TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å besøke Maldivene?

Når er det best å besøke Maldivene?

05.03.2019  |  oppdatert: 19.12.2022
Vis alle innlegg

Maldivene

Maldivene er et fantastisk reisemål.

Her kan du feriere i luksus og slappe av på vakre, kritthvite sandstrender med krystallklart vann året rundt.

Men når på året er det best å besøke Maldivene?

Nedenfor kan du lese mer om klimaet på Maldivenes og finne ut når det er best for deg å reise til dette flotte øyriket.

NB: Oversikten er veiledende.

Maldivenes klima

palmetre

Maldivene ligger cirka 1.000 kilometer fra kysten av Sri Lanka, rett ved ekvator, og har derfor et tropisk klima.

Hele året ligger dagtemperaturene mellom 28-30 grader – nattemperaturene et par grader lavere – og havtemperaturene kommer aldri under 28 grader. Maldivene er derfor et flott reisemål året rundt.

Maldivenes klima påvirkes av de to monsunene Iruvai og Hulhangu, og de sørger for Maldivenes tørre og regnfulle periode

Vær oppmerksom på at Maldivene strekker seg over et areal på 800 km fra nord til sør, så det kan forekomme lokale værvariasjoner.

Maldivenes tørre periode: desember – april

Manta Ray

Den tørre perioden varer normalt fra desember til april og forårsakes av Iruvai-monsunen som blåser inn over Maldivene fra nordøst.

I den tørre perioden er det mindre regn enn i de andre månedene i året, og luftfuktigheten er lav. I denne perioden er det mange soltimer, opptil 10 om dagen. Hvis du har lyst til å sole deg og nyte Maldivenes vakre sandstrender med vaiende palmer, er den tørre perioden en god reisetid for deg.

I den tørre perioden er det også gode muligheter for å dykke eller snorkle i korallrevene omkring øygruppen, for det er god sikt i vannet. I denne perioden kan du få øye på havskilpadder, revhaier og tropiske fisk.

Vær oppmerksom på at den tørre perioden starter i desember, en måned da det faktisk fremdeles kan regne en del. Regnet kommer vanligvis i begynnelsen av måneden.

Maldivenes tørre periode har:
• Høye temperaturer på omkring 28-30 grader
• Lav luftfuktighet
• Mange soltimer, opptil 10 hver dag
• God sikt i vannet, noe som skaper fantastiske forhold for dykking og snorkling
• Høysesong, noe som kan bety høyere priser

Maldivenes regnfulle periode: mai – november

Maldivene

Maldivenes regnfulle periode er fra mai til november.

Den regnfulle perioden på Maldivene skapes av sørvest-monsunen, som kalles Hulhangu. Monsunen gir kraftige, men ofte korte, tropiske regnskyll. Regnet faller ofte om kvelden eller ved middagstid og følges vanligvis av sol. Luftfuktigheten er litt høyere i den regnfulle perioden, men det gjør ikke så mye, for en havbris blåser hele tiden inn over øyene.

Selv om det er den regnfulle periode, er det fremdeles varmt, og temperaturen ligger rundt 30 grader, som i den tørre perioden. Du kan dessuten forvente mellom 6 og 8 soltimer hver dag. I tillegg er en ferie på Maldivene litt billigere i den regnfulle perioden enn i årets resterende måneder.

I den regnfulle perioden kommer det flere revehaier inn til kysten, og dykkere kan få øye på dem. Sikten i vannet er ikke like god som i den tørre perioden, for strømmene i havet rundt Maldivene er svakere i den regnfulle perioden. Hvis du har lyst til å se de kjempestore djevelrokkene, er det størst mulighet til det mellom juni og oktober.

Maldivenes regnfulle periode har:

• Høye temperaturer på rundt 28-30 grader
• Snorkling og dykking med rokker og kanskje revhaier
• Høyere luftfuktighet
• Tropiske regnskyll som etterfølges av sol
• 6-8 solskinnstimer om dagen
• Lavsesong, noe som kan bety rimeligere priser

Vil du oppleve Maldivenes hvite sandstrender?

Maldivene kan by på fantastiske strandopplevelser året rundt. Maldivene en også en fantastisk avslutning på en reise til Sri Lanka.

Se våre reiser til Maldivene nedenfor:

Hvis du er i tvil om når det er best for deg å reise til Maldivene, skal du kontakte reisekonsulentene våre. De hjelper deg gjerne.

Merk: Denne guiden til klimaet på Maldivene er kun veiledende. Sjekk alltid værmeldingen før du reiser. Hvis du er i tvil om når du skal reise, anbefaler vi at du kontakter reisekonsulentene våre.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende