligger Wat Phra Kaew-tempelet, Thailands mest hellige sted, og her finner du også den verdensberømte Buddha-statuen som er utskåret av ett kompostert stykke lysende grønn jade.

2. Dra på sykkeltur til Bangkoks jungel

Mange ved nok ikke at det finnes jungel i Bangkok. Men faktisk har Bangkok flere grønne lunger og frodig jungel, noe som kan være en avslappende avveksling fra den travle storbyen.

Hvis du har lyst på noe annerledes og morsomt å gjøre i Bangkok, kan du dra på en spennende sykkeltur til Bangkoks jungel.

Her utforsker du storbyen fra et perspektiv de færreste reisende opplever. Turen går i rolig tempo på en flat strekning langs små veier og stier gjennom landsbyer, templer og hager. Underveis krysser du en elv med båt for å komme inn til jungelen, der du møtes av et fantastisk landskap med bananpalmer, fosser og lårtykke bambusplanter.

3. Smak på det thailandske kjøkkenet

Thailandsk mat er en av de helt store opplevelsene i Bangkok. Det thailandske kjøkkenet er nemlig berømt for mange velsmakende retter, som ikke nødvendigvis må spises på en restaurant.

Besøk et av Bangkoks utallige gatekjøkkener, du finner dem overalt i de travle gatene. Dette er ofte en underholdende og avslappet måte å spise på, og du har gode muligheter til å komme i kontakt med lokalbefolkningen, som ofte selv spiser på markedene eller i matbodene på gaten.

4. Utforsk Bangkoks markeder

Uansett om du liker å handle eller ikke: det er morsomt å ta en tur til Bangkoks livlige markeder, og dem er det mange av rundt omkring i byen. Her kan du kjøpe alt fra smykker, vesker og klær til deilig thailandsk mat til en billig penge, og stemningen er alltid på topp når der prutes om prisen i de mange bodene.

Hvis du leter etter noe å gjøre i Bangkok på en fredag, lørdag eller søndag, kan du besøke helgemarkedet Chatuchak. Her finner du mer enn 15.000 forskjellige boder, og markedet er et av de største i hele Asia.

Du kan også oppleve et av de berømte flytende markedene i Bangkok, der det selges varer på elven fra små trekanoer, som smetter inn og ut mellom hverandre.

5. Ta en båttur på Bangkoks kanaler

Opplev Bangkok fra vannsiden på en båttur på klongene, Bangkoks kanaler.

Der går en ekspressbåt fra kanalen rett ved kongepalasset til bydelen Nontaburi, som anses for å være «det gamle Bangkok», der du kan ta en tur til et lokalt marked.

I gamle dager foregikk det meste av den daglige handelen i Thailand på og langs kanalene. Derfor ga tidlige europeiske handelsreisende byen navnet «Østens Venezia».

I dag er kanalene i Bangkok fremdeles en viktig del av hverdagen til lokalbefolkningen. På en båttur på kanalene kan du følge med på livet ved bredden av kanalene, og du vil også få se postbud og selgere med alle slags varer til vanns.

Har du lyst til å være med Bangkok? Da kan du ta en titt på våre reiser til Thailand her!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende