TRYGGHETSGARANTI - LES MER
85 29 54 24
Stengt i dag | Se åpningstider
ForsideNyheter og reiseartikler10 gratis reiseapper som gjør ferien enda morsommere

10 gratis reiseapper som gjør ferien enda morsommere

22.06.2020  |  oppdatert: 26.06.2025
Vis alle innlegg

Iphone

Apper kan gjøre reisen din både enklere og morsommere.

Men hvilke reiseapper bør du ha lastet ned til ferien din?

Vi har samlet en guide med 9 gratis reiseapper som bidrar til å gjøre ferien din enda morsommere.

Merk: alle de nevnte appene er gratis å laste ned (noen har mulighet til kjøp av oppgraderinger og ekstrafunksjoner), men du trenger Internett for å bruke noen av dem.

1) Packpoint

Før reisen kan starte må du pakke kofferten. Kanskje har du allerede pakkelisten klar lenge før ferien starter?

Men hvis du er som de fleste av oss, er det å pakke det verste ved å reise…

Og her kommer PackPoint til unnsetning.

Med PackPoint får du en personlig assistent som kan hjelpe deg med å få jobben gjort. Tast inn reisemål, avreisedato, antall dager du er borte og evt. spesielle aktiviteter, hvis du har planer om det. Så kommer PackPoint med et forslag til pakkeliste og en sjekkliste, slik at du enkelt kan se hva du allerede har pakket.

Hvis du kjøper pro-versjonen, kan du dessuten skreddersy dine egne pakkelister.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

2) TripAdvisor

Det moderne reisenettstedet TripAdvisor er til god hjelp når du skal bestemme hva du vil bruke din dyrebare reisetid til.

På TripAdvisor har tidligere besøkende skrevet anmeldelser av utrolig mange severdigheter og restauranter. Du kan enten søke etter et bestemt sted eller gjøre et generelt søk på for eksempel spisesteder i området hvis du leter etter et bra sted å spise lunsj i Beijing eller du vil spise en gourmetmiddag i Cape Town.

På den måten har du de beste forutsetningene til å gjøre valg som bidrar til en reise full av gode opplevelser.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

3) Timeshifter

Jetlag kan virke uunngåelig hvis du reiser til et reisemål med stor tidsforskjell – og derfor bidra til å sabotere de første dagene av reisen din.

Men det trenger ikke være slik.

Med Timeshifter kan du nemlig unngå (den verste) jetlagen.

Appen tar utgangspunkt i forskning på menneskers døgnrytmer og søvn. Du taster inn avreisedato, flyavgang, reisemål samt noen opplysninger om deg selv og døgnrytmen din. Så lager Timeshifter en plan for hvordan du får minst mulig jetlag, f.eks. når du skal holde deg våken/sove frem til reisen din.

Les også våre beste tips for å unngå jetlag når du reiser øst- eller vestover.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

4) Maps.me

Når du skal finne rundt i en ukjent by på egen hånd, kan det være greit å ha muligheten til å få litt hjelp.

Med Maps.me kan du laste ned kart over byer og land offline, så du alltid kan finne veien frem og tilbake eller til en av dine utvalgte destinasjoner – også når du ikke er tilkoblet Internett.

I tillegg er det mulig å legge til lokale severdigheter eller anbefalelsesverdige restauranter. På den måten kan du også bruke appen som inspirasjonskilde til å velge spennende attraksjoner du ikke må gå glipp av.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

5) Google Translate

Google Translate er uunnværlig på en reise til Asia.

Til tross for at mange snakker engelsk i de fleste asiatiske land, kan du risikere å oppleve spåkbarrierer. Det kan spesielt skje når du befinner deg utenfor større byer eller hvis du har valgt en restaurant der menyen kun er på det lokale språket.

Med Google Translate kan du laste ned dine utvalgte språk offline, slik at du alltid har en digital tolk i lommen.

Google Translate kan til og med oversette skilt, menyer eller andre tekster hvis du holder kameraet ditt mot det. Men for å gjøre dette må du være online.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

6) Duolingo

Når passer det bedre å lære ord og fraser på andre språk enn når du befinner deg i det landet der språket snakkes?

I mange land settes det stor pris på at du kan si hei, farvel og takk på det lokale språket. Det viser nemlig interesse og respekt for landet og kulturen du befinner deg i.

Duolingo gjør det morsomt å lære, og appen er bygd opp rundt et poengsystem og forskjellige nivåer, slik at du er motivert til å lære mer for å komme lenger.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

7) XE Currency

Når du reiser i utlandet, gjelder det å holde tungen rett i munnen når du skal omregne norske kroner til det aktuelle landets valuta.

Det gjelder spesielt når du befinner deg i land der du enten må dividere eller gange med høye tall for å omregne til dine egne kroner.

XE Currency er en valutakalkulator som lynraskt konverterer priser til din ønskede valuta. Appen er laget for å være meget brukervennlig, så det er enkelt for deg å holde øye med kursene. Appen oppdaterer de forskjellige kursene når du er online og lagrer de sist oppdaterte resultatene offline.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

8) Polarsteps

En reise er full av inntrykk, og det kan være vanskelig å huske alle detaljer når du senere skal gjenfortelle opplevelsene dine hjemme.

Med Polarsteps har du mulighet til å opprette en online reisedagbok. Slik kan familie og venner følge deg på reisen, eller du kan selv gjenoppleve minnene dine fra turen.

Du kan dele bilder fra stedene du besøker, og legge til små tekster om dine refleksjoner slik at dine nærmeste kan få et levende innblikk i dine reiseøyeblikk. Appen tracker automatisk ruten din og kartlegger den, noe som gir et oversiktlig reisekart over destinasjonene du har besøkt på turen.

Etter reisen kan du bestille en fysisk reisebok med opplevelsene dine, bilder og reisehistorier, slik at du alltid har minnene om ditt livs eventyr like ved hånden.

Last ned appen til Android her.

Last ned appen til iOS her.

9) WhatsApp

Med WhatsApp kan du både sende meldinger og bilder, ringe og videochatte.

Appen er smart å bruke når du vil oppdatere venner og familie hjemme når du er ute på reise. Samtidig er appen gratis å bruke når du er på Internett.

WhatsApp er også perfekt til å holde kontakt med dine medreisende – for eksempel hvis dere drar på forskjellige utflukter eller utforsker ulike områder i byen.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

10) WeatherPro

WeatherPro er appen for deg som har lyst til å vite alt om vind-, vann- og værforhold.

Med WeatherPro får du detaljerte opplysninger om værforholdene. Den opplyser deg blant andet om UV-indeks og vanntemperaturer. Det siste er spesielt relevant hvis du skal på badeferie eller er glad i å snorkle eller dykke.

Appen giver deg også mye informasjon om vindforholdene, og det trenger jo alle som gjerne driver med vannsport eller andre aktiviteter som påvirkes av vinden.

Last ned appen på Android her.

Last ned appen på iOS her.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende