TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerKjør selv vs. shuttlebuss i Costa Rica

Kjør selv vs. shuttlebuss i Costa Rica

04.04.2022
Vis alle innlegg

Bil i frodige omgivelser

Har du lyst til å oppleve Costa Rica? Vurderer du en kjør selv-reise (med leiebil) fremfor en vanlig rundreise der vi bruker shuttlebusser?

Nedenfor sammenligner vi de to reiseformene.

Skal du velge kjør selv-reise eller vanlig rundreise?

Interbus

Vi tilbyr to forskellige typer rundreiser i Costa Rica: våre ”vanlige” rundreiser og kjør selv-reiser.

På våre vanlige rundreiser i Costa Rica bruker vi såkalte shuttlebusser – et stort nettverk av minibusser – shuttlebusser, som kjører mellom de populære reisemålene i landet. Dette er en effektiv og billig reiseform, og noen av bussene har til og med Wi-Fi som du kan bruke gratis underveis.

På våre kjør selv-reiser i Costa Rica får du en leiebil og kjører selv kjøre rundt i Costa Rica til de forskjellige severdighetene. Det kan – hvis du har lyst til det – være en fantastisk måte å utforske det vakre landet på. Det gir større fleksibilitet og mulighet til å være spontan enn det som er mulig på våre vanlige rundreiser, der transporten foregår med shuttlebusser. Bilene er nesten nye, og prisen inkluderer bl.a. fritt antall kilometer, lovpålagte forsikringer og GPS.

Våre kjør selv-rejser i Costa Rica følger det samme programmet som våre vanlige rundreiser (der vi bruker shuttlebusser). For øyeblikket tilbyr vi to kjør selv-reiser, men alle reisene våre kan organiseres som kjør selv-alternativ, hvis det er en av våre andre Costa Rica-reiserdu som frister.

Du kan forøvrig lese mer om hvorfor Costa Rica er et naturlig kjør selv-land her.

Fordeler og ulemper ved kjør selv og shuttlebusser

Playa Carillo

Det er fordeler og ulemper både ved å kjøre selv i Costa Rica og ved å bruke shuttlebusser. Hva er forskjellene mellom disse to reiseformene? Her presenterer vi 5 punkter der de to reiseformene er ulike.

Kjør selv Shuttlebusser
Du har større frihet, og du bestemmer selv når du vil dra avsted om morgenen Det er faste avgangstider som er viktige å overholde
Du mister ingen tid med å vente på andre enn dine medreisende Det er ventetid når bussen skal hente andre gjester eller sette dem av på hotellene
Som sjåfør kreves det litt av deg, for det er du som skal sørge for at alle i bilen kommer trygt fra A til B. Det er en bekymringsfri reiseform, der sjåføren din bringer deg trygt fra A til B.
Du må være oppmerksom på trafikkregler, andre trafikanter og hull i eller dyr på veien. Du kan bruke reisetiden i bussen til å slappe av. Len deg tilbake i setet og nyt utsikten, eller ta deg en liten lur.
Du har bilen til rådighet, slik at du kan legge inn et ekstra stopp på veien hvis det er en spesiell restaurant, en strand eller noe annet du plutselig får lyst til å besøke. Du blir hentet på hotellet ditt og satt av på hotellet på ditt neste reisemål. Det er alltid lagt inn en toalett- og matpause på en hyggelig rasteplass underveis, men det er ikke mulighet til å gjøre andre stopp enn de som er del av programmet.

Kjør selv-reiser er ikke for alle. Men kanskje du leker med tanken om å prøve en kjør selv-reise? Da skal du sjekke ut Christinas reiseberetning, der hun beskriver sine opplevelser første gang hun satte seg bak rattet på en bil i Costa Rica.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende