TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Tanzania: Jaktfeber i Serengeti

Reiseberetning fra Tanzania: Jaktfeber i Serengeti

29.12.2023
Vis alle innlegg

En gruppe løvinner og unger ser etter noe i det fjerne

I mai 2023 besøkte vår reisespesialist Bianca igjen vakre Tanzania. Her var hun så heldig å se en gruppe løver på jakt i Serengeti nasjonalpark. Les hennes beretning om opplevelsen nedenfor. 

Det er tidlig på dagen, og vi er på vei til Serengeti sammen med guiden vår, Issa. Allerede tidligere denne morgenen hadde vi sett en løvemor og ungene hennes, men nå får vi plutselig øye på en større gruppe løver (3 voksne løvinner og 4 unger) i det fremdeles ganske høye steppegresset.

Først sniker gruppen seg langsomt bortover mot jeepen vår, streifer den og krysser den lille veien til den andre siden. På lang avstand ser guiden Issa to gnuer med en kalv, og han snur instinktivt bilen for å følge etter løvegruppen. Han forteller oss at løvene har fått ferten av gnuene og er “jaktklare”.

Løvinner ser noe i det fjerne

Vi følger gruppen på litt avstand, og nå ser vi også gnuene tydelig.

Vi stopper og holder spent pusten. Det er som å se en spennende naturfilm: Jeger og bytte er like i nærheten av hverandre, og jeg føler hvordan jeg holder med det potensielle byttet. Løvene sniker seg stadig nærmere, og plutselig sprinter to av jegerne mot de tilsynelatende intetanende gnuene i en utrolig fart!

Men gnuene er også raske, og de løper bokstavelig talt for livet.

I noen få sekunder holder vi alle pusten. Vi bryter stillheten med et lite jubelutbrudd – gnuene og den lille kalven klarte seg!

Jeg føler selvfølgelig med de fullstendig utmattede løvinnene og ungene deres, men denne gangen var det gnuene som var de heldige.

To løvinner sover i gresset

Vi kjører videre i det uendelige Serengeti med denne fantastiske og nervepirrende opplevelsen, et bankende hjerte og mange bilder og videoopptak rikere.

Hakuna Matata!

Bianca, TourCompass