TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å reise til Laos?

Når er det best å reise til Laos?

04.02.2020  |  oppdatert: 24.11.2022
Vis alle innlegg

Laos

Laos er en flott og sjarmerende perle i Sørøst-Asia.

Her venter det dramatiske fjell, fascinerende kultur, en spennende historie, frodig natur, eventyrlige byer og mye, mye mer.

Laos har et varmt og tropisk klima året rundt, men når er det egentlig best å reise til dette gjestfrie landet? Det kan du lese mye mer om nedenfor.

Klimaet i Laos

climate

Laos er et attraktivt reisemål året rundt, for klimaet er tropisk og varmt.

Været i landet er relativt enkelt å beskrive. Det er to klimaperioder: en tørr periode og en regnfull periode.

Det er varmt hele året, men månedene mars, april, mai og juni er ekstra varme. Da Laos består av både lavland og høyland, kan både den tørre og den regnfulle perioden variere, og spesielt i den nordlige delen av høylandet kan temperaturene være noe lavere enn i den sørlige delen av landet.

Gjennom Laos renner Sørøst-Asias lengste elv, Mekongelven. Mekongelven gir blant annet vann til den laotiske vegetasjonen. Mekongelven er verdens 12. lengste elv. I tillegg til Laos renner den gjennom en rekke land: Kina, Myanmar, Kambodsja, Thailand og Vietnam. Elven ender i Sør-Kina-havet.

Den tørre perioden

dry

Den tørre perioden i Laos er mellom november og april.

Hvis du foretrekker mange soltimer og minimalt med nedbør, er den tørre perioden en god tid å reise til Laos.

Varmt vær, sol og få regnskyll kjennetegner for Laos’ tørre periode. Denne kombinasjonen fører også til at disse månedene generelt anses for å være Laos’ høysesong.

Hvis du har mest lyst til å reise i den tørre perioden, men likevel har et ønske om å oppleve det frodige og grønne Laos, kan du med fordel reise til landet i begynnelsen på den tørre perioden, for da er Laos fremdeles grønt og frodig etter regnet i de foregående månedene. Mot slutten på den tørre perioden har temperaturene en tendens til å stige litt, og det betyr at det kan bli veldig varmt.

Du kan se frem til spennende og autentiske opplevelser under solens varme stråler når du besøker Laos i den tørre perioden.

Den regnfulle perioden

rain

Den regnfulle perioden i Laos er fra mai til oktober.

Mengden av regn som faller i disse månedene får naturen og vegetasjonen til å blomstre. Regnskyllene skaper et fantastisk, rikt naturlandskap, der alt springer ut og blir vakkert, lysegrønt og frodig.

I den regnfulle perioden kommer det av og til kraftige regnbyger som varer i relativt kort tid – normalt varer de i en time eller to, og nedbøren faller som oftest om natten eller i de tidlige morgentimene.

I tillegg til den næringen nedbøren tilfører vegetasjonen bidrar også regnet til å rense den laotiske luften, og vanligvis er været fint og klart etter en byge. I den sørlige delen av Laos kan regnskyllene vare noe lengre i juli, august og september måned.

Selv om det faller en del regn i den regnfulle perioden betyr ikke dette at temperaturene også faller. I regntiden er temperaturene nemlig fortsatt høye, så man kan trygt si at det er varmt og tropisk året rundt i Laos.

Det venter mange flotte opplevelser i Laos i de regnfulle månedene, og en av fordelene ved å reise i denne perioden er at de populære attraksjonene får mindre besøkende enn i høysesongen.

Været i utvalgte byer i Laos

Temperaturene i Laos er i utgangspunktet høye året rundt, men de kan variere litt etter hvor i landet du befinner deg.

Her kan du lese om været i noen av Laos’ populære byer.

Luang Prabang

Luang Prabang

Luang Prabang ligger i den nordlige delen av Laos og er kjent for å være en tidligere kongeby.

Her er temperaturene høye året rundt, men spesielt i månedene mars, april og mai er det varmt her. De månedene det faller mest regn i byen er juli og august. Det betyr imidlertid ikke at man ikke kan få mange flotte opplevelser i Luang Prabang i disse månedene.

Mekongelven renner rett gjennom byen og bidrar til å gjøre Luang Prabang grønn og frodig. Byen har et typisk tropisk klima, og da byen ligger i den nordlige delen av Laos, er ofte temperaturene her litt lavere enn i den sørlige delen av landet.

Uansett vær kan Luang Prabang by på spennende opplevelser, og dette er en sjarmerende by med avslappet atmosfære.

Vang Vieng

Vang Vieng

Sør for Luang Prabang ligger naturskjønne Vang Vieng.

Den tørreste og mest solrike perioden i Vang Vieng er fra oktober til april, da det kun faller lite nedbør. Derfor er denne perioden også populær blant byens mange besøkende.

Den våteste måneden i Vang Vieng er august, mens det faller minst regn i januar. Derfor er januar også en populær måned for turismen i Vang Vieng.

Vang Vieng er spesielt populær blant ryggsekkturister, men alle tilreisende føler seg vel i denne hyggelige byen.

Vientiane

Vientiane

Vientiane er Laos’ hovedstad, og byen ligger akkurat der Mekongelven renner forbi.

Hovedstaden kan besøkes året rundt, men det er spesielt behagelig å reise til Vientiane i månedene november til april, for da er det varmt og tørt det meste av tiden.

I april og mai kan det være meget varmt i hovedstaden. Hvis du foretrekker litt lavere temperaturer og ikke har noe imot at himmelen av og til åpner slusene, kan du gjerne reise til Vientiane i juni, juli og august. Da kan du også få oppleve hvor vakkert landskapet rundt byen er når regnet gjør det spesielt grønt og frodig.

Uansett når på året du besøker Laos’ vakre hovedstad: du vil finne mange interessante severdigheter og aktiviteter.

Merk: Denne guiden til klimaet i Laos er kun veiledende. Sjekk alltid værmeldingen før du reiser. Hvis du er i tvil om når du skal reise, anbefaler vi at du kontakter reisekonsulentene våre.

Se våre reiser til Laos nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende