TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDen internasjonale kvinnedagen: Vi hyller 3 kvinner i reisebransjen

Den internasjonale kvinnedagen: Vi hyller 3 kvinner i reisebransjen

08.03.2024
Vis alle innlegg

Collage av kvinner fra TourCompass over hele verden

På Den internasjonale kvinnedagen hyller vi motet og besluttsomheten til vanlige kvinner som gjør ekstraordinære ting.

I år er vi spesielt glade for å hylle tre utrolige kvinner vi samarbeider nært med i TourCompass. Dessverre er en av disse bemerkelsesverdige kvinnene ikke lenger blant oss, men ettermælet hennes fortsetter å inspirere og styrke kvinner i reisebransjen.

Hva er Den internasjonale kvinnedagen, og hvorfor feirer vi den?

Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars, og det er en dag da vi anerkjenner og hylder kvinners prestasjoner på sosiale, økonomiske, kulturelle og politiske arenaer.

Kampdagen har sin opprinnelse i arbeiderbevegelsene på begynnelsen av 1900-tallet i USA og Europa, og kvinnedagen ble i 1977 formalisert av FN som en verdensomspennende dag til anerkjennelse av alle kvinner.

I 2024 er temaet for dagen “Å inspirere til inkludering” (Inspire Inclusion) – et tema som fokuserer på viktigheten av å fremme en inkluderende verden der likestillingen mellom kjønnene ikke bare er noe det oppmuntres til, men noe som faktisk er en integrert del av vårt sosiale, økonomiske og politiske liv.

Vi hyller 3 inspirerende kvinner i reisebransjen

Bilder av de tre kvinnene vi hedrer på den internasjonale kvinnedagen 2024

I år er vi stolte av å kunne fremheve tre eksepsjonelle kviner som alle har bidratt til å styrke kvinner i reisebransjen verden over.

Disse kvinnene har ikke bare bidratt til vår egen organisasjon, de har også banet vei for likestilling og inkludering i reisebransjen i sine respektive land.

Camila Barp – Gondwana Brasil

Bilde av Camila fra Gondwana Brasil

Den første kvinnen vi vil hylle er Camila Barp, et forbilde for kvinnelig lederskap og innovasjon innen økoturisme.

Camilla er administrerende partner i Gondwana Brasil, og hun er et godt eksempel på entreprenørskap og innsats for bærekraftig og ansvarlig turisme. Med 15 års erfaring innen økoturisme har Camila spilt en viktig rolle i å lede Gondwana Brasil til kommersiell suksess gjennom sitt strategiske lederskap som administrerende partner.
Under Camilas ledelse har Gondwana Brasil ikke bare hatt bemerkelsesverdig vekst, det er også blitt et foretak der man fremmer kvinners muligheter innen reisebransjen i Brasil. Hennes ledelse har vært avgjørende for å skape et team med en overvekt av kviner, noe som viser virksomhetens engasjement for å bryte ned tradisjonelle barrierer og fremme et støttende miljø som verdsetter og fremmer kvinners prestasjoner og lederroller innen turisme.

Gondwana Brasil er et veldig godt eksempel på hvordan en inkluderende praksis kan føre til suksess og få en betydelig påvirkning i en tradisjonelt mannsdominert bransje. Camila Barp fortsetter å inspirere og bane veien for fremtidige generasjoner av kvinner, i og utenfor forretningsverdenen, gjennom sitt visjonære lederskap og engasjement for likestilling.

Yvonne Hilgendorf – Manya Africa Tours Limited

Bilde av Yvonne fra Manya Africa Tours Limited

Den andre kvinnen vi vil hylle i dag er tyske Yvonne Hilgendorf. Hennes historie er et godt eksempel på utholdenhet og handlekraft i reisebransjen.

I 2008 dro Yvonne til Uganda for å samle materiale til et forskningsprosjekt, og i den forbindelse jobbet hun nært sammen med lokalsamfunn. Siden den gang har Yvonne fått omfattende erfaring fra hoteller og reisebyråer i Uganda, både innen salg og forretningsutvikling, og hun har også hjulpet disse virksomhetene med å bli fremgangsrike foretak.

Yvonnes drøm om å etablere et bærekraftig reisebyrå fikk henne i januar 2019 til å grunnlegge Manya Africa Tours. Denne virksomheten er mer enn bare et foretak, den er også et løfte om å vise frem Uganda og Øst-Afrikas sjel og forbedre levevilkårene for lokale samfunn, blant annet å støtte de lokale kvinnene. Selv om de er utrolig sterke, er det også de som har størst behov for hjelp.

Det at Yvonne har bygget en virksomhet fra bunnen av viser hennes urokkelige besluttsomhet og vilje til å gjøre en forskjell. Manya Africa Tours er et vitnesbyrd om troen på at turisme kan være en positiv drivkraft som er til fordel for alle parter. Arbeidet hennes markedsfører ikke bare Ugandas skjønnhet, det fremmer også inkluderende og bærekraftig turisme.

I anledning Den internasjonale kvinnedagen fremhever Yvonnes resultater den viktige rollen solidaritet og handlekraft spiller i arbeidet med å skape en mer likestilt verden.

Eileen Yee – Discova (1970–2023)

Bilde av Eileen fra Discova

Mens vi fortsetter vår feiring av Den internasjonale kvinnedagen retter vi oppmerksomheten mot en annen enestående kvinne som har hatt en betydelig innflydelse på kvinnelig lederskap og reisebransjen.

Vi hedrer minnet om Eileen Yee, Discovas General Manager for flere regioner og Educationel Travel-team. Eileen gikk dessverre bort i 2023. Hennes lederskap og innsats for å fremme et inkluderende miljø hadde stor betydning i reisebransjen.

Eileen forente empati og mangfoldighet, hun verdsatte hvert teammedlems stemme og hadde fokus på mangfold. Hun prioriterte samarbeid og vekst og løftet opp andre med sitt livlige, innovative vesen og oppriktige entusiasme.

Eileens arv strekker seg mye lengre enn hennes profesjonelle prestasjoner. Hun var en lidenskapelig talskvinne for kvinners selvstendighet og arbeidet for å åpne dører for den neste generasjonen av kvinnelige ledere. Eileen forsto at fremskritt ikke kun kommer fra individuell suksess, men fra vår evne til å inspirere og løfte menneskene rundt oss. Når vi nå minnes Eileen, minnes vi om viktigheten av å støtte og hjelpe hverandre. Hennes bidrag til reisebransjen fortsetter å inspirere oss til å strebe etter en mer inkluderende og likestilt verden.

En likestilt fremtid

Disse historiene og bidragene til samfunnet fra kvinner som Camila, Yvonne og Eileen er historier om et stort arbeid for å fremme inkludering og likestilling. Deres innsats minner oss om hvor viktig det er å støtte hverandre og å fremme like vilkår i alle aspekter av livet.

Vi er stolte over vårt samarbeid med disse kvinnene. TourCompass er fremdeles sterkt opptatt av å gå i bresjen for likestilling og selvstendighet for alle kvinner. Ved å arbeide sammen kan vi skape en fremtid der alles potensiale anerkjennes og støttes fullt ut.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende