TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å besøke Mexico?

Når er det best å besøke Mexico?

04.11.2018  |  oppdatert: 20.01.2023
Vis alle innlegg

På en rundreise i Mexico venter det fascinerende mayaruiner, praktfulle sandstrender og vakker natur.

Men når er det best å besøke Mexico?

Les mer i vår guide nedenfor og få mye nyttig informasjon om Mexicos klima, tørre periode, regnfulle periode og orkansesong.

NB: Guiden nedenfor er veiledende.

Mexicos klima

I Mexico er det mange fantastiske opplevelser i vente, og dem kan du oppleve hele året rundt.

Men avhengig av hvor i landet du reiser og hva du har lyst til å oppleve, kan det være en god ide å vurdere hvilken tid på året det er best for deg å legge reisen til Mexico.

Mexico er et stort land med store høydeforskjeller. Det betyr at det er forskjell på været mellom Mexicos kyst og lavland og Mexico City og høylandet.

  • Mexicos kyst og lavlandet har et behagelig tropisk klima med dagtemperaturer mellom 24 og 33 grader. Året rundt vil du oppleve behagelig lune kvelder og netter i denne delen av landet.
  • I Mexico City og høylandet er det subtropisk klima med dagtemperaturer som varierer fra 21 til 27 grader. Om kvelden og natten kan det bli en del kjøligere i disse landsdelene, spesielt i vintermånedene.

Mexicos tørre periode

Mexicos tørre periode varer fra november til april.

I disse månedene kan du forvente et solrikt klima og meget lite nedbør. Perioden kjennetegnes ved behagelige temperaturer og et tørt og varmt klima, men ikke for varmt.

Mens den gjennomsnittlige dagtemperaturen ved Mexicos lavtliggende kyststrekninger ligger mellom 28 og 30 grader i den tørre perioden, er det noe kaldere i høylandet og Mexico City, der dagtemperaturene gjennomsnittlig varierer fra 21 til 27 grader.

Den behagelige tørre perioden er en populær tid å reise til Mexico på. Derfor kan det være en god ide å bestille reisen tidligere enn vanlig, slik at du ikke risikerer prisstigninger eller helt utsolgte reiser.

Reis til Mexico i november-april hvis du vil oppleve et tørt og solrikt klima med behagelige dagtemperaturer. Mange synes at den tørre perioden er den beste tiden å reise til Mexico på, og derfor er denne perioden populær og har mange besøkende.

Mexicos regnfulle periode

Mexicos regnfulle periode varer fra mai til oktober.

Der faller mest regn i perioden fra juni til september. Regnet faller vanligvis et par timer om ettermiddagen og bidrar til å friske opp luften.

Nedbørsmengden avhenger dessuten av hvor i landet du befinner deg. Det faller generelt mer regn på de tropiske kystene enn i høylandet.

Den regnfulle perioden er dessuten årets varmeste tid i Mexico. Dagtemperaturene ved kysten ligger gjennomsnittlig på 30 til 33 grader, mens temperaturene varierer fra 23 til 27 grader i Mexico City og høylandet.

Mexicos regnfulle periode betegnes også som landets lavsesong, for da kan du forvente færre besøkende enn resten av året. De regnfulle månedene er derfor en god tid å reise til landet hvis du vil ha en mer autentisk reiseopplevelse.

Mexicos orkansesong

Mexicos offisielle orkansesong varer fra juni til november og sammenfaller derfor i stor grad med den regnfulle perioden.

Det er størst risiko for orkaner mellom august og september. Selv om du velger å reise i denne perioden, er det likevel bare en meget liten risiko for at orkansesongen vil påvirke ferien din.
Derfor kan du absolutt reise til Mexico i orkansesongen, selv om det av og til kan forekomme tropiske stormer på landets karibiske kyst.

Reis til Mexico i mai-oktober hvis du vil ha varme temperaturer, men vær oppmerksom på risikoen for regn. En av fordelene ved å reise i denne perioden er at det er færre besøkende i Mexico på denne tiden av året, og derfor kan du forvente en roligere stemning enn i høysesongen.

Vil du bli med til Mexico?

Uansett når på året du reiser til Mexico: du er sikret opplevelser for livet.

Bli med på en spennende reise og opplev de gylne sandstrendene som frister til avslapning i eksotiske omgivelser. Utforsk millionbyen Mexico City og smak på det verdensberømte mexicanske kjøkkenet på et av byens mange markeder eller føl historiens vingesus i en av de fascinerende ruinbyene.

Se våre reiser til Mexico nedenfor:

Hvis du har lyst til å få vite mer om Mexico, kan du finne inspirasjon i de reisene vi har utvalgt ovenfor eller ta kontakt med reisekonsulentene våre, som sitter klare til å hjelpe deg.

Vær oppmerksom på at den ovenstående guiden kun er veiledende og at anbefalinger løpende kan endre seg.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende